D Vitamini Hangi Kanseri Önlüyor?

ASİMELEK

Daimi Üye
Üye
D Vitamini Hangi Kanseri Önlüyor?
alkol ve kırmızı et tüketimini sınırlandırma, Almanya, beldeki yağ fazlalıklarından kurtulma, bilim adamları, d vitamini, D vitamininin faydaları, Danimarka, Fransa, Hollanda, İngiltere, İspanya, İsveç, İtalya, kadın, kalın bağırsak kanseri riski, kalın bağırsak kanseri riskini azaltmanın yolları



392124db67753d68ca.jpg


Kanda yüksek seviyede D vitamini bulunması kalın bağırsak kanseri riskini azaltıyor.

Avrupa’da 10 ülkede (Danimarka, Fransa, Yunanistan, Almanya, İtalya, Hollanda, Norveç, İspanya, İsveç ve İngiltere) yapılan, yarım milyonu aşkın kişinin katıldığı ve İngiliz Tıp Dergisinde (BMJ) yayımlanan karşılaştırmalı araştırma, kanında D vitamini seviyesi yüksek olan kişilerin kalın bağırsak kanserine yakalanma riskinin diğer kişilerden yaklaşık yüzde 40 az olduğunu gösterdi.

Ancak riski azaltmak için, D vitamini yüksek besinlere mi ihtiyaç bulunduğu, yoksa dengeli beslenme ve düzenli olarak makul ölçüde güneşlenmenin mi gerekli olduğunun aydınlatılması gerekiyor. Ayrıca bilim adamları, takviye D vitamini önermeden önce, kandaki D vitamini seviyesini artırmanın bu kansere yakalanma riskini, istenmeyen yan etkiler yaratmadan gerçekten azaltıp azaltmadığını belirlemek için başka araştırmaların yapılması gerektiğini de vurguladı.

Şimdilik, kalın bağırsak kanserinden korunmak için bilim adamları, sigaranın bırakılması, spor yapılması, kilolu olmaktan kaçınma, beldeki yağ fazlalıklarından kurtulma, alkol ve kırmızı et tüketimini
 
Geri
Üst