Akne inversa nedir tedavisi nasıl olur?

  • Konbuyu başlatan M.demir
  • Başlangıç tarihi
M

M.demir

Forum Okuru
Akne inversa nedir tedavisi nasıl olur?

Akne inversa nedir melek kadınlar kulübü akne inversa tedavisi forum'da.​

Arkadaşlar yaz kış ben de özellikle koltuk altı ve meme altında ve kasığımda sivilceler çıkıyor ama iltihaplı netten araştırdım ve buna akne inversa deniyormus galiba. Bunu nasıl gecirebilirim? Neden bu bölgelerde çıkıyor bu sivilceler çok rahatsız ediyor beni gerçekten? Akne inversa tedavisi nasıl olur? Doktora gitmeden halledebilmem mümkün mü bunları? İltihap hiç olmadık yerde patlayabiliyor çünkü? Bir tane de değil birkaç tane birden çıkıyor bu sivilceler?

images (12).jpeg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhabalar
Koltuk altları, kasık, meme altları, anogenital bölge gibi daha fazla sık sürtünme oluşabilen alanlarda oluşur akne inversa denilen iltihaplı sivilceler. Bu sivilceler iltihaplı ve tekrarlayan yapıdadır. Eğer çok kötü durumda oluşuyor ise bu akneler doktorunuza danışarak size uygun antiseptik bir solüsyon verebilir. Bu solüsyon ile temizlenmesi çok önemli ve bu bölgenin terlememesi ıslak kalmaması için çaba göstermelisiniz. Bazı durumlarda ise cerrahi müdahale gerekebilir.

"Akne inversa neden olur?"​


Nedeni pek bilinmemekle birlikte oluşumunda bazen genetik bazen fazla kilo bazen de çevresel faktörler söz konusu olabilir. Obezite sigara kullanımı da oldukça etkili olabilir. Bazı akne inversalar ağrılı çok ağır iltihaplı akne şekilde olabilir.

"Akne inversa tedavisi nasıl yapılır?"​


Akne inversa tedavisi durumu olarak bu bölgeyi kesinlikle nemden uzak tutmalısınız. Akneli bölge her gün mutlaka antibakteriyel sabun ile temizleyip iyice durulayıp sonrasında ıslaklık kalmayacak şekilde kurulamak gerekir. Bitkisel olarak bazı yöntemler var ama cildinizin nasıl bir tepki vereceğini bilemediğiniz için mutlaka doktora danışın ve doğru tedavi yöntemini doktorunuz zaten size önerecektir.

Köpek memesi de aynı olmasa da benzer bir durum. Dilerseniz aşağıdaki linkten "köpek memesi iltihabı tedavisi nedir nasıl bir hastalık bu" yazımızdan inceleyebilirsiniz.

 
Geri
Üst