gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.216
    Ödül Puanları:
    113

    sebze püresi

    Konu, '* Bebeklere Özel Menü' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    sebze püresi sebze püresi nasıl yapılır puresi tarifi tarifleri 4. aydan itibaren;sebze puresi;
    Yarım kabak
    Yarım havuç
    1 küçük patates
    1 çorba kaşığı pirinç

    Sebzeleri soyup, ufak doğrayarak bir tencereye koyun. Üzerine bir miktar su koyduktan sonra pirinci de ekleyin. Kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya yakınken 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Tuz ilave etmeyin. Ateşten aldıktan sonra ister çatalla ezerek; ister bir blendır yardımıyla püre haline getirin.Bebeğinizin ayına ve yeme durumuna göre su ve sebze miktarlarını ayarlayabilirsiniz. Sebzeleri çok fazla kaynatmayın ki vitaminleri gitmesin. Afiyet olsun bebişlere...

    Sebze Püresi
    7. aydan itibaren;

    Yarım kabak
    Yarım havuç
    1 küçük patates
    Yarım soğan
    1 küçük domates
    Bir kaç sap maydonoz
    1 çay kaşığı tereyağı

    Sebzeleri yıkayıp, soyun. Hepsini bir tencereye doldurup, üzerini kapayacak şekilde su ekleyin. Kısık ateşte kaynamaya bırakın. İnmesine yakın maydonozu da ekleyin. Tuz koymayın. Sebzeler yumuşadıktan sonra ateşten alın ve bir blendır yardımıyla püre haline getirin. Sıcakken tereyağını da ekleyin, kendi sıcaklığında erisin. Bebişlere afiyet olsun

     
sebze püresi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Sebze Çorbası ve Püresi

    Sebze Çorbası ve Püresi

    Kullanılacak Malzemeler 1. hafta (sebze çorbası) 2. hafta (basit sebze püresi) 3. hafta (karışık sebze püresi) Hazırlanma Şekli Sebze çorbası ve püresi, 5. ve 6. aylarda muhallebiye başladıktan 1-2 hafta sonra (ancak iyi kilo alan bebeklerde muhallebiden önce) genellikle öğle öğününde, 1-2 tatlı kaşığından başlanarak yavaş yavaş arttırılarak verilir. 1. hafta (sebze çorbası): 4...
  2. Peynirli kabak püresi

    Peynirli kabak püresi

    kabak püresi kabak püre püresi tarifi puresi Hazırlanışı: Kabakları yıkayıp üzerlerini kazıyın. Halka halka dilimleyip buharda haşlayın ve blenderle ezerek püre haline getirin. Kabak püresini bir kaba alıp orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Peynir ve zeytinyağını ekleyip tekrar blenderle karıştırın. Vakumlayarak saklayıp bebeğinizin beslenme saatinde açarak yedirin. Püf noktaları:...
  3. Havuç Püresi

    Havuç Püresi

    Malzemeler 800 gr. körpe kum havucu 1 bardak et suyu ½ bardak et suyu ½ bardak süt 2 çorba kaşığı kaşar peyniri Tuz Yapılışı Havuçların kabuklarını iyice kazıyın ve yıkadıktan sınra rendeleyin. Daha sonra tuz ve et suyu ekleyip, ağzı kapalı bir tencerede hafif ateşte, pelteleşinceye kadar iyice pişirin. Havuçlar pelte olduğu halde suyunu tam çekmemişse, o zaman tencerenin kapağını...
  4. havuç püresi

    havuç püresi

    Malzemeler 800 gr. körpe kum havucu 1 bardak et suyu ½ bardak et suyu ½ bardak süt 2 çorba kaşığı kaşar peyniri Tuz Yapılışı Havuçların kabuklarını iyice kazıyın ve yıkadıktan sınra rendeleyin. Daha sonra tuz ve et suyu ekleyip, ağzı kapalı bir tencerede hafif ateşte, pelteleşinceye kadar iyice pişirin. Havuçlar pelte olduğu halde suyunu tam çekmemişse, o zaman tencerenin kapağını...
  5. Bebe patates püresi

    Bebe patates püresi

    Melişlerim bebekleriniz severek yiyecek::) MALZEMELER 1 adet patates( kabuğu soyulmuş ve kesilmiş) 1_2 dal karnabahar çiçeği 1 köfte büyüklüğünde kıyma HAZIRLANIŞI Karnabahar ve patates bir miktar su içinde haşlanır.Sonra çatalla ezilerek püre yapılır.Bir yapışmaz tavada kıyma biraz zeytin yağ ile kavrulur.Püremize kıymayı güzelce karıştırarak yanınada yoğurt ile bebeğimize yedirelim:...

Sayfayı Paylaş