Cafe Chatal

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Cafe Chatal
cafe chatal
Çatal yalnızca yemek yemek için değil, Osmanlı İmparatorluğu'nda ***** olarak da kullanılmış. Mitolojiye göre eski Yunanistan'da da, meyhanelerde insanlar birbirlerini öldürmek için kullanınca çatalın yasaklanmasına karar verilmiş. Hatta günümüzde bile bu yasak kararına uyarak, çatal kullanmayan bir restoran var Atina'da. Önceleri sadece saraylarda görülen ve lüks eşya sayılan çatal, 17'nci yüzyıldan sonra bütün Avrupa'da kullanılmaya başlanmış. Çatalın Orta Asya Türkleri'nce kullanıldığına ilişkin ilk bilgiler, 13'üncü yüzyılda Cengiz Han'ın oğullarının sarayında elçilik görevinde bulunmuş Wilhelm Rubruk'un Seyahatname adlı kitabında yer alıyor. Anadolu'da dirgen, zıpkın, yaba gibi adlar alan çatal, geçmişte ***** olarak kullanılsa da günümüz gurmelerinin vazgeçilmez '*****'larından biri aynı zamanda. Bütün bu giriş İstanbul'un kafe ve restoran cenneti Nişantaşı'ndaki bir kafeyi anlatmak için yapıldı. Adı bildiğimiz, kullandığımız çataldan esinlenerek konulmuş: Chatal... Sevimli, şık, samimi... Sahibi ünlü televizyoncu Yasemin Bozkurt ve aile üyeleri! Yesemin Bozkurt kafeyle birebir ilgilenmek yerine işletme mezunu oğlu Dağhan'ı oturtmuş kafenin başına. Yemek yapmayı seven, aşçılığa merak saran Dağhan Bozkurt, 4 ay arkadaşlarının restoranlarında çalıştıktan sonra Chatal'da harikalar yaratmaya başlamış.

ED969645B97FF647A4CB7B9Fb.jpg


BİR GİDEN TİRYAKİSİ OLUYOR
Teşvikiye'de birbirinden ünlü kafelerin toplandığı Reasürans Pasajı'nda küçük ama butik bir kafe Chatal. Fakat 6 aylık geçmişine rağmen inanılmaz bir müşteri sirkülasyonu var. Çünkü yemekleri müthiş lezzetli. Bodrum The Marmara'da 4 yıl çalıştıktan sonra Chatal'a geçen hünerli aşçısı Akdeniz ağırlıklı yemekler yapıyor. Dağhan Bozkurt, Chatal'ın spesiyal yemeğini şöyle anlatıyor: "İnce patatesler, ince bonfile üzerine özel sos ve yoğurt. Bunun adı Chatal'ın Özel Kebabı. Bunun dışında zeytinyağını Edremit'te, el değmeden kendimiz yaptırıyoruz. Yüzde birden daha az bir asit oranı var, içilebilecek türde bir zeytinyağı. Onun dışında özel kokteyllerimiz çok revaçta. Fiyatlarımız da Nişantaşı'na göre hiç yüksek değil; o yemeğin bedeli neyse onu koyduk, ne fazla ne de az!" "Öğle yemeğine gelen müşterimiz akşam yemeğine de Chatal'a gelmeyi tercih edecek kadar Chatal'ın tiryakisi oldu" diyen Yasemin Bozkurt Cafe Chatal'lar zinciri kurmak istediklerini söylüyor. "Şu anda Nişantaşı'nın en yeni kafesiyiz ama o kadar rağbet var ki yakında burası bize az gelecek" diyor. Chatal ismini neden koyduklarını da şu sözlerle anlatıyor: Benim eşim arkeolog ve onun fikriydi bu isim.

CHATAL'DA FİYATLAR
Sandviçler: 6-10 milyon
Salatalar: 11-17 milyon 500 bin
Makarnalar: 10-12 milyon
Ana yemekler: 12.5 milyon 14.5 milyon
Tatlılar: 7 milyon
Kokteyller: 10-15 milyon

Abdi İpekçi Cad. Reasürans Çarşısı 43/57 No: 14 Teşvikiye Tel: 0 212 233 17 61-233 72 54
 
Geri
Üst