gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.218
    Ödül Puanları:
    113

    Tavuk But Sarması (4 Kişilik)

    Konu, 'Tavuk Yemekleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 4 adet tavuk budu 1 çorba kasığı hardal
    3 adet mantar,
    1 adet havuç
    4 dilim kasar peyniri
    1 cay bardağı zeytinyağı
    1 su bardağı su


    Yemeğin Tarifi
    Tavuk butlarının kemiklerini ayırın. Butları bıçakla, ya da satırla ezerek inceltin. İçlerine hardalı sürün. Mantarları ortadan ikiye bölün. Havucu dilimleyin. Tavukların içine koyun. Kasar peynirlerini de üzerlerine kapatın.
    Rulo biçiminde sarın. Açılmaması için kürdanla tutturun. Zeytinyağını tavada kızdırın. Tavukları içine atıp, çevirerek kızartın. Daha sonra tencereye alın. tavukları kızarttığınız yağı tencereye dökün. Suyu ekleyin. Kısık ateşte pişirin.
    Tavuklar suyunu çekince tencereyi ocaktan alın.

     
Tavuk But Sarması (4 Kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. tandırda tavuk but!

    tandırda tavuk but!

    fırında tavuk budu Malzemeler: 1 su bardağı yağsız yoğurt yarım limonun suyu 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil 3-4 diş sarımsak, dövülmüş 1 küçük kuru soğan, rendelenmiş 1 yemek kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı kimyon yarım tatlı kaşığı tuz 1/4 tatlı kaşığı karabiber 1/4 tatlı kaşığı kakule, dövülmüş 1/4 tatlı kaşığı kişniş, dövülmüş 1/4 tatlı...
  2. Kuru Erikli Bademli Tavuk Göğsü (4 kişilik)

    Kuru Erikli Bademli Tavuk Göğsü (4 kişilik)

    Malzemeler 1 büyük tabak Göğüs 2 çorba kaşığı zeytinyağı 100 gram kuruüzüm (sultani) 1 çorba kaşığı taze kekik 1 çorba kaşığı badem (ezilmiş) 4 çorba kaşığı kavrulmuş ve kıyılmış badem 8 çorba kaşığı ufalanmış ekmek Yarım demet kıyılmış maydanoz 3 adet adaçayı yaprağı 12 adet kuru mürdüm eriği (çekirdeksiz) 6 adet karanfil Tuz, karabiber 3 su bardağı piliç suyu Yemeğin Tarifi Zeytinyağını...
  3. Izgara Tavuk Budu (4 Kişilik)

    Izgara Tavuk Budu (4 Kişilik)

    Malzemeler 8 tavuk budu 4 yemek kaşığı ketçap 2 yemek kaşığı Worcestershire sosu 1/2 küçük soğan, iyice doğranmış 25 gr şeker 1 yemek kaşığı limon suyu Tuz Tatlı kırmızı biber Yemeğin Tarifi Marinatı hazırlamak için ketçap, Worcestershire sos, soğan, şeker ve limon suyunu bir kapta karıştırın. Tuz ve kırmızı biberle tatlandırın. Karışımı butların üstüne fırçayla sürün. Butları marinatm...
  4. Barbakü Soslu Tavuk (4 Kişilik)

    Barbakü Soslu Tavuk (4 Kişilik)

    Malzemeler 4 Adet Tavuk Budu Tuz, Karabiber 300 ml. Barbekü Sosu veya Ketçap 500 gr. Kereviz Sapı 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ Şeker 1 Tatlı Kaşığı Sirke Yemeğin Tarifi Tavuk butlarını iyice yıkayıp temizledikten sonra tuzlayın ve karabiberleyin. Butları, derili kısımları alta gelecek şekilde fırın tepsisine koyun. 200° ısıtılmış fınnda 15 dakika pişirin, ters çevirip 15 dakika daha pişirin....
  5. Beyaz Şarap Sosunda Tavuk (4 Kişilik)

    Beyaz Şarap Sosunda Tavuk (4 Kişilik)

    MALZEMELER 4 adet 25 gramlık dana jambon 4 adet 150 gramlık kemiksiz ve derisi çıkarılmış tavuk göğsü 175 gr arpacık soğanı Sos için: 75 gr soğan 275 ml sek beyaz şarap 1 kokulu otlar buketi 1 tavuk suyu tableti 275 ml kaynar su 15 gr tereyağ 20 gr un Garnitür olarak: 125 gr brokoli 175 gr havuç (birkaç parçaya bölünmüş) HAZIRLANIŞI İlk olarak tavuk göğüslerini rulo yaparak ya da kesip üst...

Sayfayı Paylaş