gebe
  1. LaViNYaM

    LaViNYaM >>>ιкιz αηηєѕι<<< Yetkili Kişi

    Kayıt:
    23 Kasım 2010
    Mesajlar:
    6.146
    Beğenilen Mesajlar:
    698
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    Antalya

    Oktay Usta'dan Hafif Sütlü Bir Pasta!

    Konu, 'Kekler - Pastalar' kısmında LaViNYaM tarafından paylaşıldı.

    Oktay Usta'dan Hafif Sütlü Bir Pasta!

    Misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir tarif; kestaneli irmik pastası...


    [​IMG]


    Oktay Usta, akşamüstlerinde keyifle yiyebileceğiniz, misafirlerinize ikram edebileceğiniz, sütlü hafif bir pasta tarifi veriyor.

    İşte kestaneli irmik pasrasının malzemeleri ve tarifi...

    Malzemeler:

    Tabanı İçin:
    1 Kase Kestane
    1 P. Petibör Bisküvi
    100 Gr. Tereyağı

    İrmik Kreması İçin:

    1 Lt.Süt
    1 Su B. Tozşeker
    7 Çorba K. İrmik
    1 Limon Kabuğu Rendesi

    Krokanı İçin:

    1 Su B. Toz ùeker
    1 Su B. Bütün Badem
    Pasta Tarifleri, İrmik Pastası Yemekleri, Pasta Tarifi, Oktay Usta İrmik

    Hazırlanışı:

    Kestanelerin ortasını çizip fırında pişiriyoruz. Pişen kestanelerin kabuklarını soyuyoruz. Soğuyunca rondodan geçiriyoruz. Petibör bisküvileri doğrayıcıdan geçirip toz galine getiriyoruz.

    Karıştırma kabına alıyoruz. Kestaneyi ekliyoruz. Tereyağını eritip ılıdıktan sonra karıştırma kabına katıp karıştırıyoruz. Boş bir çember kalıbı servis tabağının ortasına koyuyoruz. Karıştırma olduğumuuz
    kestaneli tabanı çemberin içine döküp bastırıyoruz.

    Kreması için, süt ve şekeri tencereye koyu ocağın üzerine alıyoruz. ùeker eridikten sonra irmik ve limon kabuğu rendesini koyuyoruz. Çırpma teli ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar
    pişiriyoruz. Kremayı tabanın üzerine döküyoruz.

    Soğuması için dinlendiriyoruz. Krokanı için, toz şekeri tavaya koyup ocağın üzerine alıyoruz. ùeker eridikten sonra bütün bademi ekleyip sürekli karıştırıyoruz. Kısık ateşte karamelize olduktan sonra
    yağlanmış fırın kabının içine koyuyoruz.

    Soğuduktan sonra merdane ile üzerinden geçip krokanları inceltiyoruz. Pastanın kreması soğuduktan sonra üzerine krokanı döküyoruz.
    Çemberini çıkarıp servis ediyoruz.

    Afiyet Olsun!


     
Oktay Usta'dan Hafif Sütlü Bir Pasta! konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Oktay Usta'dan Karidesli Pilav Tarifi

    Oktay Usta'dan Karidesli Pilav Tarifi

    karidesli pilav tarifi oktay ustadan karidesli pilav karidesli pilav nasıl yapılır Özellikle deniz ürünleri sevenler için çok güzel bir pilav tarifi vermek istiyoruz sizlere melekelr :) Karidesli pilav. Karides bir çeşit deniz böceği biliyorsunuz. Genellikle de özellikle bayanlar tarafından pek hazedilmeyen bir deniz canlısıdır. Gerçekten de canlı haliyle pek iştah açıcı görünmez. Ancak...
  2. Oktay Usta'dan Muhallebi Tarifi Siz Meleklerimize Özel...

    Oktay Usta'dan Muhallebi Tarifi Siz Meleklerimize Özel...

    Muhallebi Tarifi Muhallebi Nasıl Yapılır Muhallebiye kim bayılmaz ki ama değilmi...İşte size Oktay Usta'dan muhteşem muhallebi tarifi veriyoruz....Denemesi bedava...İşte bu da kadayıflı muhallebi tarifi... Muhallebi Ölçüler (6 porsiyon için) Süt: 1 litre Şeker: 250 g Pirinç unu: 80 g Pirinç: 100 g Vanilya: yeteri kadar Tarçın: süslemekiçin yeteri kadar Yapılışı: 1. Pirinçle...
  3. Oktay Usta'dan Nefis Reyhan Şerbeti Tarifi....

    Oktay Usta'dan Nefis Reyhan Şerbeti Tarifi....

    Reyhan Şerbeti Nasıl Yapılır Oktay Usta'dan Reyhan Şerbeti Farklı tatlar ve kolay tarifler denemek isteyenler için; reyhan şerbeti...Oktay Usta'dan yine sıradışı ve farklı bir tad ortaya çıkıyor meleklerim...İşte sizlerde değişik bir içecek denemek isterseniz buyrun tarifi... REYHAN ŞERBETİ MALZEMELER 1 tutam reyhan 6 su bardağı sıcak su 6 çorba kaşığı toz şeker 3 parça limon...
  4. Oktay Usta'dan Limonlu Lokma Tatlısı Tarifi.....

    Oktay Usta'dan Limonlu Lokma Tatlısı Tarifi.....

    Limonlu Lokma Tatlısı Tarifi Limonlu Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır Limonlu lokma Lokma Türk mutfağının en lezzetli ve en şerbetli tatlılarından! Peki limonlusunu denediniz mi?İşte Oktay Usta'dan nefis bir limonlu lokma tatlısı tarifi yemeyin de yanında yatın en iyisi :D:D LİMONLU LOKMA Malzemeler 2,5 su bardağı un 1/2 paket yaş maya 1 yumurta 2 çorba kaşığı toz şeker 1 limon Su...
  5. Oktay Usta'dan Şekerpare Tarifi

    Oktay Usta'dan Şekerpare Tarifi

    şekerpare tatlısı tarifi şekerpare nasıl yapılır şekerpare malzemeleri Biz müslümanların iki dini bayramı vardır ve bu bayramlar da eskiden kalma bir alışkanlık olarak bayramlaşmaya gelen misafirlerimiz için tatlılar ikram edilir. Malum önümüz Ramazan bayramı ve bayram da eş, dost ve akrabalarınız için Oktay ustadan şekerpare tatlısı tarifini paylaşıyoruz. Şimdiden ellerine sağlık ve afiyet...

Sayfayı Paylaş