gebe
  1. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    Haşerat Sokmaları Ve İltihaplar Yaralar İçin Merhem

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında Misafir tarafından paylaşıldı.

    Bir avuç cilban otu, üçer tutam geyik dikeni ve damla sakı*zı otu, yarım avuç ıspanak dövülerek ezilir. Ezilen karışım yarım saat süre ile suda pişirildikten sonra süzülür. Süzülerek elde edi*len posaya dövülmüş nar kabuğu ve kına karıştırılarak merhem kıvamına gelinceye kadar yoğurt mayası ile yoğrulur. Hazırlanan merhem incir sütü ile yumuşatıldıktan sonra bir kavanoza doldu*rularak serin bir yerde saklanır. Haşarat sokan yere ve iltihaplı yaralara yakı olarak kullanılır.
     
Haşerat Sokmaları Ve İltihaplar Yaralar İçin Merhem konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Yanıklar Ve Kızarıklıklar İçin Merhem

    Yanıklar Ve Kızarıklıklar İçin Merhem

    merhem isimleri yanık merhemi yara merhemi isimleri yanık merhemleri Beş tutam oranında besbase kabukları dövülerek ezilir. Ezi*len kabuklar, iki tutam ısırgan tohumu, yarım avuç söğüt yapra*ğı, bir baş sarımsakla birlikte yarım saat süre ile suda pişirilir. Sı*kılarak elde edilen posa merhem kıvamına gelinceye kadar dö*vülmüş mantar ve rendelenmiş limon kabuklan ile birlikte karış*tırılır....
  2. Uyuz Hastalıkları,Kaşıntılar Ve Cerahatlı Yaralar İçin Merhem

    Uyuz Hastalıkları,Kaşıntılar Ve Cerahatlı Yaralar İçin Merhem

    Bir avuç harmele otu yaprağı, yarımşar avuç domates yaprağıyla ısırgan otu yaprağı, üç tutam dövülmüş kenger kökü, bir tutam keten tohumu ile birlikte yirmi dakika süre ile suda pişiri*lir. Sıkılarak elde edilen posa merhem kıvamına gelinceye kadar kavak ağacı külü karıştırılarak yoğrulur. Hazırlanan merhem kay*makla yumuşatıldıktan sonra, bir kavanoza konarak serin bir yer*de saklanır. Uyuz...
  3. İltihaplı Yaralar İçin Merhem

    İltihaplı Yaralar İçin Merhem

    iltihaplı yara tedavisi iltihaplı yaraların tedavisi yara merhemleri elde yaralar yaraya ne iyi gelir Bir avuç dülger otu, iki tutam kurutulmuş baldıran otu yap*rağı, bir tutam yabani kereviz yaprağı, yarım tutam haşhaş tohu*mu bir kaba konarak yirmi beş dakika süre ile suda pişirilir. Sıkı*larak elde edilen posaya dövülmüş acı badem unu ile nohut unu karıştırılarak merhem kıvamına gelinceye...
  4. Basurlar Ve Çıbanlar İçin Merhem

    Basurlar Ve Çıbanlar İçin Merhem

    Bir avuç kara pelin çiçeği, yarım avuç karadut, beşer adet balâdur yemişi ile çekirdekleri ayıklanmış kayısı, iki tutam bibe*riye çiçeği ceviz iriliğinde bal mumu ile birlikte yirmi dakika süre ile suda pişirilir. Sıkılarak elde edilen posa, merhem kıvamına ge*linceye kadar ceviz külü ilâve edilerek yoğrulur. Hazırlanan merhem, karabiber yağı ile yumuşatıldıktan sonra, bir kavanoza ko*narak...
  5. Ağız Yaraları Ve Yanıkları İçin Merhem

    Ağız Yaraları Ve Yanıkları İçin Merhem

    ağız içi yanıkları sarı merhem damak yanıkları damak yanığına ne iyi gelir ağız yanığına ne iyi gelir Yarım avuç dövülmüş amberbaris kökü ve yaprakları, üç tu*tam bağ sarmaşığı, ikişer tutam kızılağaç ve çalgıcı otu çiçekleri, bir tutam çitlembik tohumu, ceviz iriliğindeki bal mumu ile birlik*te yarım saat süre ile suda pişirilir. Sıkılarak elde edilen posa mer*hem kıvamına gelinceye kadar...

Sayfayı Paylaş