Hindistan cevizi yağının cilde ve saça faydaları

Uzman SühaN

Administrator
Hindistan cevizi yağının cilde ve saça faydaları
Çoğumuz hindistancevizi yağını sağlıklı bir mutfak elyafı olarak tanıyoruz. Bununla birlikte, aynı zamanda cilt bakımında pek çok yararlı özelliği vardır! Bu çok yönlü doğal güzellik ürünü, sağlıklı cildi destekler. Hindistan cevizi yağı birçok doğal güzellik ürünlerinde kullanılır . Doğal olarak antibakteriyel ve antifungaldir, cilt için hindistan cevizi yağı mükemmel bir nemlendiricidir...

hindistan cevizi yağı.jpg



Hindistan cevizi yağı mutfağın içinde ve dışında giderek popüler hale geliyor. Bu tropikal hazine, sağlığa olan yararı yanın da cilt problemlerine de iyi geliyor.Çok besleyici ve lezzetli bir pişirme yağı olmasının yanı sıra, hindistancevizi yağı, cildi besleyen ve nemlendiren özellikleri içerir. Yakın zamana kadar, hindistancevizi yağının faydaları sadece hindistancevizi yetiştirme alanları olan insanlar tarafından biliniyordu. Bu, en iyi korunan bir sır gibiydi. Onu kuşaklar boyunca kullanıyorlardı..Bu doğal, yenilebilir yağ en iyi nemlendiricidir. Katılaşmış hindistancevizi yağı, düz bir petrol jöle benzeri bir dokuya sahiptir, ancak cildinizde yapışkan veya yağlı hissettirmez.Hindistan cevizi yağı uyguladığınız andan itibaren herhangi bir tortu bırakmadan deride erir. Cildin gözeneklerine kolayca sızar, derinlemesine ve iyice nemlendirir.



Hindistan cevizi yağı doğal olarak rafine edilmiş bir üründür, zira yağ bir ağaçta yetişmez. Yağ, çekirdekten veya hindistancevizi palmozundan hasat edilen olgun hindistancevizinden alınır. Meyve yağı ağırlıklı olarak yüksek miktarda orta zincirli yağ asitleri içeren doymuş yağlardan oluşur ve yağlı asidin iyi bir yüzdesi laurik asittir.Cildi serbest radikal hasarına karşı koruyan E vitamini içerir.Hindistan cevizi yağı bir mineral yağı ile aynı değildir.Yukarıda belirtildiği gibi hindistancevizi yağı hindistancevizi meyvesinden ekstre edilir. Mineral yağ, kokusuz ve renksiz bir maddedir ve sebze (mineral) kaynağından, elde edilir.



Hindistan cevizi yağı çoğunlukla doymuş yağdan oluşur, öncelikle kaprik asit, kaproik asit, miristik asit ve laurik asittir.Bu asitlerin, vücudun bakterileri tarafından oluşturulan enzimlerle reaksiyona girerek, diğer viral enfeksiyonların yanı sıra, kandida ve maya enfeksiyonlarına karşı savaşmaya yardımcı olan güçlü bir antiviral, antifungal ve antimikrobik etki ürettiği için vücuda faydalı bir etkisi vardır.Bu yağ asitleri vücuda mineral absorpsiyonuna yardımcı olmak ve karaciğere ulaştığında enerji haline dönüştürmek gibi pek çok başka yolla da yarar sağlar.Yağ asitleri ve orta zincirli trigliseridlerin yanı sıra, Hindistan cevizi yağı, E vitamini, K vitamini ve demir içerir.


Hindistan cevizi yağı, iki temel tipte bulunur: rafine edilmiş veya rafine edilmemiş, hindistancevizi yağının nasıl üretildiğine atıfta bulunarak ; Bu işlemler, kalite, tat ve sağlık yararları bakımından oldukça farklı düzeylerde sonuçlanır.Bu farklılıkları bilmek, onu nasıl kullanmak istediğinize bağlı olarak hindistan cevizi yağının en iyi türünü seçmenize yardımcı olacaktır.


Koltuk altı kokusu için


Hindistan cevizi yağı kokuya neden olan bakterileri öldüren laurik asit içerir. Bütün gün taze kokmanız için koltuk altlarınıza hindistan cevizi yağı sürebilirsiniz..( Ne yazık ki, piyasadaki çoğu deodorant, sağlığımız için tehlikeli olan toksik maddelerle hazırlanmıştır. Çoğu antiperspiranterde sık kullanılan bir bileşen, meme kanseriyle bağlantılı olan ve aynı zamanda Alzheimer hastalığının artmış bir riski ile bağlantılı olan alüminyumdur.Hindistan cevizi yağı, mantar, maya ve bakteri öldürdüğü için deodorant için bir taban olarak kullanmak için mükemmel bir üründür.)


Kırışıklıklar için hindistan cevizi yağı

Kırışıklıkların görünümünü en aza indirgemek ve cildin pürüzsüz görünmesini sağlamak için bir göz kremi olarak hindistan cevizi yağı kullanın. Hindistan cevizi yağı, bazılarının genç görünümünün anahtarı olan kollajen üretimini de teşvik eder.



Saç bakımı


Banyo yapmadan önce saçlarınıza hindistan cevizi yağı uygulayabilirsinz. En az 2 0 dakika saçınızda bekletin. Hindistan cevizi yağı saçlarınızı hem nemlendiricek hem parlaklaştırıcak hemde çabucak uzamasını sağlayacaktır.


Kepek problemi olanlar mutlaka hindistan cevizi yağı kullanmalı. Bu yağ saç derisini nemlendirerek kepeklenmeyi önleyecektir.

Saçtaki kepeklenme nasıl geçer ?



Cilt bakımı


Yüzünüzün belli bölgeleri sık sık kabuklanıp dökülüyorsa hindistan cevizi yağı kullanmalısınız. Hindistan cevizi yağı cildi derinlemesine nemlendirir kurumayı ve çatlamayı önler..Hindistan cevizi yağı, kuru veya pullanan cildi onarmak için yararlı olan güçlü bir nemlendiricidir. Hindistancevizi yağı cildinizi daha derin bir şekilde güçlendirir ve cildinize hızla emilirken ölü cilt hücrelerini ortadan kaldırmaya yardımcı olur.Hindistan cevizi yağı, zamanla cilt hücrelerini hasar görmesini önleyen antioksidan E vitamini içerdiğinden, kırışıklıkların oluşumunu geciktirmeye yardımcı olur. Hindistan cevizi yağında bulunan E vitamini, egzama, güneş yanığı ve sedef hastalığını hafifletir ve antiviral ve mantar önleyici faydaları böcek ısırıkları tedavisinde bile yardımcı olur.Hindistan cevizi yağı doğaldır ve zararlı kimyasal içermez
 
Hindistan cevizi hem sağlığa hemde cilde ve saça iyi gelmekte. Benim ananem alzheimer hastası ona günde 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı içiriyoruz. Unutkanlığın da gerçekten azalma oldu. Kendim de hindistan cevizi yağını el ayak ve cilt bakımın da kullanıyorum. Henüz daha saçıma hindistan cevizi yağı uygulamadım ama mutlaka deneyicem ve sonucu burdan paylaşıcam
 
Hindistan cevizi yağı dünyada sadece yenilebilir bir yağ değil aynı zamanda cilt için mükemmel bir masaj yağı ve pürüzsüzleştirici olarak da ünlüdür . Hindistan cevizi yağı, mükemmel bir cilt yumuşatıcısıdır . Hindistan cevizi yağı birçok doğal güzellik ürünlerinde kullanılır. Hindistan cevizi yağı cildinize, uyguladığınızda, herhangi bir kalıntı bırakmadan erir.Yani cilt tarafından kolayca emilir. Cilt için harika bir nemlendiricidir. Ayrıca saç bakımı içinde iyi bir seçenektir.Kırılan dökülen yanan saçları yeniden canlandırır ve daha parlak olmasını sağlar.
 
Saçlarımda bu tarz maskeleri çok denedim ama kurutan, kokan, saçımı yağlandıran, dökülmeye sebep olan oldu ve saçlarım istediğim gibi olmadı en son doğal keratin kullanmaya başladım tavsiye üzerine ve saçlarım tam istediğim gibi bakımlı ve sağlıklı evde kolay bir şekilde uyguluyorum patentli ve doğal keratin olması da içim rahat kullanmamı sağlıyor.
 
Saçlarımda bu tarz maskeleri çok denedim ama kurutan, kokan, saçımı yağlandıran, dökülmeye sebep olan oldu ve saçlarım istediğim gibi olmadı en son doğal keratin kullanmaya başladım tavsiye üzerine ve saçlarım tam istediğim gibi bakımlı ve sağlıklı evde kolay bir şekilde uyguluyorum patentli ve doğal keratin olması da içim rahat kullanmamı sağlıyor.

Yavvv sıkma arkadaş sıkma.. Hindistan cevizi yağı saç bakımında yaygın kullanılan zengin besin zincirine sahip olan saçları kökten uca besleyen yağlardan biridir. Sırf keratin reklamını yapmak için falso yorumlar yapıyorsunuz. Ne üç kağıtçısınız ya kaç paraya tutuyorlar sizi ? Hindistan cevizi yağı saçı döküyormuş ulan bir yalan atacaksanız araştırarak atın embesiller.
 
Geri
Üst