gebe
  1. TİTAN

    TİTAN *Melekler Mekanı*

    Kayıt:
    21 Eylül 2012
    Mesajlar:
    14.192
    Beğenilen Mesajlar:
    2.685
    Ödül Puanları:
    113

    Soğan Kavururken Karartmamak İçin...

    Konu, 'Mutfak İçin Pratik Bilgiler' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    soğanı yakmamak için, soğan kavururken yakmamak için, soğan kavururken
    Sevgili melekler, özellikle yeni evlilerin ve dolayısıyla yeni yeni mutfağa alışanların ortak sorunlarından birisi yemek yaparken soğanı fazla karartmaktır. Eskilerin bir sözü vardır, yemeklle birlikte sen de pişeceksin derler. Son derece doğrudur bu laf ama en ufak bir dalgınlık kavrulan soğanın fazla kararmasına sebep olur. Eğer hala kendinize güvenemiyorsanız vereceğimiz tüyo işinize yaraycaktır. Soğanları kavururken üzerlerine biraz un serperseniz kararmasını önlersiniz. ;)


    soğan.jpg

     
    bebetoo ve kapciasli bunu beğendi.
  2. kapciasli

    kapciasli Üye Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2014
    Mesajlar:
    81
    Beğenilen Mesajlar:
    19
    Ödül Puanları:
    8
    teşekkürler, çok işime yarayacak bu bilgi
     
  3. bebetoo

    bebetoo Hamiş Melek

    Kayıt:
    3 Haziran 2014
    Mesajlar:
    455
    Beğenilen Mesajlar:
    413
    Ödül Puanları:
    63
    Şehir:
    istanbul
    Gerçekten öyle benim arada bir kullandigim taktik ise yario kuşlar deneyi ;)
     
  4. precious9

    precious9 Üye Üye

    Kayıt:
    2 Kasım 2014
    Mesajlar:
    43
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Ödül Puanları:
    8
    ilk defa duyuyorum :D teşekkürler
     
Soğan Kavururken Karartmamak İçin... konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Soğan

    Soğan

    Soğanı sadece görmek hayra, yemek ise şerre, gizli şeylerin açığa çıkmasına, Soğan mala, yeşil soğan meşakkatle kazanılan mala, Hastanın az soğan yemesi vefatına, çok yemesi iyileşmesine, Soğan soymak birine yaltaklık etmeye, Yolcunun soğan görmesi sıhhaat ve esenliğe, Sağanı köküyle birlikte çıkarmak akrabalardan gelecek sıkıntıya, Çok soğan, sağlıklı olmakla birlikte hüzne ve ayrılığa...
  2. soğan

    soğan

    (Zwiebel / Olignon / Onion / Basaliye / Allium cepa) Haziran-agustos aylari arasinda yesilimsi veya pembemsi renkli çiçekler açan, 30-100 cm boylarinda, çok yillik otsu ve soganli bir bitki. Yapraklar boru seklinde, içi bos, mavimsi-yesil renklidir. Çiçekler küre seklindeki baslarda semsiye durumunda toplanmislardir. Tohumlari siyah renkli, köseli ve küçüktür. Sogan çok eskiden beri bilinen...
  3. Saçı parlatmak için soğan suyu

    Saçı parlatmak için soğan suyu

    soğan suyu saç saçı parlatmak için saçları parlatmak için saç Canlı ve parlak sahip olmak isteyen tüm hanımlara soğan suyunu öneriyorum yanlış duymadınız soğanın suyu saçları parlatıyor:) İsviçreli bitki bilimcinin yapmış olduğu açıklamalara göre haberin devamı şu şekilde: İsviçreli ünlü bitkibilimci Alfred Vogel, saçların daha parlak görünmesi için soğan suyuyla yıkamayı öneriyor. Parlak...
  4. Cilt Güzelliği İçin Soğan

    Cilt Güzelliği İçin Soğan

    Cilt güzelliğiniz için soğan, cilt yenilenmeleri için soğan, cilt için soğan kullanımı, cilt için soğan kullanımı nasıl olmalıdır konuları hakkında bilgi alalım arkadaşlar. Melekler biz bayanlar cild güzelliğine oldukça önem veririz. Bunun içinde birçok ürün ya da bitkisel formül uygularız ama artık devir soğan ile güzelleşme devri olmuş gibi....
  5. Soğanların filizlenmesi nasıl önlenir?

    Soğanların filizlenmesi nasıl önlenir?

    Yemeklerde ve salatalarda soğan sıklıkla kullanılır. Yemeklere lezzet vermesinin yanında soğan sağlık açısından da önemlidir. Soğan bol miktarda kullanıldığından dolayı genellikle bol miktarda alınır ve evde saklanır. Ancak uygun olmayan koşullarda saklanması durumunda soğanlarda filizlenme meydana gelir. Soğan filizlendiğinde hem besin değerini hem de lezzetini kaybeder. Genellikle ısı ve...

Sayfayı Paylaş