gebe
  1. MEÇHUL

    MEÇHUL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    18 Ekim 2008
    Mesajlar:
    8.875
    Beğenilen Mesajlar:
    66
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    şehr-i MEÇHUL

    Mutfağı Düzenlemenin Püf Noktaları

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında MEÇHUL tarafından paylaşıldı.

    Meleklerim evde en sık kullanılan ve dolayısıyla en sık dağılan bölüm mutfaktır.:DKendinize bir düzenleme planı çıkarıp, doğru saklama teknikleriyle mutfağınızı düzenleyebilirsiniz.Nasıl olacak diye düşünmeyin:) İşinizi kolaylaştıracak püf noktalarını sizlere sunuyorum:)Buyrunuz meleklerim...
    [​IMG]
    Mutfağı Düzenlemenin Püf Noktaları

    İşe başlamadan önce kendinize uygulayabileceğiniz gerçek bir iş planı çıkarın. Mutfak dolaplarından işe başlamak diğer alanları düzenlemek için zemin oluşturur. İlk adımı attıktan sonra çekmece içlerini, takımı bozulmuş ve artık kullanmadığınız tabakları, tezgâh üzerinde durup yer işgal eden elektrikli ev aletlerini düzenleyebilirsiniz.
    Bakliyat, şeker, çay gibi besinlerin bulunduğu mutfak dolabınıza düzen getirmek için tezgâhın üzerini tamamen boşaltın. Dolabın içinde ne varsa tezgâhın üzerine çıkarın. Tarihi geçmiş, güvelenmiş, bozulmuş gıdaları çöpe atın. Kalan sağlam yiyecekleri kullanım sıklığına göre sınıflandırın. Az kullandıklarınızı dolabın arka tarafına çok kullandıklarınızı ön tarafa yerleştirin. Böylece her aradığınızda kavanoz indirip kaldırmak zorunda kalmazsınız ve dolabınız hemen dağılmaz.
    [​IMG]


    Sık kullandığınız yiyecekler için dolapta ayıracak yeriniz yoksa tezgah üzerinde yer açın. Kullanılmayan elektrikli ev aletlerini dolaba ya da duvara yaptıracağınız rafların üzerine istifleyin.Her bir yiyecek grubunu kategorilerine ayırın. Makarna, şeker, konserve, çay, kahve, nohut, pirinç gibi yiyecekleri birbiriyle uyumlu şekilde yerleştirin. Örneğin şekerin yanında kahve ya da çay kavanozunu, konservenin yanında pirinç kavanozunu yerleştirin.
    Çay, kahve gibi malzemeleri kapaklı cam kavanoz içinde saklayın. Böylece her aradığınızda içinde ne olduğu kolayca görebilir ve tazeliklerini koruyabilirsiniz.
    Şık görünümlü cam kavanozları dolap içinde ve tezgah üzerinde oluşturabileceğiniz bir köşede kullanabilirsiniz. Eğer tezgahın bir köşesinde kullanmayı düşünüyorsanız mutlaka sık kullandığınız yiyecekleri bu kavanozlarda saklayın. Her an elinizin altında bulunması mutfak dolabının dağılmasını önler ve zamandan tasarruf etmenizi sağlar.
    Makarnalarınızı yerden tasarruf etmek ve tazeliğini korumak için şeffaf vakumlu kutularda muhafaza edebilirsiniz. Kutuları üst üste yerleştirmek dolapta ekstra alan yaratır ve şeffaf olması aradığınızı kolayca bulmanızı sağlar.
    Mutfak dolabınızın üzerine içindekiler başlıklı bir liste oluşturup asabilirsiniz. 1 kg pirinç, 2 paket makarna gibi. Her kullandığınız yiyeceğin listedeki ismini çizin. Böylece neye ihtiyacınız var kolayca takip edebilirsiniz.


     
  2. Mi'na57

    Mi'na57 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    3 Aralık 2008
    Mesajlar:
    466
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Teşekkürler canım.:)
     
Mutfağı Düzenlemenin Püf Noktaları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. mutfakta süper püf noktaları

    mutfakta süper püf noktaları

    PATATES PÜRESİ İÇİN Patates püresini yaparken dha lezszetli olmasını istiyorsanız,içine süt de katabilirsiniz.Ama ne kadar süt atacağınızı kestiremiyorsanız,süt yerine süt tozu kullanabilirsiniz.Böylece hem patates püresinini kıvamıı rahatça tutturabilirsiniz hem de lezzetine lezzet katmış olursunuz. TART HAMURU TOPAKLAŞIYOR MU? Tart hamurunu karıştırırken topaklanmasını önlemek için içine...
  2. Mutfakta Püf Noktaları

    Mutfakta Püf Noktaları

    Mutfakta her bayanın işine yarayacak pratik bilgiler... Mısırları haşlarken daha lezzetli olması için tencereye bir çay kaşığı şeker atın. Ayrıca mısır kabuklarını da yıkayıp, onları da koyabilirsiniz. Balın saf olup olmadığını anlamak için, baldan bir kaşık alıp soğuk suda ezin. Su beyazlaşacak olursa, içinde un veya nişasta var demektir. Sebze haşlarken kokmasın istiyorsanız;...
  3. Mutfaktan Püf Noktalar - 1. Bölüm

    Mutfaktan Püf Noktalar - 1. Bölüm

    püf noktalar, yararli bilgiler, mutfak, hazirlarken, acarken, ile ilgili tüm bilgileri burada bulabilirsiniz Püf Noktalar DOMATES SOYARKEN Domatesi kaynar suya daldırıp bıçağın tersini üstünde ağır ağır gezdirirseniz kabuğu kolayca soyulur. HAMUR AÇARKEN Hamur açarken kirlenen mutfak tezgahları, üstüne tuz serpilip nemli bir bezle silindiğinde daha kolay temizlenir. BEŞAMEL SOS...
  4. mutfaktaki bazı püf noktaları

    mutfaktaki bazı püf noktaları

    Artan Pilavlar Artan pilavınızı değerlendirmek için, miktarına bağlı olarak bir ya da iki yumurtayı çırpıp pilavla karıştırdıktan sonra üzerine rendelenmiş kaşar serpiştirip fırına verin Balı Bozulmadan Saklamak Için Balı bozulmadan saklamak için, cam kavanozda ve ışık almayan bir ortamda muhafaza edin. Balıgın Taze Kalması Icin Balık aldınız ama hemen pişirmek istemiyorsunuz....
  5. Mutfak Eşyalarını Kullanmadaki Püf Noktaları!

    Mutfak Eşyalarını Kullanmadaki Püf Noktaları!

    mutfak eşyaları, mutfak eşyaları nasıl kullanılır, mutfak eşyaları kullanımı Sevgili melekler, hergün mutfağımızda kullandığımız eşyalarımızı acaba olması gerektiği gibi kullanıyor muyoruz dersiniz? Ömürlerini kısaltmadan, sağlığımıza zararlı hale getirmeden mutfak eşyalarımızı nasıl kullanırız,sizlere bazı tüyolar vermek istiyoruz bu konumuzda.... Teflon ve döküm tencere setlerini...

Sayfayı Paylaş