Mutfağınız için öneriler...

M

Misafir

Forum Okuru
Mutfağınız için öneriler...
Mutfağınız için öneriler...
fay0136.jpg
Birkaç pratik uygulama ile küçük bir mutfağı görsel açıdan genişletebilirsiniz. Tezgâh arkasında kalan duvarı aynayla kaplayarak, mutfağın ötesinde başka bir oda daha olduğu hissini verebilirsiniz.

Soluk renkli cam tezgâhlar ve lake dolaplar gibi ışık yansıtan yüzeylerden yararlanabilirsiniz. Beyazın ağırlıkta olduğu bir renk düzeni, doğal bir boşluk hissi verecektir

Açık renkli bir zemin için, yine açık tonlarda ahşap, lamine parke ya da leke tutmayan kireçtaşı fayanslar kullanılabilir.

Kullanışlı mutfak
Mutfakta genel bir aydınlatma sağladıktan sonra, eviye ve tezgâh gibi küçük kazaların yaşanabileceği alanlar özellikle aydınlatılmalı, doğal aydınlatma kaynağı olan pencereler unutulmamalıdır.

Çöpler için çöp öğütücüsü kullanılmalıdır. Böylece çöp kutusuna sadece öğütülmeyen çöpler atılır. Tezgâh ile üst dolap arasındaki duvar, kullanım sırasında kirlenebileceğinden mutlaka silinebilir bir malzemeden olmalıdır. Bu bölüm için 60cm.lik bir alan öngörülmelidir. Buraya istenirse mutfak aksesuarları da konulabilir.

Eğer bulaşık makinesi eviye damlalığının tam altına yerleştirilirse dolapta daha az yer kaybı olacaktır. En iyi sirkülasyon; eviye, ocak, buzdolabı üçlüsünü, bir üçgenin köşelerine oturtarak sağlayın.

Lake, cilalı veya koyu renk mutfak dolaplarının bütün parmak izlerini ve diğer lekeleri göstereceği unutulmamalıdır. Mutfakta elektrik tesisatının önemi hem kullanım, hem de can güvenliği açısından çok önemlidir.

Renklerin oyunu
Beyaz ve krem gibi açık bir renk, ışığı daha iyi yansıtacak ve mutfağı çalışması kolay bir alan haline getirecek. Aynı şekilde mutfakta kullanılan yemek takımı, aksesuar ve yardımcı aletlerinde beyaz olması mekânı bütünleyecektir.

Sarı ve beyaz ile mavi yeşil gibi renklerin yoğunlukta kullanıldığı mutfaklar daha aydınlık olacaktır.

Mutfak dolaplarında veya kapaklarda kullanılan açık renkler, yağ ve kirleri kolayca göstereceği için sıkça temizlenmeleri gerekecektir.

Doğru Depolama alanlarının yaratılması
Öncelikle neyin depolanması gerektiğini belirleyin ve bunu ne şekilde yapmayı istediğinizi düşünün. Her şeyi dolaplara yerleştirmeyi mi yoksa bazılarını açık raflarda teşhir etmeyi mi istiyorsunuz?

Mutlaka fazladan depolama alanı tutmaya çalışın. Her zaman beklediğinizden daha çok yere ihtiyacınız olacaktır.

Bütün boşluklardan yararlanın. Kullanılmayan köşelere dolaplar kurun ve buzdolabının üzerindeki boşlukları kullanın. Zemine yakın boşluklardan, iterek açılan kilit sistemine sahip, şık çekmeceler kullanarak yararlanabilirsiniz.

Mutfak gereçlerinizi temel gereksiniminize göre sınırlayın. Böylece depolamanız daha kolay olacaktır.
 
Geri
Üst