zatürre hastaları ne yemeli

Konu, 'Tüm Sağlık Konuları' kısmında Misafir tarafından paylaşıldı.

  1. zatürreye iyi gelen yiyecekler
    zatürre tedavisi



    Merhaba Sevgili Melek'ler... Bu sayfamızda zatürre hastaları için alınacak önlemler ve faydalı olacak öneriler, ayrıca iyi gelen yiyecekler hakkında ki bilgilere yer veriyor ve konuya dair tüm merakları gideriyoruz arkadaşlarım.


    [​IMG]


    Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir silme tatlı kaşığı kekik katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek; uyanık olunan her saat başı birer yudum içile*rek kullanılır.
    i Bir litre suyun içine bir avuç menekşe katılıp kaynatılmasının ardından günde üç öğün yarımşar çay fincanı içilir.
    * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir silme çay kaşığı civanperçemi katılıp demlenmesi için kısa bir süre , beklendikten sonra süzülerek; uyanık olunan her saat başı birer
    yudum içilerek kullanılır.
    * Bir litre suyun içine birer çorba kaşığı adi pelin, ıhlamur ve papatya katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer kahve fincanı içilir.
    * Bir miktar kekik otu ince kıyılıp ağzı geniş bir şişenin bo*ğazına kadar doldurulur, üzerine ağzına kadar saf zeytinyağı ek*lenip sıkıca kapatıldıktan sonra güneş görebileceği veya sıcak bir yerde iki hafta bekletildikten sonra süzülüp, göğsün üzerine yedirilerek sürülür.
    * Bir litre suyun içine bol miktarda soğan kabuğu katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer kahve fincanı içilir.
    * Bir litre suyun içine havanda dövülerek toz haline getiril*miş olan iki avuç keten tohumu katılıp su buharlaşıp kendi ken*dini çekinceye ve içindeki malzeme sulu bir lapa haline gelene kadar kaynatıldıktan sonra genişçe bir amerikan bezinin üzerine sürülerek göğsün üzerine yatırılır.
    * Bir litre suyun içine havanda dövülerek toz haline getiril*miş olan ikişer çorba kaşığı hardal tohumu ve keten tohumu ka*tılıp su buharlaşıp kendi kendini çekinceye ve içindeki malzeme sulu bir lapa haline gelene kadar kaynatıldıktan sonra genişçe bir amerikan bezinin üzerine sürülerek göğsün üzerine yatırılır. Bu işlem 45 dakikayı geçmemelidir, zira tahriş edebilir.
    * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı öksürük otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen- > dikten sonra süzülerek, sabahları aç karnına ve yatmadan önce5 birer çay fincanı içilir.
    * Bir miktar ayı sarımsağı ince kıyılıp ağzı geniş bir şişenin boğazına kadar doldurulur, üzerine ağzına kadar saf alkol eklenip sıkıca kapatıldıktan sonra güneş görebileceği veya sıcak bir yerde iki hafta bekletildikten sonra süzülerek, günde üç öğün birer kah*ve fincanı suyun içine 10-15 damla damlatılarak kullanılır.
    * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşı*ğı ısırgan otu yaprakları katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.
    * Bir su bardağı zeytinyağının içine bir tatlı kaşığı kâfuru katılıp iyice eridikten sonra, temiz bir kavanoza boşaltılıp, bir kahve fincanı suyun içine beş demle demletğlerek içilir.
    * Gün boyu ağız içinde çiğnenecek olan eğir kökü oldukça faydalı olacaktır.
    * Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç dar yapraklı sinir otu ve bir silme yemek kaşığı havanda dövülmüş üzerlik to*humu katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek, günde üç” öğün birer çorba kaşığı içilir. *
    * Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oranında ebegümeci katılıp demlenmesi için on iki saat bekletildikten sonra, süzülerek ılıtılmak için içi kaynar su dolu olan bir başka kabın içine ihyana kadar bırakılıp ardından, gün*de iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı birer-tatlı kaşığı süzme bal ilavesiyle yudumlanarak içilir.
    * Yarım litre sütün içine 250 gram ezilmiş peynir katılıp kaynatılmasının ardından elde edilen sulu lapa temiz bir ameri*kan bezinin üzerine sıcak halde yayılıp göğsün üzerine yatırılır.
    * Bir litre sirkenin içine iki adet bayır turpu minik parçalar halinde doğranıp 1-2 saat süresince bekletildikten sonra içine emici özellikli bir bez daldırılıp hastanın göğsüne yayılır. Bu iş*lem her gün yenilenerek tekrarlanır.
    * Aynı oranda (ince kıyılmış ya da havanda dövülerek ezil*miş) ebegümeci tohumu, hünnap, ısırgan otu. Öksürük otu. keten tohumu, hardal tohumu, baldırıkara vekavun çekirdeği iyice karıştırılıp harman edildikten sonra; bir çay fincanı kaynar suyun içine bitki harmanı katılıp, demlenmesi için kısa bir süre bek*lendikten sonra süzülerek, uyanık olunan her saat başı birer yu*dum içilerek kullanılır.

Meleklermekani.Com misafirleri bu sayfayı şunları arayarak geldiler :

  1. zatürrede beslenme

    ,
  2. zatürre tedavisinde beslenme

    ,
  3. zatürre hastası nasıl beslenmeli

    ,
  4. zatürre hastası ne yemeli,
  5. zatürre hastaları ne yemeli,
  6. zatürrede beslenme nasıl olmalı,
  7. zatürre ne yemeli,
  8. zatürre olan kişi nasıl beslenmelidir,
  9. zatürre olan kişi nasıl beslenmeli,
  10. zatürre sonrası beslenme,
  11. zatürre beslenme şekli,
  12. zatürre olan nasıl beslenmeli,
  13. zatürre hastaları nasıl beslenmelidir,
  14. zatürreli hastanın beslenmesi,
  15. zatürre hastasının beslenmesi