kelepçeli kek kalıbının gazabına uğruyorum

Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında fırtına tarafından paylaşıldı.

  1. kelepçeli kek kalıbı kelepçeli kek kalıbında tarifi kalıpta kalıpları kalıbı nasıl kullanılır
    (benmi kullanmayı bilmiyorum??) merhaba sevgili meleklerim kelepçeli kek kalıbı aldım ilk ve sonraki deneyimlerim rezaletti :raila:size ilk anımı anlatmak istiyorum ramazanda iftara dakikalar kala hamarat ben kekin malzemesini hazırladım hoca Allahu ekber diyo ben kalıba kek döküyorum neysee annem kalıbı bi kaldırdı altından malzemeler dökülmezmi annem bana saydı saydı tabii krize girdik yemediğim azar kalmadı ben ewimde böyle şeyler istemem onu hemen kaldırıyosun çeyizine :puha: sonra neyseki iyi kötü bi kek çıktı ortaya sonrada gülme krizine girdik iftar saatinde benimkide iş yanii :hhh: haklı kadın kendi çapında ama velhasıl herzaman aynı terane oluyo dikkatlice kaldırsamda yerinden bu seferde kalıbın altından yağ sızıyor ya sorun bendemi kalıptamı anlayamadım bi fikri olan varmı???? :dans:
  2. Cevap: kelepçeli kek kalıbının gazabına uğruyorum

    Geçmiş olsun canım..Mutfak kazaları olur arada..Kalıbını sıvıyağ yerine erimemiş margarinle yağla. Olmadı altına yağlı kağıt sermeyi dene..Sorunu çözmüş olursun..Kolay gelsin,afiyet olsun..
  3. Cevap: kelepçeli kek kalıbının gazabına uğruyorum

    çok tşkkr ederim vijdan katı yağı deniycem ama diğer bi sorunumda kalıp oynuyo malzeme dökülüyor :D
  4. canım zaten kelepçeli kalıbın altına yağlı kagıtla çevrele yani kenarlarından burarark kalıba sabitlemeye çalış ve harcı içine dök taban gibi düşün yani ben gördüğümde böle kullanılıyodu yani mutlaka altını yağlı kağıtla çevreliyorlardı
  5. sağolasın canım yağlı kağıt çok iyi olur artık kalıpta sorun yaşamıyorum yaşadığım tek sorun kalıp gibi çıkmıyor yani altı yapışıyor falan yağlı kağıtla deniycem bundan sonra :)

  6. bende suan aynı sorunu yasadım sanırım yağlı kâğıt mecburı :)
  7. kalibi margarinle yagladiktan sonra unlayin.fazla ununu disari dokun.bide once200C°dercede isinmis firina 190C°ye dusurup surun.kabarmaya baslayincada 170C°ye dusurun.kekeniz birakin yapismayi kendiligindn cikacaktir kaliptan.hemde yimusacik olur:)

Sayfayı Paylaş

Meleklermekani.Com misafirleri bu sayfayı şunları arayarak geldiler :

  1. kelepçeli kek kalıbı nasıl kullanılır

    ,
  2. kelepçeli kek kalıbı tarifleri

    ,
  3. kelepçeli kek kalıbı nasıl kullanılır video

    ,
  4. kelepçeli kek kalıbı akıtıyor,
  5. kelepçeli kalıp nasıl kullanılır,
  6. kelepçeli kek kalıbı kullanışı,
  7. kelepçeli kek kalıbından kek nasıl çıkarılır,
  8. kelepçeli kek kalıbı yerine ne kullanılabilir,
  9. kelepçeli kek kalıbı ne işe yarar,
  10. kelepçeli kek kalıbı kullananlar,
  11. kelepçeli kek kalıbının kullanımı,
  12. kelepçeli pasta kalıbı nasıl kullanılır,
  13. kelepceli kalipta pasta,
  14. kek kalıplarının kullanımı,
  15. kelepceli kek kalibinda kek nasil pisirilir