gebe
  1. TİTAN

    TİTAN *Melekler Mekanı*

    Kayıt:
    21 Eylül 2012
    Mesajlar:
    14.192
    Beğenilen Mesajlar:
    2.685
    Ödül Puanları:
    113

    Bol Köpüklü Türk Kahvesi Nasıl Yapılır? İşte Cevabı!

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    köpüklü türk kahvesi, türk kahvesi yapımı, bol köpüklü kahve
    Sevgili melekler, Türk kültürünün vazgeçilmezi esi hoş sohbetlerin, keyifli davet sofralarının en iyi arkadaşı olan türk kahvesi, kız isteme törenlerinin de vazgeçilmezidir. Özellikle damat adayı için bol tuzlu hazırlanan ya da gelin adayının insafına bağlı olarak evde bulunan her baharatın doldurulduğu bol köpüklü türk kahvesi yapmak da meziyet ister. Misafir ağırlarken mutlaka ikram ettiğimiz, komşuyu çağırırken "kahveye gel" diye eklediğimiz bol köpüklü türk kahvesi yapıomı için önce internette genelde paylaşılan bir tarifi verelim...


    kahve.jpg



    Bir kahve fincanı su. (Ağzına kadar doldurmayın.)

    2 çay kaşığı şeker

    2 çay kaşığı kahve (Tepeleme)

    Öncelikle cezveye suyu ekleyin. (Kahveyi ikram edeceğiniz fincan ile su doldurun.) Daha sonra şekeri ilave edin. Şeker ve suyu karıştırın. Karıştırdığınız su ve şekerin üzerine kahveyi ekleyin. Kahveyi hiç karıştırmadan kısık ateşte kahveyi pişirmeye bırakın. Kahve dibe kendisi çökecektir. Kahve çökerken bir kere çay kaşığı yardımı ile karıştırın. Bu karıştırmayı kısa tutun. Uzunca karıştırırsanız kahve köpüklü olmayacaktır. Kahve ısınmaya başlayınca köpükleri yavaşça üzerinden alın. Kaşığı çok dibe batırmayın. Aldığınız köpüğü özenle fincana yerleştirin. Daha sonra kahveyi biraz daha pişirin. Kaynatmadan fotoğrafta ki gibi köpüğü çıkınca altını kapayın. Üzerinden köpüğü alın. Daha sonra yavaşta fincana dökün. Tek kişilik kahveyi hazırlamış oldunuz.


    Şimdi gelelim benim asla köpüksüz olmayan leziz türk kahvesi tarifime :D:D
    Tek kişilik tarif ediyorum:
    1 kahve fincanı su dudak payı mutlaka bırakın ağzına kadar değil
    1.5 tatlı kaşığı kahve
    1 adet kesme şeker
    Hepsini cezveye koyun ve asla karıştırmayın. Gözünüz kahvede olsun . Kenarlardan kaynamaya başlayıp, köpük ortada kabarınca hemen alın ve fincanın köşesinden yavaşza fincana dökün. Birden fazla kişiye yaparken önce ortadaki köpüğü fincanlara paylaştırın, sonra yine kenardan kahveyi paylaştırın :D:D

    Afiyet olsun ;)

    by TİTAN
    Meleklermekani.com


     
Bol Köpüklü Türk Kahvesi Nasıl Yapılır? İşte Cevabı! konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kaymaklı Türk Kahvesi Tarifi

    Kaymaklı Türk Kahvesi Tarifi

    Malzemeler 2 çay kaşığı Kahve 2 çay kaşığı Toz Şeker ( Kesme Şeker olmaz ) 1 fincan soğuk Su veya soğuk Süt Yapılışı Malzemeler cezveye konulup,ocağın altı yakılır.Çay kaşını eğik tutarak 1-2 kez karıştırılır.Köpürene kadar hiçbir şey yapmadan beklenir.3 kez köpürtülerek,her seferinde köpüğü fincana dökülür.Afiyet olsun. NOT : Kahvenin yanında bitter çikolata da tercih...
  2. Türk Kahvesi

    Türk Kahvesi

    Adı anılınca akıllara hemen "kahve falını" getiren, Türkler için apayrı bir kültür olan, "bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı vardır" dedirtecek kadar sosyal hayatımızda yer etmiş içecek türü. Not: İyi Türk Kahvesi Yapmak İçin
  3. Türk kahvesi en iyi nasıl yapılır ?

    Türk kahvesi en iyi nasıl yapılır ?

    Neden bu yazı? Lisans öğrenimimin son final sınavı programına hazırlandığım şu günlerde gece sabahlara kadar ayakta kalabilmek ve bilimum proje, rapor hazırlayıp ders çalışabilmek için kahveyi yeniden keşfetmiş bulunmaktayım. 3ü 1aradalar sizi de kesmiyorsa hazır kahvelerde cebinizi yakıyorsa alın bir paket mehmet efendi kahvesi fantezi yapalım. Cezve, fincan ve çikolata üçlüsüyle...
  4. Güzel bir Türk kahvesi nasıl pişirilir?

    Güzel bir Türk kahvesi nasıl pişirilir?

    Merhaba.Ne yapsam Türk kahvem köpüklü olmuyor. Nasıl yapıyorlar böyle kahveyi köpük köpük imreniyorum.Lütfen eğer köpüklü yapabiliyorsanız kahveyi bana da öğretin nasıl yaptığınızı :(
  5. Bol Köpüklü Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

    Bol Köpüklü Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

    bu konu kahve pişirmenin püf noktalarını içermektedir. Milli kültürümüz de var olan Türk kahvesinin tiryakilerini ilgilendiren bu haberimizle sizlerleyiz. Özellikle Türk kahvesinin en büyük özelliği bol köpüklü ve lezzetli pişmesidir. Hatta köpüksüz olan kahve yapanın da içenin de içine sinmez diyebilirim. Sizlere keyifle içebileceğiniz bol köpüklü Türk kahvesi yapmanız için gereken püf...

Sayfayı Paylaş