Kuyruk yağlı saç kavurma tarifi

N

Nalanxxxx

Forum Okuru
Kuyruk yağlı saç kavurma tarifi
Kuyruk yağlı saç kavurma tarifi kurban bayramı için

Merhaba arkadaşlar

Malum kurban bayramı yaklaşıyor ve etleri ne yapacağımızı şimdiden düşünür oldum aklıma Rize kavurma geldi: Ne güzel oluyor öyle şarküteriden almıştım geçen ay 200 gr. bir de pahalı sanırsın altın satıyorlar. Aklıma geldi ben neden evde kurban bayramında böyle kavurma yapmayayım yaparım tabiki dedim. Rizeli bir arkadaş var ona sordum içine kuyruk yağı atıyoruz dedi . Bu kuyruk yağlı kavurmayı nasıl yapabilirim

kuyruk yağlı sac kavurma.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba tatlım ,

Şimdi soru sormuşsun ama ben tam anlamadım çünkü başta demişsin ki kuyruk yağlı saç kavurma sonra bu Rize kavurmasına dönmüş . Tatlım en iyisi ben sana ikisini de tarif edeyim bari.
Kuyruk yağlı saç kavurmayı şöyle yapıyorsun ; etleri kuyruk yağında bir güzel soteliyorsun , etler suyunu bırakacaktır sen sotelemeye devam et suyunu çeksin etler sonra içine ince kıyılmış soğan sarımsak ve biber ilave et bir güzel pişir işte sana kuyruk yağlı saç kavurma afiyet olsun. Şimdi gelelim asıl önemli olan ve pahalı pahalı şarküteriler de satılan Rize kavurmasına ; bunun için etleri yine kuşbaşı şeklinde doğruyorsun kurban etinin her yerinden yapabilir hepsini karıştırabilirsin, burada dikkat edecek şey kuyruk yağı , kuyruk yağı etlerin seviyesinde olması lazım en azından bir güzel kavuruyorsun ve kuyruk yağı donmadan bir plastik küpe ya bidona bir güzel basıyorsun ve serin bir yerde ağzı kapalı bir şekilde muhafaza ediyorsun. Afiyet olsun
 
bende yazayım kavurma tarifi
söyle yapıyorum etimi kuş başı
doğuruyorum pişireceğim tencereye
katıyorum tuz ekliyorum iyice karıştırıyorum 4 saat bekletiyorum
dolapta tenceremi ocağa alıyorum kapağını kapatıyorum suyun salıyor
o şekilde pişiyor suyu az kalınca kapağını açıp biraz da öyle pişiyor
not iç yağ alıyorum et makinasında çekilmiş olan kıyma gibi yağı tavaya alıyorum eriyince artık suyu kalmayan ete ilave edip bir güzel kavuruyorum istediğin saklama kabına kata bilirsiniz ben bazen hamur yumağı şeklinde saklıyorum daha kolay oluyor afiyet olsun :yemek:
 
Hahahaha ya yıllardır buradasın sitenin ismini yazınca mügü mü demek istiyon diyor google amca o kadar eskisin tevellütünde eski tabi o kadar resim atmadın ki bilmiyon unutmuşsun Bak bu yazdığın alanda iki tane zincir ve onun iki sağında yüz var gülen yüz hah gülen yüzün hemen solundaki böyle dağ gibi portre resmi gibi oraya tıklayıp resim yükleyebiliyon :)
 
Mügü'den harika ötesi ekmeği bandırılası körolmayası güzel kuyruk yağlı sac kavurma oh beeee :D:D
kuyruk yağlı sac kavurma.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst