Medya Ne Demektir?

T

TİTAN

Forum Okuru
Medya Ne Demektir?
medya ne demektir
medya, nedir, ne demektir, çeşitleri, faydaları, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz


medya2-1fe.jpg



Sevgili melekler,
Medya sayesinde herşeyden haberimiz olur.Dünyanın neresinde hangi olaylar olmuş,memlekette son durum ne,kim nerede kiminle görülmüş,say say bitmez.Faydalarının yanında yanlış kullanım sonucu zararlarını da gördüğümüz medya kelimesini biraz açarsak bakın neler öğreniyoruz..

Medya, asıl olarak yabancı kökenli olan “media” kelimesinin türemesinden oluşturulmuş bir kavramdır.Görsel sanatları, müziği, tiyatroyu, baleyi, tüm insan davranışlarını kapsar. Bilgiyi yayan, eğiten, eğlendiren ya da bilgiye yönelik davranışlardır.

Medya’nın temel görevi şunlar olmalıdır: Bilgilendirme, yönlendirme, eğitme, duyguları dile getirme, toplumsal ilişki kurma , eğlendirme, uyarma .

Deneyimlerin, düşüncelerin , tepkilerin, duyguların paylaşılmasını sağlayan bu medya araçları, bireyler arasındaki iletişimin temelidir.İletişim kuran kaynak kişiyi istediği biçimde etkileyebilir. Kişi de bunları algılayıp , yorumladıktan sonra yanıt verir, yani belirli bir tepki gösterir.

Bu iletişim kişinin kendini tanımasına , kendisini bulmasına da yardımcı olur .
İletişim kurarken kişi kendi inançlarını , duygularını da daha iyi çözümleyebilir.
Dinleyerek, izleyerek , okuyarak kazandığı bilgilerle de seçim yapma olanağı doğar. Bunları bir başkasına iletir, bunlar paylaşılır ve birbirlerinin davranışlarından etkilenebilirler. Çünkü kişiler çevreden yalıtılmış , özerk bireyler olarak davranamazlar. Kişiler içinde bulundukları ortamı biçimlendirir. Kişiler arası ilişkiler özellikle az gelişmiş ülkelerde Batı’dakinden daha önemlidir. Bu iletişim olağanüstü durumlarda, siyasal ya da toplumsal değişim dönemlerinde de büyük önem kazanır. Toplumun yapısında sürekliliği sağlayan da , değişimi yaratan da iletişimdir.

Sonuç olarak medya ,bilgi vermek ve kendini sanatta açıkça ifade etmek için kullanılan yöntem iken bizde ki karşılığı ,eğlence ve magazini, üstün teknik ve görsel öğelerle sunan kitle iletişim araçlarıdır...
 
Geri
Üst