Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği Dersleri Eğitim Süreci

T

TİTAN

Forum Okuru
Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği Dersleri Eğitim Süreci
ambulans ve acil bakım teknikerliği dersleri eğitim süreci okutulan dersler içeriği ile ilgili bilgiler burada melekler. Görevleri kaza anında yaralılara ilk yardım yapmak ve gerekli tedaviyi uygulamak olan ambulans ve acil bakım teknikerliği bölümü mezunları belli bir eğitim sürecinden geçerler melekler. Bu süreçte okutulan dersler ve eğitim süreci bu makalemizin konusu. Daha önce forumumuzda ambulans ve acil bakım teknikerliğinin olduğu üniversiteler ve taban puanları hakkında bilgi vermiştik diye hatırlattıktan sonra ambulans ve acil bakım teknikerliği dersleri konusunda sizleri aydınlatmak üzere konumuza geçiyoruz..


acil_bakim_teknikeri-24f.jpg




EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ

Ambulans ve acil bakım teknikerliğinin eğitimi, ön lisans düzeyinde iki yıldır. Eğitim teorik ve pratik olarak sürdürülür.

Son yarıyılda yıl içi stajı vardır. Ayrıca 1. ve 2. sınıf sonunda 6’şar haftalık yaz stajı vardır. Stajlar hastane ve sağlık kurumlarında yapılır.

Öğrenciler ilk üç yarıyılda beden eğitimi ve vücut geliştirme, acil hasta bakımı, acil yardım ve kurtarma çalışmaları, ambulans servisi eğitimi gibi dersleri teorik ve pratik olarak alırlar. Ayrıca davranış bilimleri, anatomi, fizyoloji gibi derslerle genel kültür derslerini alırlar.

4. yarıyılda yani son dönemde yıl içi stajı yaparlar ve sadece beden eğitimi ve vücut geliştirme ile yabancı dil derslerini alırlar. Ayrıca bölüm mezunu herkes mutlaka sürücü belgesi almak zorundadır.
 
Geri
Üst