gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Fejoa ve Faydaları

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    fejoa feiko meyvesi azerbaycan meyveleri ağaç kivisi fejoya [​IMG] Özellikleri ve Tarihçesi

    Fejoya (Fejoya sellowiana ya da Acca sellowiana ) Myrtaceae familyasına dahil olan bir türdür. Anavatanı Güney Amerika'dır. Brezilya, Paraguay, Uruguay, ve Kuzey Arjantin'de doğal olarak yetişmektedir. Avrupa'ya 19. Asrın sonlarında getirilmiştir. Bu yüzyılın başında da Avrupa ve özellikle Akdeniz ülkelerindeki arboratum ve botanik bahçelerinde yer almaya başlamıştır. (Pugliano,1987)

    Meyvesi yaklaşık ceviz büyüklüğünde olup , yeşil renktedir.Meyve tohumu kivi tohumuna benzemekte , bir meyvede yaklaşık 25-30 adet tohum bulunmaktadır. Fidanlar dikildikten 3-5 yılda meyve vermeye başlamaktadır. Aroması çilek, muz, kivi karışımıdır.

    İklim itibariyle ılıman iklime sahip bölgelerimizde özellikle Karadeniz ile Marmara , Ege , Akdeniz Bölgelerimizde de yetiştiği bilinmektedir.


    Yetiştirildiği Yerler


    Ticari olarak yetiştirildiği ülkelerin başında ABD (Kalifornia Ve Florida), Yeni Zelanda, İsrail ve İtalya gelmektedir. Benzer iklimi olan diğer bazı ülkelerde de bazı koleksiyonlarda bitki yer almaktadır (cine tarım)

    Gürcistan ve Azerbaycan 'dan Bölgemize, Feiko hatta ağaç Kivisi adıyla 3-5 yıl önce getirilen Fejoya(fejoya) henüz tam olarak tanınmamış bir meyvedir. Fide üreticilerinin artmasıyla ülkemizin ılıman bölgelerinde yetiştirilmesine yeni yeni başlanmıştır.

    Faydaları

    Fejoya çalı formunda çok yıllık bir meyve olup , görünümü itibariyle zeytin ağacına benzemekte,kışın yaprağını dökmemektedir. Yaprakları zeytin yaprağını andırır,Toprak seviyesinden itibaren dal vermekte olup,iyi bir budama ile çok güzel şekil vermek mümkün olmaktadır.Bitki boyu 4 metre kadar olup 3x3metre aralıklarla dikim yapılırsa dekar(dönüme)a 100-110 fide dikmek mümkün olur

    Nasıl ve Nerede Kullanacağız?
    Meyve salatalarınıza,dondurmalarınıza, tatlılarınıza vs. farklı bir lezzet ve aroma katmak için kullanabilirsiniz.

    Muhafaza Koşulları

    Kesilince rengi çabuk koyulaştığı için üzerine limon sürünüz.

    Besin değerleri

    C vitamini, İyot ve Potasyum içermektedir.



     
Fejoa ve Faydaları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Mahmuda Otu ve Faydaları

    Mahmuda Otu ve Faydaları

    Mahmude nedir Mahmude otunun faydaları Mahmude bitkisi Alternatif tıp tedavilerinde kullanılan mahmuda otu bitkisi, kullanımı ve özellikleri ile ilgili bilgiler şöyle melekler :) Mahmude (bingözotu) : Çitsarmaşığıgiller familyasından; Anadolu’da ve Suriye’de yetişen, sarılarak tırmanan, sürünücü ve sütlü, çok yıllık bir bitkidir. Gövdesi ince ve tüysüzdür. Çiçekleri beyaz ve sarımsı...
  2. Kişniş ve Faydaları

    Kişniş ve Faydaları

    Kişniş Nedir Kişnişin Sağlığa Faydaları Kişniş Neye İyi Gelir Özellikle et yemeklerine çok yakışan kişniş bitkisi aynı zamanda alternatif tıpta da kullanılıyor melekler :) Kişniş bitkisi Maydanozgiller familyasındandır; Haziran ile Ağustos ayları arasında pembe beyaz renkli çiçekler açan, 30 – 50 cm boyunda, oldukça fena kokulu bir yıllık otsu bir bitkidir. Nemli çayır ve sırtlarda...
  3. Besbase Özellikleri ve Faydaları

    Besbase Özellikleri ve Faydaları

    Besbase Nedir Besbase Faydaları Nelerdir Alternatif tıp tedavilerinde kullanılan besbase özellikleri ve kullanım alanları ile ilgili bilgiler şöyle melekler :) Besbase Küçük Hindistancevizinin çekirdeğindeki zardır. Kokusu kuvvetli, tadı yakıcıdır. İçerisinde esans ve uçucu yağ bulunur.. Besbasenin Faydaları ve Etkileri Vücudu rahatlatır ve kuvvetlendirir. İştah açar. İdrar söktürür ve...
  4. Minerallerin Faydaları ve Çeşitleri

    Minerallerin Faydaları ve Çeşitleri

    Mineraller Hangi Besinlerde Bulunur, Minerallerin Faydaları ve Çeşitleri, Merhaba Sevgili Melek'ler... Bu gün sağlıklı beslenmeye dair olan konulara değiniyor ve misafirlerimizinde saorularını yanıtlıyor ve bu kez de bu sayfamızda minerallerin hangi yiyeceklerde bulunduğunu ve faydalarını konu alıyoruz:) Mineral Nedir Ve Vücudumuzdaki Önemi : Doğada yaygın olarak bulunan inorganik...
  5. Kavunun faydaları ve zararları

    Kavunun faydaları ve zararları

    Kavun genellikle yaz aylarında yetişir. Kavunun tamamen olgunlaştığını tatlı aromasından ve kanarlarındaki yumuşaklığından anlarız. Kavunun çok naif bir kokusu vardır. İçinde yumuşak ve beyaz çekirdekleri olan kavun, yassı ve genelde sarı ve yeşil renklerdedir. Kavunun naif kokusu ve hoş tadı yanında sağlık açısından da bir çok faydası vardır. İçerdiği yüksek derecede vitamin ve besinler...

Sayfayı Paylaş