gebe
  1. Bilge Gökçen

    Bilge Gökçen Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    13.023
    Beğenilen Mesajlar:
    108
    Ödül Puanları:
    0

    Riboflavin (Vitamin B2)

    Konu, 'Diyet - Sağlıklı Beslenme' kısmında Bilge Gökçen tarafından paylaşıldı.

    Bu vitamin sadece yiyeceğin enerjiye dönüşmesini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda kanda alyuvarların oluşmasını, derinin ve gözlerin sağlıklı olmalarını sağlar. Aşırı derecede alkol tüketimi vücuttaki B-2 vitaminini azaltır. Ayrıca antibiyotikler, yatıştırıcılar da vücuttaki B-2 vitaminini azaltır. Et, tavuk eti, balık, süt ve süt ürünleri, turp,ıspanak, yumurta, mısır ve beyaz undan yapılmış ekmek bol miktarda B-2 vitamini içerir. Hayvansal besinlerde, bira mayası, buğday başağı, yeşil sebzeler, havuç, enginar, fındık, yerfıstığı ve mercimek gibi bitkisel besinlerde bol miktarda bulunur. B2 vitamini eksikliğinde protein oluşması azalır ve deride yaralar, sinirsel bozukluklar ve göz bozuklukları biçiminde ortaya çıkar.

    Suda kolayca eriyebilen ve barsaklardan kolaylıkla emilen bir vitamindir. Diğer B kompleks vitaminleri gibi vücutta enerji üretimi ile ilgidir. Ayrıca kırmızı kan hücrelerinin yapılması için, solunum yollarının korunmasında, bağışıklık sisteminin güçlendirlimesinde , büyüme ve gelişmenin sağlanmasında gerekli bir vitamindir. Riboflavin aynı zamanda göz yorgunluklarının rahatlatılmasında, katarakttan korunma ve tedavisinde, enerji üretiminin artırılması amacı ile de kullanılır.

    Saçların sağlıklı olmasında da özel bir öneme sahiptir. Saçlarda olduğu gibi cilt ve tırnaklar içinde önemlidir. Eksikliğinde ağız köşelerinde çatlaklar görülür. Dilde şişme ve hassasiyet ortaya çıkar. Dudaklar kırmızı bir renk alır. Genel olarak deride kabuklu, yağlı ve şiş bir görünümde olur. Riboflavinin uygulanması ile dramatik bir iyleşme görülür.

    Doğum kotrol hapı kullanımı Riboflavin'e olan ihtiyacı arttırır. Gebelikte de ihtiyaç artar.

    B2 vitamini fasulye gibi hububatlarda, peynirde, yumurtada, balıkta, ette, tavukta, ıspanakta ve yoğurtta bol bol bulunur.

    Önerilen Riboflavin miktarı 1.2 mg. dır. gebelikte önerilen doz 1.6 mg. dır. Emzirme dönemlerinde de günde 1.8 mg. Riboflavin alınması önerilir. Besin takviyelerinde 100 - 300 mg. gibi miktarlarda bulunur. Fazlalığına ait bir zehirlenme bildirilmemiştir. Bazı kişilerde güneşe karşı hassasiyeti arttırır.

    alıntı

     
Riboflavin (Vitamin B2) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. vitamin

    vitamin

    centrum vitamin çeşitleri centrum kilo aldırırmı faydaları arkadaslar merhaba...vitamin haplarinin kilo aldirdigini biliyorum hepsi degil tabi..ama az oncede bi gazetede okudum tam tersi kilo verdiriyormus...bilmem bileniniz varmi ama(CENTRUM)diye bi vitamin var kullanmam gerekiyo ama korkudan kullanamiyom ..zaten rejimdeyim..bu konuyla ilgili bilgisi olan varmi ,,yada bu vitamini...
  2. Vitamin

    Vitamin

    Besinlerde az miktarda bulunan, vücutta yapılmayan, yağda ve suda eriyebilme özelliği bulunan, vücutta eksikliği çeşitli hastalıklara yol açan maddelere verilen genel ad.
  3. Vİtamİn

    Vİtamİn

    Vitaminler, sağlıklı yaşamın vazgeçilmez bir parçası olan organik bileşiklerdir. Vitamin Latince yaşam anlamına gelen “vita” sözcüğünden kaynaklanır. Vitaminler yağda ve suda eriyenler olarak iki gruba ayrılır YAĞDA ERİYEN VİTAMİNLER : A, D, E ve K vitaminleridir . SUDA ERİYEN VİTAMİNLER : B grubu vitaminler ile C vitaminidir . A vitamini: Enfeksiyonlara karşı direnci arttırır normal...
  4. B2 Vitamini İçeren Besinler

    B2 Vitamini İçeren Besinler

    B2 Vitamini İçeren Besinler hangileridir bana B2 Vitamini İçeren Besinlerin isimlerini yazar mısınız kızlar
  5. B2 Vitamini İçeren Besinler Hangileri

    B2 Vitamini İçeren Besinler Hangileri

    B2 Vitamini İçeren Besinler B2 Vitamini İçeren Besinler Hangileri Merhaba Sevgili Melek'ler... Bu sayfamızda B2 Vitamini içeren yiyecekler hakkında merak ettiğimiz tüm soruların yanıtını buluyoruz. İşte size B2 Vitamini içeren besinler Melek'lerim. - Süt, peynir, karaciğer ve benzer iç organlar, et, yumurta, balık. - Yeşil yapraklı sebzeler ile kabukları çıkarılmamış tohumlarıdır. - B2...

Sayfayı Paylaş