gebe
  1. şirine

    şirine Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    6 Şubat 2008
    Mesajlar:
    19
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    Bayat Ekmekten 20 Çeşit Yemek...

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında şirine tarafından paylaşıldı.

    Bayat ekmekten yapılan 15 çeşit yemek 1. Ekmek kavurması

    Bayat ekmek lokmalar halinde doğranır. Tencerede kızartılmış yağ ile

    kavrulur.

    Ekmekler kavrulurken, 1 çay bardağı soğuk su, üzerine serpilir. İyice

    karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılıp 5 dakika pişirilir.


     
  2. şirine

    şirine Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    6 Şubat 2008
    Mesajlar:
    19
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Bayat ekmekten yapılan 15 çeşit yemek
    2. Papara

    Bayat ekmekler, çukur bir kaba kuşbaşı doğranır.

    Halka halka doğranmış soğan, tereyağı veya zeytinyağında kavrulur. Ardından

    tuz ve su eklenip kaynatılır. Üzerine tulum peyniri dökülür.

    Bir süre ılımaya bırakıldıktan sonra çukur kaptaki ekmeklerin üzerine

    dökülür.

     
  3. şirine

    şirine Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    6 Şubat 2008
    Mesajlar:
    19
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Bayat ekmekten yapılan 15 çeşit yemek

    3. Tirit

    Bayat ekmek dilimleri bir kaba yerleştirilir.

    Kıyılmış soğan tuz ile öldürülüp ekmek dilimleri üzerine döşenir. Sonra

    üzerine haşlanmış kemikli etin suyu bolca dökülür. Dileyen, kıyılı maydanoz

    veya sumak serpebilir.
     
  4. şirine

    şirine Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    6 Şubat 2008
    Mesajlar:
    19
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Bayat ekmekten yapılan 15 çeşit yemek

    4. Ekmek süpürgesi

    (Ankara dolaylarından bir tirit çeşidi)

    Bayat ekmek dilimlenip bir tepsiye yerleştirilir.

    Bir tencerede su kaynatılıp ekmek dilimlerinin üzerinde gezdirilir. Ardından

    sarımsaklı yoğurt dökülür. Son olarak da, bir tavada yağ ile kavrulan salça

    ve kırmızı pul biber karışımı gezdirilir.
     
  5. şirine

    şirine Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    6 Şubat 2008
    Mesajlar:
    19
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Bayat ekmekten yapılan 15 çeşit yemek
    5. Ekmek oğması

    Bayat ekmeklerin içi -istenirse, kabuğu ile birlikte- ufalanır; bir kapta

    eritilen tereyağına dökülerek kavrulur. Sonra üzerine bir yumurta kırılıp

    ekmek ufakları ile alt üst edilir. Ardından 1 bardak süt dökülüp yeniden

    karıştırılır. Çok hafif ateşte süt çekilinceye kadar bekletilir. Süt

    çekilince ateşten alınır; üzerine bir bez konularak demlendirilir. Ilınınca

    yenilir.
     
  6. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    Ce: Bayat ekmekten yapılan 15 çeşit yemek

    enteresan bir lezzet :D:D
    denemekde fayda var hemde basitmiş:D:D
    paylaşımın için tşkler + 100 rep ilk repin benden gelsin :)
     
  7. şirine

    şirine Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    6 Şubat 2008
    Mesajlar:
    19
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Bayat ekmekten yapılan 15 çeşit yemek
    6. Yalancı paça

    Küçük küpler şeklinde doğranan soğan, tencerede, 1 yemek kaşığı tereyağı ile

    kavrularak pembeleştirilir. Üzerine salça ilâve edilerek eritilir. Dövülmüş

    2 diş sarımsak, 1 limonun suyu, tuz, kırmızı toz biber ve et suyu katılır.

    Bayat ekmek küp şeklinde doğranarak tereyağında kavrulur. Kıtırlaşınca,

    çorba kâsesine doldurulan çorbanın üzerine dökülür.
     
  8. şirine

    şirine Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    6 Şubat 2008
    Mesajlar:
    19
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Bayat ekmekten yapılan 15 çeşit yemek

    7. Kalacuş

    Bayat ekmek, küpler halinde kesilerek derin bir kaba konur.

    Kıyılmış soğan, tavada kızdırılmış margarin ile pembeleşinceye kadar

    kavrulur.

    Çalkanarak ayran kıv¤¤¤¤¤ getirilen yoğurt ve su, yağ ve soğanın bulunduğu

    tavaya eklenir.

    Birkaç dakika kaynatıldıktan sonra, oluşan karışım derin kapta bulunan

    doğranmış bayat ekmeklerin üzerine dökülür. Kabın kapağı kapatılır.

    Bir süre ateşin üzerinde tutulduktan sonra hemen sofraya getirilir.
     
  9. şirine

    şirine Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    6 Şubat 2008
    Mesajlar:
    19
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Bayat ekmekten yapılan 15 çeşit yemek

    8. Ekmekli omlet

    4 dilim bayat ekmek küp şeklinde kesilip tereyağında kızartılır.

    8 yumurta, 2.5 su bardağı süt, tuz ve muskat karıştırılıp, iyice çırpılır.

    Hazırlanan karışımdan 4 ayrı omlet pişirilir. Üzerine küp şeklinde doğranmış

    kızarmış ekmek ve küp şeklinde doğranmış domatesler koyulup ikiye katlanır.
     
  10. şirine

    şirine Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    6 Şubat 2008
    Mesajlar:
    19
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Bayat ekmekten yapılan 15 çeşit yemek

    9. Ekmek karıştırması

    Bayat ekmek lokmalar halinde doğranır.

    3 yemek kaşığı margarin bir tencerede eritilir. Erimiş tereyağına kaşık ucu

    ile salça koyulur. Üzerine 3-4 yumurta kırılır; karıştırılarak pişirilir.

    Ardından karabiber serpilir. Doğranmış ekmekler ve maydanoz da eklenip kısık

    ateşte biraz karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılıp 6-7 dakika ekmekler

    yumuşatılır.

    Ekmek karıştırması, cacık veya salata ile yenilebilir.
     
  11. şirine

    şirine Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    6 Şubat 2008
    Mesajlar:
    19
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Bayat ekmekten yapılan 15 çeşit yemek

    10. Yumurtalı ekmek aşı

    Bayat ekmek dilimleri küp şeklinde doğranıp fırında kıtırlaştırılır.

    Piyaz doğranmış soğan, bir tavada yarım çay bardağı sıvı yağ ile

    pembeleştirilir. 1 çorba kaşığı salça ve 1 çay bardağı su eklenip birkaç

    dakika kaynatılır.

    Doğranmış ekmekler, soğanlar ile karıştırılıp tavanın kenarlarına çekilir.

    Tavanın ortasına 2 yumurta kırılır. Üzerine tuz ve karabiber ekilir.

    Tavanın kapağı kapatılarak, yumurtaların pişmesi beklenir.

    4 diş sarımsak dövülüp yoğurda katılır. Sarımsaklı yoğurt servis tabağına

    alınır. Üzerine, tavadaki pişmiş olan yumurtalı ekmek aşı, bozulmadan

    çıkarılır.

    1 çorba kaşığı erimiş margarinde yeterli miktarda kırmızı pul biber hafifçe

    yakılır. Biberli yağ, yemeğin üzerine gezdirilir.
     
  12. şirine

    şirine Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    6 Şubat 2008
    Mesajlar:
    19
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Bayat ekmekten yapılan 15 çeşit yemek

    11. Ekmekli ezme

    2 dilim bayat ekmeğin kabukları kesilip atılır. Dilimler çukur bir tabağa

    koyulup üzerine soğuk su dökülür. 5 dakika sonra sudan çıkarılır; suyu

    süzülerek ufalanır.

    Ufalanmış ekmekler, 3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi ve 2 diş dövülmüş

    sarımsak, 2’şer yemek kaşığı zeytinyağı, yoğurt, limon suyu ve

    1’er çay kaşığı domates ve biber salçası iyice karıştırılır.

    Elde edilen karışım servis tabağına koyulur. Üzerine pul biber ekilir.

    Birkaç yarım ceviz ve maydanoz ile süslenir.

    Not: Ceviz terine badem veya fındık da kullanılabilir
     
  13. şirine

    şirine Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    6 Şubat 2008
    Mesajlar:
    19
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Bayat ekmekten yapılan 15 çeşit yemek

    12. Bayat ekmek köftesi

    Bayat ekmek ıslatılır; el ile sıkılarak suyu süzüldükten sonra bir kaba

    alınır. 100 gr. kıyma, 1 baş soğan rendesi, kimyon, köfte baharı, tuz ile

    yoğrulup köfte şeklinde parçalara ayrılır.

    Köfteler kızgın yağda kızartılıp emici bir kâğıt üzerine çıkarılır. Çay

    yanında yenilebilir.
     
  14. şirine

    şirine Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    6 Şubat 2008
    Mesajlar:
    19
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Bayat ekmekten yapılan 15 çeşit yemek

    13. Peynirli bayat ekmek köftesi

    1 adet bayat ekmek, üzerine su serpilerek nemlendirildikten sonra ufalanır.

    İçine yarım kalıp sert beyaz peynir rendelenir; 1 demet maydanoz doğranır; 2

    yumurta kırılır; 1 adet orta boy soğan rendelenir; tuz, köfte baharı ve pul

    biber katılır. Bu karışım yoğrularak köfte şeklinde parçalara ayrılır.

    Köfteler önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, daha sonra galeta ununa

    bulanıp kızgın yağda kızartılır. Üzerlerine kürdan batırılarak servise

    çıkarılır.
     
  15. şirine

    şirine Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    6 Şubat 2008
    Mesajlar:
    19
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Bayat ekmekten yapılan 15 çeşit yemek

    14. Bayat ekmek pizzası

    Bayat ekmekler dilimlenip küp küp kesilir. Margarin ile yağlanmış ve un

    serpiştirilmiş fırın tepsisine yayılır.

    4 yumurta çırpılır; içine 2 su bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, yarım çay

    bardağı sıvı yağ katılır. Karışım tekrar çırpılıp ekmeklerin üzerine

    dökülür. Bayat ekmek pizzası bu durumda buzdolabında bir gün

    bekletilebileceği gibi hemen de pişirilebilir.

    Fırına verilmeden önce, üzerine dilimlenmiş sucuk, salam veya sosis

    yerleştirilir. Domates, biber dilimleri de yerleştirilebilir. Bunların

    üzerine de kaşar rendesi serpiştirilir.
     
Bayat Ekmekten 20 Çeşit Yemek... konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Bayat ekmekten yapılan yemek çeşitlerı

    Bayat ekmekten yapılan yemek çeşitlerı

    1. Ekmek kavurması Bayat ekmek lokmalar halinde doğranır. Tencerede kızartılmış yağ ile kavrulur. Ekmekler kavrulurken, 1 çay bardağı soğuk su, üzerine serpilir. İyice karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılıp 5 dakika pişirilir. 2. Papara Bayat ekmekler, çukur bir kaba kuşbaşı doğranır. Halka halka doğranmış soğan, tereyağı veya zeytinyağında kavrulur. Ardından tuz ve su eklenip...
  2. bayat ekmekten yapılan 20 çeşit yemek

    bayat ekmekten yapılan 20 çeşit yemek

    Arkadaşlar çoğumuz ekmekleri bayatlayınca maalesef çöpe atıyorus, dünyada o kadar aç varken israfı önleyelim 1. Ekmek kavurması Bayat ekmek lokmalar halinde doğranır. Tencerede kızartılmış yağ ile kavrulur. Ekmekler kavrulurken, 1 çay bardağı soğuk su, üzerine serpilir. İyice karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılıp 5 dakika pişirilir. 2. Papara Bayat ekmekler, çukur bir kaba...
  3. bayat ekmek

    bayat ekmek

    Cevizli ekmek dolması * Malzemesi: 1 adet yuvarlak ekmek, 1 su bardağı dolduracak kadar kıyma, 1 adet soğan, 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası (ya da iki salçadan da yarımşar kaşık), 1 su bardağı ceviz (dörde bölünmüş), yarım demet maydanoz, tuz, karabiber, 2 su bardağı et suyu, 3 yemek kaşığı tereyağı. Yapılışı: Ekmeğin tabanından küçük bir yuvarlak kapak açılır. Açılan...
  4. bayat ekmekten çeşit çeşit lezzetler

    bayat ekmekten çeşit çeşit lezzetler

    Bayat ekmekten yapılan çeşit çeşit yemek yapmak ister misiniz? Hem ekmekleriniz değerlensin hem de yeni lezzetlerle tanışın . 1. Ekmek kavurması Bayat ekmek lokmalar halinde doğranır. Tencerede kızartılmış yağ ile kavrulur. Ekmekler kavrulurken, 1 çay bardağı soğuk su, üzerine serpilir. İyice karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılıp 5 dakika pişirilir. 2. Papara...
  5. Bayat Ekmeklerden 30 Çeşit Yemek

    Bayat Ekmeklerden 30 Çeşit Yemek

    meleğin marifetleri evet melekler herkesin evinde olan bayat ekmekler ve marifetleri buyrun değerlendirelim bayat ekmeklerimizi 1-Ekmek kavurması Bayat ekmek lokmalar halinde doğranır. Tencerede kızartılmış yağ ile kavrulur. Ekmekler kavrulurken, 1 çay bardağı soğuk su, üzerine serpilir. İyice karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılıp 5 dakika pişirilir. 2. Papara Bayat...

Sayfayı Paylaş