Kurdelalı İğne Oyası Modeli ve Yapılışı

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Kurdelalı İğne Oyası Modeli ve Yapılışı
iğne oyası modelleri
iğne oyası yapılışı
iğne oyası yazma modeli


Evet esvgili hanımlar çeyiz sandıklarının demirbaşı ve milli kültürümüzün bir parçası olan yazma modelleri arasından sizler için iğne oyasından yapılmış çok güzel kurdelalı yazma modelini ve iğne oyası yapılışını paylaşıyor, modeli uygulayacak hamarat hanımlara kolaylıklar diliyorum.

igne oyasi-3a4.jpg


Gülün yapımında 4 ya da 7 mm kalınlığında kurdele kullanabilirsiniz. Daha kalın kurdele kullanırsanız ve daha fazla teğel alırsanız, daha iri güller elde edersiniz.
Teğelleri birbirine daha yakın alırsanız daha minik güller, uzak alırsanız da daha büyük güller elde edebilirsiniz. Eğer kısa aralıklı teğelle başlayıp, uzun aralıklı teğelle devam ederseniz daha farklı bir görüntü yakalayabilirsiniz. Daha kısa kurdele kullanırsanız yapacağınız güller tomucuk görüntüsünde olur. Teğellerinizi kurdelenin bir sağından bir solundan alarak yaparsanız daha sivri yapraklar elde edebilirsiniz.

  • Kurdeleli iğnenizi kumaşın üzerine çıkarıp, kurdeleyi kumaştan 3cm kadar ileride tutup, bir kere iğneye dolayın.(Tomurcuk yapımındaki gibi, fransız düğümü ya da kolonial düğüm de deniyor.)
  • Ardından kurdeleyi diğer elinizle sıkıca tutarken, kurdelenin içinden zikzak şeklinde kurdelenin iğneyle teğel alın. Yani iğneyi kurdelenin bir altından bir üstünden geçirip, kurdeleyi kumaşa en yakın kısmına kadar teğelleyin ve iğneyi kumaşın üzerine çıkardığınız yerin hemen yanından kumaşın altına geçirin.
  • İğneyi alttan düzgünce çekin. İsterseniz ortasına boncukta işleyebilirsiniz.

iğne oyası yapılışı :

oya modeli-340.jpg



iğne oyası nasıl yapılır Kurdeleli Oya Örneği ve Yapılışı

iğneyi kumaşa normal bir şekilde geçirin.
iğneyi ilk battığınız yerin biraz ilerisinden aynı şekilde tekrar kumaşa batırın. fakat ilk battığınız yerden çıkan ip iğnenin üzerinde olacak.
iğnenin delik kısmından ipi tutup, iğnenin altından dolayın.
ipi kendinize doğru yatırın.
yavaşça iğneyi çekin.
iyice çekip düğümleyin.
yine aynı mesafe uzaklıkta bir batış daha yapın ve aynı düğüm işlemini tekrarlayın.
bombeler yaparak devam edin.
üst sıraya geçerken kumaşın arka yüzünü çevirin. bombesiz bir dönüş düğümü atın. dönüşleri hep bu şekilde yapın.
ikinci sırada iğneyi alttaki sıranın bombelerinin ortasına batın. ve yine bombeli düğüm yaparak devam edin.
pramitimiz bitmiştir. üzerine aynı işlemi ( bombeli düğüm ) yaparak simli yada renkli iple çevreleyebilirsiniz. iğne oyasında genel teknik bu düğüm olayıdır.
bombeleri uzunlu kısalı bırakarak modeller değişir.
 
Geri
Üst