balık burcunun özellikleri!

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
balık burcunun özellikleri!
balık burcunun öz balık burcunun özellikleri burcu öz
Yönetici Gezegeni:Neptün
Elementsu
Nitelikdeğişken
Uğurlu Sayıları:2,6
Gün:Cuma
Uğurlu Taşı:Akuamarin
Renk:turkuaz,nilyeşili
Tarot kartı:ay
Hayvan:balıklar
Bitki:İncir ve söğüt ağaçları, nilüfer, fulya
Kıymetli Taş:inci
Kıymetli Maden: platin

Balık Takım Yıldızı (Astronomi)
Balık takımyıldızının ilk dekanındaki yıldız grubu Band olarak bilinir. İkinci dekan, güçlü bir ifade ile oturarak, bir elinde bir krallık asası tutan, diğer eliyle de Band'ı yakalamış olan Cepheus'tur. Cepheus'un sağ omuzundaki yıldız Al Deramin, kuşağındaki Al Phirk, sol dizindeki ise Shepherd yani Çoban Yıldızı yeralır. Kuzeyde son dekanatta ise kırılmış zincirleriyle, güzel Andromeda bulunur.

Mitoloji
Balık burcu, aşk ve güzellik tanrıçası, köpüklerden doğan Afrodit ile Eros'un karanlık dev, Typhon'dan korkup, kendilerini Fırat'ın sularına atarak birer balık haline gelmesi efsanesi ile özdeşleştirilir. Daha sonra Zeus'un kızı, erdemin sembolü, Athena tarafından gökte birbirine bağlı, ancak ters yönlere gitmekte direnen iki yıldız haline getirilir.
Babil Astrolojisi'nde Balık burcu, Kun ya da "Kuyruklar" olarak bilinir. Babil mitolojisinde ise birbirine bağlı balık tanrıçalar Anunitum ve Simash ile özdeşleştirilir.

Sembol
Balık burcu birinin başı kuzeye, diğerinin başı ise güneye yani Güneş'in yoluna paralel bakan iki balık tarafından sembolize edilir. Yeni Ahit'te balıkla ilgili pek çok sembol bulunur. Pasif Balık özellikleri İsa'nın öğretisinde öz olarak evrensel sevgi, kendini geri plana alma ve hizmet olarak vurgulanır.

Yaşam
İlk Su grubu burç Yengeç, kişiliğin yaratılmasına karşı bireyin verdiği karşılıklar ve reaksiyonlarken, ikinci Su burcu olan Akrep, bir ruhun doğumuna fırsat verebilmek için egonun ölümüne izin verir. Zodyak'ın son burcu ve Su grubu burçların da sonuncusu olan Balık'da ise her şey bambaşka bir şekilde yaşanır. Zıt burcu olan Başak'da büyük bir detaycılık ve analiz etme özelliği görülürken Balık da her şeyin bir bütün halinde algılanması, subjektif bir düzeyde yaşanması, ve bir çözülme söz konusudur.

Balıkla birlikte zodyakta bir siklusun kapanması söz konusuyken, aynı zamanda insan hayatına ait bir dönemin de son bulması yaşanır. Burada artık, o ana kadar kazanılanlar kazanılmış, yerine getirilebildiği ölçüde görevler tamamlanmış ve hayat yaşanmış ve kazanılmış yeni bir karma ile geri dönüş yaşanacaktır.
Birey bu aşamada artık yaşlanmıştır. Fiziksel vücutla beraber, ruhun da maddeden çözülmesi zamanı gelmiştir. Dolayısıyla, Balık aşamasında bir teslimiyet, dünyevi olaylar ve arzulardan el etek çekmeye hazırlık, kendini inzivaya çekme mümkündür. Bu evrenin büyük rahminden gelen her şeyin geri verilmesini ve oraya dönüşü sembolize eder.
Burada hissedilen duygular bireylere, şeylere olmaktan çok evrene, kozmoza ve mutlak zekaya duyulan sevgidir. Her şeyin bir bütünlük içinde görülmesi, hissedilmesi ve yaşanması söz konusudur.
 
Ce: balık burcunun özellikleri!

kimler balik burcu
bide niye evrene kozmoza filan deger veriyos ya birazda maddiyatci olaydik
 
Cevap: balık burcunun özellikleri!

bende balıkım ama hiç sevmiyorum yükselenimde ikizler artık bilen varsa bilir berbat....:cah:
 
Geri
Üst