Kilo kaybı neden olur?

Uzman SühaN

Administrator
Kilo kaybı neden olur?
Kayıtsız zayıflama, diyet yapmadan veya fiziksel aktivitenizi arttırmadan kilo verdiğiniz zamandır. Diyet yapmıyorsunuz, kilo vermek için çabalamıyorsunuz ve hızlıca kilo kaybediyorsunuz .Hiç endişelenmediniz ve aksine durumdan memnun kaldınız. Peki bu durumun ciddi bir problem olduğunu biliyormuydunuz ? Açıklanamayan kilo kaybı ve yorgunluk ilerleyici bir hastalıkla karşılaşacağınız en yaygın semptomlardan ikisidir . Kilo , kilo kaybı,kilo kaybı nedir,kilo kaybı neden olur,kilo kaybı nedenleri , kilo kaybı belirtileri , kilo kaybına neden olan tüm ayrıntıları makalemizin devamın da bulabilirsiniz.

Aşırı kilo kaybı neden olur?




kilo kaybı.gif



Ani kilo kaybı ve halsizlik neyin belirtisi?



Açıklanamayan kilo kaybının tıbbi bir sorun haline geldiği nokta kesin değildir. Ancak birçok doktor, altı aydan bir yıla kilonuzun yüzde 5 inden fazlasını kaybetmeniz durumun da , özellikle ileri yaşta bir yetişkinseniz, tıbbi değerlendirme yapılması gerektiğini kabul etmelisiniz.Kilonuz kalori alımınız, aktivite seviyeniz, genel sağlık, yaş, besleyici absorpsiyon ve ekonomik ve sosyal faktörler tarafından etkilenir.


Kilo kaybının sebepleri

Açıklanamayan kilo kaybı tıbbi ve tıbbi olmayan pek çok nedene sahiptir. Genellikle, bir şeylerin kombinasyonu, sağlığınızda genel bir düşüşe ve buna bağlı bir kilo kaybına neden olur. Bazen belirli bir neden bulunmaz.

Genellikle, tanınmayan bir kanser, açıklanamayan kilo kaybına ek olarak başka semptomlar veya laboratuvar testlerinde anormallikler gösterecektir.

Açıklanamayan kilo kaybının potansiyel nedenleri şunları içerir:

Addison hastalığı (adrenal yetmezlik)
Kanser
Çölyak hastalığı
İştahta meydana gelen değişiklikler
Koku duyusunda değişiklikler
Tat anlamında değişiklikler
KOAH (kronik obstrüktif akciğer hastalığı) ve diğer akciğer hastalıkları
Kolesistit (safra kesesi iltihabı)
Diş problemleri
Depresyon (majör depresif bozukluk)
Diyabet
Kalp yetmezliği
HIV / AIDS
Hiperkalsemi
Hipertiroidi (aşırı aktif tiroid)
Hipotiroidizm (düşük aktif tiroid)
İlaçlar
Parkinson hastalığı
Ülser
Madde kullanımı (alkol, kokain, diğer)
Tüberküloz
Ülseratif kolit

Kasıtsız zayıflama, önceden mevcut tıbbi koşulları olan insanlarda görülür. Bu belirtiyi yaşayan bazı insanlar kanser, AIDS ve depresyon gibi çeşitli hastalıklardan muzdariptir.İstenmeyen kilo verme genellikle altta yatan kronik bir tıbbi durumun bir sonucudur. İstenmeyen kilo kaybının yaygın nedenleri depresyon, ishal, ağız ülseri ve iştah tüketimini etkileyebilecek yaygın soğuk algınlığı gibi viral enfeksiyonlardır.İstenmeyen kilo kaybının diğer daha az yaygın nedenleri arasında kanser, hipertiroidizm (aşırı aktif tiroid bezi), abdominal enfeksiyon, gastroenterit, demans, çölyak hastalığı ve HIV veya AIDS bulunmaktadır.


Kilo kaybına neden olan duruma bağlı olarak, semptomlar çok değişir.Bir hastalıktan kaynaklanan bilinçsiz kilo kaybı ateş, iştahsızlık, karın rahatsızlığı veya ağrı, diyare veya kabızlık ile birlikte ortaya çıkabilir.Bazı ilaçlar yan etki olarak kasıtsız zayıflamaya neden olabilir. Herhangi bir ilaç kullanıyorsanız ve belirgin kilo kaybı yaşıyorsanız, doktorunuza danışın.

Doktorunuz, kilo kaybına neyin neden olduğunu belirlemeye çalışmak için sizinle birlikte çalışır. Başlangıçta kapsamlı bir öykü, fizik muayene ve temel laboratuvar testleri yapılacaktırKilo kaybınızı takip etmeye çalışın. Kilo verme başladığında dikkat edin. Ayrıca, kilo kaybı vakti çevresinde yaşadığınız diğer semptomları not edin. Bu, doktorunuza teşhis koymada yardımcı olabilecek yararlı bilgiler verecektir.İstenmeyen kilo verme, çeşitli koşulların bir belirtisidir. Doktorunuz semptomlarınıza ve kilo vermeye tam olarak neyin sebep olduğunu tam olarak bilmek için yaptığınız tüm yaşam tarzı değişikliklerini irdeleyip değerlendirecektir.. Beslenme yetersizliğiniz varsa doktorunuz size bir diyetisyene yönlendirebilir veya yetersizliği gidermeye yardımcı olan bir diyet planı hazırlayabilir.
 
Merhaba, emziren kadınlarda kilo kaybı olabiliyor. Ayırca kilo kaybına bir hastalık , kullanılan ilaçlar, stres , yetersiz beslenme neden olabilir. Kilo kaybına neyin neden olduğunu öğrenmek için bir hekime görünün. Kapsamlı olarak yaşam öykünüz, tetkitler ve fiziki muayene ile kilo kaybının altta yatan nedeni tespit edilebilir.
 
Geri
Üst