Pide tarifi pide nasıl hazırlanır

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Pide tarifi pide nasıl hazırlanır
pide hamuru tarifi
pide nasıl yapılır
pide tarifi resimli



Yine Türk Mutfakları için vazgeçilmez olan ve piratik bir börek lezzeti olan pide tarifini ve pide hamuru tarifini, bu yazımızda siz pek kıymetli melek'lerimiz ve misafirlerimiz için paylaşıyoruz arkadaşlar.


kiymali_pide_tarifi.JPG-2b3.jpg



Hazırlama süresi : 30 dakika – Pişirme süresi : 25 dakika – 6 kişilik
Hamuru için malzemeler

4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
40 gram yaş maya
1 adet yumurta sarısı
1 adet yumurta
1 kahve fincanı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz

Kıymalı pide malzemeleri

250 gram kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
6-7 dal maydanoz
Tuz
Karabiber

Kıymalı pide tarifi

Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin. Tereyağını eritin. Unu yoğurma kabına aktarın. Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağının yarısı, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin. Soğanların kabuklarını soyup ince doğrayın. Sivri biberleri ve maydanozu kıyın. Tereyağının kalanı ile soğanları ve biberleri kavurun. Kıymayı ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin. Maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Ocaktan alıp, ılınması için bekletin. Mutfak tezgahına un serpin ve hamuru burada yoğurup 6 parçaya ayırın. Her parçayı merdaneyle oval şekilde açın. Kıymalı karışımı hamurlara paylaştırın. Uzunlamasına olan kenarları iç tarafa doğru kıvırın. Üzerlerine fırça yardımıyla sıvı yağı sürün. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Dilimleyip, sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst