gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Vize nasıl alınır? Vize için neler gerekiyor?Kimler vize alabilir?

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    kimler vize alabilir vize icin ne gerekiyor kimler alamaz vergi levhası nasıl alınır pasaport alamaz Eğer yurt dışına gitme olayınız varsa ve sizde vize nasıl alınır işlemler nelerdir vize için neler gerekiyor gibi bilgileri merak ediyorsanız vizeyle ilgili tüm işinize yarayacak bilgileri sizlerle paylaşıyorum umarım işinize yarar verdiğim bilgiler:)
    Vizeyi Rahatlıkla Alabilecek Olanlar

    Lise, üniversite ve yüksek lisans öğrencisi olanlar , üniversiteden yeni mezunlar ve üniversite mezunu olup bir işte çalışanlar öğrenci vizesini kolaylıkla alabilirler.

    Vize müracaatlarında öğrenciler finansal durumlarını belgelemek zorundadırlar. Eğer öğrenci eğitim masraflarını ve diğer harcamalarını fazlası ile karşılayacak durumda ise ( bunu ailesinin ve varsa kendisinin banka hesaplarını göstererek kanıtlayabilir) ve ailesindeki fertlerin bir işte çalıştığını ispatlayabiliyorsa, finansal açıdan yurtdışında eğitim yapmak için yeterli görülecektir. Ayrıca öğrencinin kendisine ve/veya ailesine ait gayri
    menkullerin ve araçların, tapu ve ruhsat fotokopilerini vize müracaatında yanında bulundurması gerekmektedir. Önceden başka ülkeye veya aynı ülkeye vize alınmış ise buda vize verilirken olumlu yönde göz önünde bulundurulacaktır.


    Vizeyi Belirli Koşulları Yerine Getirerek Alabilecekler

    Öğrenciliği devam eden ya da lise mezunu olup bir işte çalışanlar, belirli kriterleri yerine getirerek vize alabilirler.

    Bu statüdekiler, eğer kendilerinin veya ailelerinin gelir durumları yeterli değil ise yakınlarını sponsor olarak gösterebilirler. Amca, teyze, dayı,hala gibi yakın akrabalar sponsor olabileceği gibi çalışılan işyeri de sponsor olabilir. Vize müracaatında sponsora ait banka hesapları, gayri menkuller, menkuller ve iş durumunu gösterir belgelerin ibraz edilmesi gerekir.

    Bunların yanı sıra önceden dil kursuna gitmiş iseniz kurstan alınan sertifika veya belgenin gösterilmesi vize alma olasılığınızı arttıracaktır.


    Vizeyi Kesinlikle Alamayacak Durumda Olanlar

    İlkokul veya ortaokul mezunu olmasına rağmen bir işte çalışanların , şirket ya da holding sahibi olmadıkları müddetçe ya da buna denk fazla sayıda yatırımları bulunmaması durumunda vize almaları imkansızdır diyebiliriz.
    Lise mezunu olup da herhangi bir işte çalışmamış ya da uzun süredir çalışmayanların, kendi ve ailevi finans durumları iyi değilse vize almaları maalesef söz konusu değildir.

    Bu maddeler dışında vize için gerekli evrakları şu şekilde sıralayabiliriz :

    En az 6 ay geçerli pasaport.
    (Henüz pasaportu olmayanlar bulundukları il veya ilçe Emniyet Müdürlüğü, Pasaport Şubesi'ne 4 adet vesikalık resim, nüfus cüzdanın aslı ve pasaport harç parası ile birlikte başvurmalıdırlar. Nüfus kütüğünüz başvuru yaptığınız ilçede ise 7 gün içerisinde, başka bir ilçede ise yaklaşık 20 gün içerisinde pasaportunuzu teslim alabilirsiniz.)

    Eğer varsa eski pasaportlarınız
    4 adet vesikalık fotoğrafınız ( Amerika vizesi için arka fon beyaz olmalı )
    Vize için gereken ücret, İngiltere için 35 GBP(Yeşil pasaporta vize ücreti almaz), Amerika için 100 USD (Dışbank'ın Amerikan Konsolosluğu hesabına yatırılması gerekmektedir), Avustralya için 315 AUD , Kanada için 3 aydan fazla öğrenci vizesi müracaatlarında 125 CAD - 3 ay ve 3 aydan az vize müracaatlarında 75 CAD 'dır. (Dışbank'ın Kanada Konsolosluğu hesabına yatırılması gerekmektedir.) ,Almanya için 50 DEM, Fransa için 655 FFR, İtalya için ücretsiz, İsviçre için 40 CHF, İspanya için 3,500 - 7,500 ESP ( kurs süresine göre ücret değişir)

    Türkiye'de en son mezun olduğunuz okulun diploma / mezuniyet belgesi ve transkript fotokopileri
    Gideceğiniz eğitim kuruluşundan kabul mektubu (Desk Eğitim tarafından sağlanmaktadır)
    Yurtdışında kalacağınız süre içersinde geçiminizi karşılayabileceğinizi gösteren belgeler,
    - Ailenizin ve sizin banka cüzdan fotokopileri ( hisse senedi, repo, vadeli hesap vb. ) - En az 3 ay evvelinden eğitim için ayırdığınız bütçenin hesaplarınızda bulunmuş olması gerekebilir.
    - Ailenizde çalışan fertlerin maaş bordroları veya iş sahibi iseler işyeri ile ilgili evraklar (Ticaret odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, kuruluş gazetesi) , emekli iseler emekli cüzdanları - Tüm bu belgelerin fotokopisi yeterlidir.
    - Tapu, araba ruhsatı ve kredi kartlarının fotokopisi. (Anne, baba ve kardeşler üzerine kayıtlı malvarlığı olabilir )
    - Eğitim giderlerinize sponsor olacak firma ya da şahıs var ise durumunuzu açıklayan yazı ve sponsora ait banka hesap cüzdanı, ticaret odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri ve kuruluş gazetesi fotokopileri

    Halen öğrenciliğiniz devam ediyor ise öğrenci belgeniz ve okuldan alacağınız izin belgesi
    Erkek öğrenciler için askerlik durum belgesi
    Çalışıyorsanız; işyerinizden izinli olduğunuzu ve dönüşünüzde işinize devam edebileceğinizi gösterir mektup, son 3 ayın maaş bordrosu, son aylara ait sigorta bildirgesi, işe giriş bildirgesi
    İngilizce öğrenmek için bir dil kursuna gitmiş iseniz aldığınız sertifikanın fotokopisi, sertifika almadıysanız, kursa devam ettiğiniz tarihleri ve seviyenizi gösteren bir mektup
    Cumhuriyet Savcılığından sabıka kaydı ve vukuatlı aile nüfus kütük kayıt örneği ( Kanada ve Avustralya müracaatları için )
    Hangi amaç için eğitim almak istediğinizi anlatan Niyet mektubu (Kanada ve İsviçre müracaatları için )
    Almanya ve İsviçre vize müracaatlarında ise ;
    - Orada bulunduğunuz süre içersindeki masraflarınızın kimin tarafından karşılandığını açıklayan noter onaylı taahhütname / Garantör (kefillik) belgesi
    - Türkiye'de oturan anne ve babanın muhtarlıktan ikamet belgeleri (ve bu belgelerin Almanca'ya tercüme ettirilmiş ve noter tasdiki yapılmış suretleri)
    - İsviçre için bir İsviçre bankasında en az 18,000 CHF olduğunu gösteren dekont ve Türkiye' ye döneceğinizi belirten taahhütname,

    Önemli not : Avustralya konsolosluğu vize müracaatlarında tüm belgelerin asıllarını da görmek istemektedir.


    Vize Müracaatına Gidenlere Tavsiyelerimiz :

    Vize başvurusuna giderken dikkat edilmesi gereken önemli detaylardan birisi giyimdir. Konsolosluklar o ülkenin resmi kurumları olup, konsolosluk görevlileri de o ülkenin temsilcileridir, bu nedenle dış görünüşünüze vereceğiniz önem aynı zamanda onlar için kendilerine verilen saygıyı da göstermektedir. Herhangi bir ülke konsolosluğuna vize başvurusu için gittiğinizde bir iş görüşmesine ya da önemli bir toplantıya giderken göstermiş olduğunuz önemi göstermeli, mümkün olduğunda şık, temiz ve düzenli giyinmelisiniz. Bazı durumlarda görevli, evraklarınızı incelemeden dış görünüşünüze bakıp bir kaç soru sorarak bir değerlendirme yapabilir.

    Konsolosluk görevlisi başvurunuzu değerlendirirken, Türkiye' deki sosyal ve ekonomik durumunuz, ülkelerine gidiş nedenleriniz, kalmayı planladığınız süre, döndüğünüzde ne yapmak istediğiniz, daha önceki seyahatleriniz, finans kaynaklarınız vb gibi bir çok konudaki durumunuzu öğrenmek üzere size bir çok soru soracaktır. Bu sorulara kısa net ve birbiriyle çelişmeyen cevaplar vermelisiniz. Görevli sizin özel durumunuza göre gerekli gördüğü soruları da sorar ve cevaplarınızı içinde bulunduğunuz şartlara göre değerlendirir. Bunun yanı sıra görevli değerlendirme yaparken Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu da göz önüne alır.
    Cevaplarınızı veya itirazlarınızı keskin çıkışlarla değil, mümkün olduğunca nazik bir dilde ve uygun bir üslupta yapmalısınız.

    Vize alabilmek için finansal açıdan yeterli olmanızın yanı sıra Türkiye'de bulunan sosyal, ekonomik ve ailevi bağlarınızı da göstermeniz gerekmektedir. Bu sayede vize görevlisi sizin ülkelerinde kısa süre kaldıktan sonra Türkiye'ye geri döneceğinize ikna olacaktır.


     
Vize nasıl alınır? Vize için neler gerekiyor?Kimler vize alabilir? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Fransa’dan işadamları için vize kolaylığı

    Fransa’dan işadamları için vize kolaylığı

    İSTANBUL Ticaret Odası (İTO) ve Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu arasında, Oda üyelerinin Fransa’ya Schengen vizesi başvuru prosedürlerini kolaylaştırmak amacıyla protokol imzalandı. İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, Fransa’nın Türkiye için son derece önemli bir ülke olduğunu belirterek, Türk iş adamlarının dış ticaretini kolaylaştıracak ilk adımın...
  2. Vize

    Vize

    Yurt dışı gezisi için vize almak genişliğe ulaşmaya, salih kimse için Cennete gitmeye delalet eder.Rüyada vize alındığını görmek, yakın bir dostunuzun yardımı sayesinde içinde bulunduğunuz sıkıntıdan artık kurtulacağınıza işarettir. Rüyada vize almak , yakın bir iyi arkadaşınızın desteği sayesinde içinde bulunduğunuz zor durumdan sıyrılacağınıza yorumlanır. Rüyada pasaporta basılan vize,...
  3. Tarkan'a İngiltere'de Vize Şoku

    Tarkan'a İngiltere'de Vize Şoku

    Londra�da yedi yıl aradan sonra ilk kez konser veren Tarkan, İngiltere�ye girişinde sorun yaşadı. Tarkan, konser sonrasında, yaşadıklarına isyan etti. İngiltere'nin en büyük konser salonlarından Wembley Arena'da bir konser veren Tarkan, Londralıları büyüledi. Popstar Tarkan, 7 yıl aradan sonra ilk kez Londra'da bir konser verdi. Daha önce son olarak 2001 yılında İngiltere'nin başkentine bir...
  4. vize nasıl alınır?

    vize nasıl alınır?

    pasaport kaç günde çıkar almanya vizesi kaç günde çıkar vize almanya öğrenci vizesi vize nasıl çıkarılır Vizeyi Rahatlıkla Alabilecek Olanlar Lise, üniversite ve yüksek lisans öğrencisi olanlar , üniversiteden yeni mezunlar ve üniversite mezunu olup bir işte çalışanlar öğrenci vizesini kolaylıkla alabilirler. Vize müracaatlarında öğrenciler finansal durumlarını belgelemek zorundadırlar. Eğer...
  5. Aöf 2012 Vize Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

    Aöf 2012 Vize Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

    Aöf 2012 Vize Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak lütfen bilgisi olan varsa buraya yazsın.

Sayfayı Paylaş