Türk kahvesi en iyi nasıl yapılır ?

HaYaL

Daimi Üye
Üye
Türk kahvesi en iyi nasıl yapılır ?
Neden bu yazı?
Lisans öğrenimimin son final sınavı programına hazırlandığım şu günlerde gece sabahlara kadar ayakta kalabilmek ve bilimum proje, rapor hazırlayıp ders çalışabilmek için kahveyi yeniden keşfetmiş bulunmaktayım. 3ü 1aradalar sizi de kesmiyorsa hazır kahvelerde cebinizi yakıyorsa alın bir paket mehmet efendi kahvesi fantezi yapalım. Cezve, fincan ve çikolata üçlüsüyle gecelerimize renk katalım.
Bu yazıyı yazmaya bir proje sunumu gecesi aynı kahveyi 3 kere taşırmayı başardıktan sonra karar verdim. Aslında aynı kahve değildi. İlkini 2 kere taşırınca ortada kahve kalmadı haliyle. Tekrar yapayım şöyle adam akıllı bir kahve dedim. Bu sefer de ev arkadaşım “taşıyooo taşıyooo” diye bağırarak ateşten alayım derken cezveyi ters çevirdi. Bu olaylardan sonra ben yandım eller yanmasın düşüncesiyle bu yazıyı yazmaya başladım. Amacım üniversite geçliğine Türk Kahvesinin nasıl yapıldığını bu sayfalardan öğretmek.


Malzemeler
Kahve, şeker, cezve, fincan, çay kaşığı, ocak.

Uyarılar
Öncelikle kahveyi pişirip ocaktan alana kadar başka hiçbir işle uğraşmamanız gerekmektedir. Çünkü kahve sizin bir anlık gafletinizden faydalanıp taşmak için fırsat kollamaktadır. Zaten tarifin en zor kısmı da burası. Buna dikkat ettikten sonra gerisi kolay.

Tarif
Nefis bir Türk Kahvesi hazırlamak için sadece 2 dakika yeterlidir.
İçme suyunu fincanla ölçerek cezveye koyun (kalitede su etkendir).
Her fincan için iki çay kaşığı kahve (5 gr), iki çay kaşığı şeker ilave edin (şeker arzuya göre).
Kısık ateşte kahve ve şekeri iyice karıştırın.
Bir süre sonra kabaran köpüğü fincanlara pay edin.
Kalan kahveyi bir taşım daha pişirin ve fincanlara boşaltın.
Türk Kahvesi sunulurken yanında su verilmesi âdettir. İçilen su ağzı kahve lezzetine hazırlar.
Tarif: Mehmet Sümbüllü Efendi

Afiyet olsun
Evet hepsi bu kadar. Kolay görünebilir ama sakın aldanmayın yoksa benim gibi ocağı 3 kere silmek durumunda kalırsınız.
 
Geri
Üst