gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    meze tarifleri

    Konu, 'Mezeler - Ordövrler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    soğuk meze tarifleri soğuk meze çeşitleri tarifleri resimli mezeler çeşitleri Haydari 1 su bardağı süzme yoğurt bir çukur kaba konup biraz su ile macun kıvamına getirilir. 2 diş sarımsak ayıklanıp yarım kaşık tuz ile havanda dövülür. Yoğurt ve sarımsak bir kaşık kuru nane ile karıştırılır. Yayvan bir tabağa alınıp üstüne kırmızı pul biber serpilir. İsteğe göre bir miktar zeytinyağı ve veya yarım su bardağı kadar rendelenmiş beyaz peynir de ilave edilebilir.

    Tarator
    50 gram ceviz içi havanda iyice dövülür. Kabuk kısmı ayrılmış bir dilim bayat ekmek10 dakika kadar ıslatılıp, sıkılır ve bir kasede cevizlerle karıştırılır. 3 diş sarımsak biraz tuz ile ezilir. Ceviz ve ekmek içi tahta kaşıkla iyice karıştırılırken 3 yemek kaşığı zeytinyağı azar azar ilave edilir ve iyice yedirilir. Karıştırmaya devam edilerek ezilmiş olan sarımsak biraz tuz ve 2 yemek kaşığı sirke eklenir. İstenirse ceviz içi yerine dolma fıstığı yada badem de kullanılabilir. Ancak bu durumda sirke yerine 3 yemek kaşığı limon suyu konur.

    Meyhane Pilavı
    Bir orta boy soğan diş halinde çentilir. Bir küçük havucun dışı kazınır ve rendelenir. İki orta boy domatesin kabukları soyulur ve küp şeklinde doğranır. Bir kırmızı, 2 çarliston ya da 3 sivri biber sapları çıkartılıp, çekirdekleri atılıp, ince şerit ve halkalar halinde doğranır. Bir bardak pilavlık, iri taneli bulgur yıkanıp süzülür. 150 gr. kıyma üç yemek kaşığı mısırözü yağı ve soğan ile suyunu salıp tekrar çekene kadar kavrulur. Havuç, domates ve biber ilave edilerek 3-4 dakika daha pişirilir. 1,5 bardak etsuyu ilave edilir. Tuzu ve karabiberi eklenip yıkanmış bulgur ilave edilir. Bir kaç dakika kuvvetli ateşte kanatıldıktan sonra altı kısılarak tamamen suyunu çekene kadar 20-25 dakika daha pişirilir. En az 15 dakika demlenmeye bırakılıp daha sonra kepçe ile harmanlanarak servis edilir. İstenirse mısırözü yağı yerine 2 kaşık margarin de konabilir. Kıyma ve et suyu yerine, tavuk eti ve tavuk suyu ile de yapılabilir.

    Beyin Tava
    Bir adet koyun beyni alınıp üzerindeki zarı suyun altında, beynin kıvrımları zedelenmeden ayıklanır. Çukur bir kaba 2-3 bardak su ile 1 çay kaşığı sirke ve bir çay kaşığı tuz konarak kaynatılır. Su kaynadıktan sonra temizlenmiş beyin yavaşca içine atılıp 5 dakika haşlanır. Haşlama suyu dökülüp yerine soğuk su konarak beyin soğumaya bırakılır. Soğumuş beyin sudan çıkartılarak suyu süzülmesi için bir miktar bekletilir. Daha sonra keskin bir bıçakla 4 parçaya ayrılır. Bir kaba 1 yumurta kırılıp 1 yemek kaşığı un konup azar azar su ilave edilip pütürsüz bir bulamaç elde edilinceye kadar çırpılır. Bir tavada sıvı yağ kızdırılıp, bulamaca batırılmış beyin parçaları iki tarafı da çevrilerek kızartılır. Yanında limon dilimleri ile sıcak olarak servis edilir. Dana beyni ile de yapılabilir fakat miktarı daha fazla olmakla birlikte daha lezzetsiz olur.

    Tarama
    100 gram balık yumurtalarının varsa zarı çıkartılır ve çukur bir kaba konur. Tahta bir kaşık ile ara vermeden karıştırarak, yarım su bardağı zeytin yağı damla damla eklenip balık yumurtalarına yedirilir. Daha sonra 2 yemek kaşığı limon suyu da aynı şekilde eklenir ve bir yemek tabağına konup buz dolabında bir süre dinlendirildikten sonra servis edilir.

    Peynir Mezesi
    250 gram beyaz peynir çukur bir kapta çatalla ezilir. 3 yemek kaşığı ceviz içi elle çok küçük parçalara bölünür. 2 diş sarımsak ayıklanıp, havanda ezilir. Peynir ceviz ve sarımsağa, yarım çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kişniş ve yarım çay kaşığı kırmızı biber ilave edilip, ezerek karıştırılır. Karışıma 1 tatlı kaşığı biber salçası ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenip tekrar karıştırılır ve servis edilir. Bu meze ekmek dilimleri üzerine sürülüp kanepe olarak da sunulabilir.

    Cevizli Yoğurtlu Ezme
    2 dilim bayat ekmeğin kenarlarındaki kabukları kesilip atılır ve çukur bir tabağa konup üzerlerine soğuk su dökülür. 5 dakika sonra dilimler sudan çıkartılır ve suyu süzülerek ufalanır. 3 yemek kaşığı ceviz içi havanda dövülür. 2 diş sarımsağın kabukları soyulup biraz tuzla havanda dövülür. Ekmekler,ceviz ve sarımsağa 2 yemek kaşığı zeytin yağı, 2 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı biber salçası eklenerek iyice karıştırılır. Servis tabağına konup üzerine 1 çay kaşığı pul biber eklenir. Bir kaç yarım ceviz ve maydanozla süslenip servis edilir. Ceviz yerine badem yada fındık da kullanılabilir.

    Babagannuş
    1 adet patlıcan közlenir ve ince akan bir musluk altında parmaklar ile yada küçük bir bıçak yardımı ile kabuğu soyulur. Patlıcanın sapı kesilip atılır ve çatal yada mutfak robotu ile püre haline getirilir. 2 diş sarımsak ezilerek, 2 yemek kaşığı tahin, 1 yemek kaşığı limon suyu ve 2 yemek kaşığı yoğurt ile birlikle patlıcan püresine eklenip iyice karıştırılır. servis tabağına alınarak 2 kaşık zeytinyağı üzerinde gezdirilir. Yanında kızarmış ekmek ile servis edilebilir. süslemek için zeytin, pul biber veya maydanoz kullanılabilir.

    Alevli Pastırma
    50 gram az yağlı pastırma dilimleri çemenleri ayıklanıp bir tabağa dizilip sofraya konur. 3 yemek kaşığı rakı bir cezvede kaynatmadan ısıtılır. Sıcak rakı sofrada pastırmaların üzerinde gezdirilip tutuşturulur. Alevler sönünce soğutmadan yenir. Pastırma dilimleri çok ince ise daha az rakı da yerli olabilir. Tutuşturmak için kibrit kullanılırsa eczanın kokusu sinebilir. En iyisi bir kağıt tutuşturup rakıyı bununla yakmaktır

     
meze tarifleri konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Karışık Meze Tarifleri

    Karışık Meze Tarifleri

    balık mezeleri tarifleri balık yanına meze tarifleri mezeleri tarifi meze 1.***** Soslu Karides Salatası 500 gr karides, 1 küçük soğan, 1 küçük havuç, 1 ince dal pırasa, 1 kerevizin dal ve yaprağı, 1 çay kaşığı tuz. Sos için, yarım su bardağı yoğurt, 1 yemek kaşığı ketçap, 2 diş sarmısak, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı limon suyu, madanoz. Karidesleri önce temizleyin. Sosu hazırlamak...
  2. Meze

    Meze

    Yanında alkol yok ise iyidir.
  3. Çeşitli meze

    Çeşitli meze

    çeşitli mezeler cesitli mezeler Melişlerim yemeklerinizin yanına yakışacak bir tat:) Malzemeler 1 su bardağı haşlanmış amerikan pirinci 1 tavuk 1 domates 1 sap kereviz 1 limon 1/2 demet taze soğan 1/2 demet dereotu 1/2 kg su bardağı sıvıyağ 10 adet siyah zeytin tuz karabiber Hazırlanışı Bir tencerde tavuk kereviz ve pirinci haşlayın.Tavuğun gögüs etlerini ayırıp küçük parçalar...
  4. Pratik Meze Tarifleri

    Pratik Meze Tarifleri

    meze tarifleri mezeler tarifleri meze iftarlık mezeler pratik meze, tarifleri, nasıl yapılır, nasıl hazırlanır hakkında detaylı bilgiler arkadaşlar Herkesin çabucak yapabileceği birbirinden kolay meze tarifleri melekler Keçi Peynirli Domates Malzemeler: 2 domates 150 gr biberli keçi peyniri 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Süslemek için: Maydanoz Hazırlanışı: Domatesleri yıkayıp...
  5. Yoğurtlu meze tarifleri

    Yoğurtlu meze tarifleri

    yoğurtlu mezeler resimli yoğurt mezeleri tarifleri Merhaba Sevgili Melek'ler, şimdi sizlere ve bu konuda ricada bulunan misafirlerimize yoğurtla yapılan meze tariflerini sunuyoruz ve şimdiden ellerinize sağlık ve afiyeto lsun diyoruz:) Babaganuş mezesi 4 adet ince patlıcan (közlenecek) 1 yemek kaşığı tahin 1 tatlı kaşığı limon suyu 4 yemek kaşığı süzme yoğurt 2 diş sarmısak 1 yemek...

Sayfayı Paylaş