küresel ısınmayla birlikte roller mi değişti??

M

minerwa

Forum Okuru
küresel ısınmayla birlikte roller mi değişti??
Küresel Isınma Kadın ve Erkekleride Vurdu : Roller değişiyor mu?

Roller değişiyor mu?

Son yıllarda geleneksel erkek ve kadın modellerinde küresel bir biçimde değişim yaşanıyor. Roller iç içe geçiyor... Kadınlar yöneticilik yapıyor; erkekler evde kalıp çocuk bakmayı seçiyor. Erkekler, hoş görünmek için kozmetik sektöründen medet umarken, kadınlar en sert sporları yapmayı seçiyor.

Erkeklerde 'metroseksüellik, überseksüelik' türü yeni kavramlarla açıklanmaya çalışan bu fenomen kendisini en fazla magazin basınında ortaya koyuyor. Ünlü İtalyan kadın dergisi Donna Moderna'da yayınlanan bir yazıda, erkeklerin yanı sıra kadınların da ciddi bir biçimde değiştiği vurgulanıyor. Son trendleri şöyle özetlemek mümkün:
Yeni erkekler:

• Tatlı ve iyi kalpliler: Bir zamanların gülmeyen ve az konuşan erkekleri giderek gözden düşüyor. Kadınlar duyarlı erkeklere bayıldıklarını dile getiriyor. Ancak onların çok da kadınsı olmalarını istemiyor. Bekâr yıldızlar içinde tatlı, yumuşak kalpli maçolara en iyi örnek George Clooney; hem çok yakışıklı, çok şık hem de gereksiz sert hareketlerden uzak, tam bir überseksüel.

• Bebeksever: Sosyolog Francesco Morace'nin "Babalık ve bebek bezleri hakkında her şeyi biliyorlar" şeklinde tanımladığı yeni bir baba tipi ortaya çıkmış durumda. İngiltere'de bu yeni babalar 'alpha dad' olarak tanımlanıyor. Bebeklerine âşık babalar arasında ünlü aktör Tom Cruise ve Tobey Maguire ilk sırada yer alıyor.

Mücevher takıyorlar:Kolyeler, bilezikler, yüzükler yeniden çok moda. Bu trendin en iyi uygulayıcısı Johnny Depp. Karayip Korsanları filminde taktığı kolyeler, tüm dünyada moda yaratmış durumda.

• Çanta taşıyorlar: Milano'daki son defilelere bakıldığında, neredeyse tüm tasarımcıların koleksiyonlarına çeşitli renk ve biçimde erkek çantaları dahil ettiği gözlemleniyor. Çapraz takılan çantaların en büyük 'trendsetter'ıysa, Amerika'da kariyerine devam eden yıldız futbolcu David Beckham.

• Tüylerini alıyorlar: Ağda salonları ve tüy dökücü kremlere başvuran erkeklerin sayısı giderek artıyor. Omuz, göğüs ve sırttaki tüyler artık erkeklik sembolü olarak değil, bakımsızlık işareti olarak algılanıyor. Matthew McConaughey gibi ünlü yıldızlar, tüm yarı çıplak fotoğraflarında tüysüz bedenlerini gururla sergiliyor.
Kadınlara gelince:

• Kumandayı ele geçiriyorlar: Güçlü, istediğini yapan, kimseden korkmadığı izlenimini veren kadınların sayısı artıyor. Bu kadınlara en iyi örnekse Angeline Jolie. Dilediğini yapıyor, canı isterse çocuk doğuruyor, dilerse evlat ediniyor. Hepsine de iyi annelik yapıyor. Erkeklere de onun yaptıklarını kabul etmek ve ona eşlik etmek düşüyor.

• Maçlara gidiyorlar: Ülkemizde giderek artan kadın taraftar sayısı bu trendi doğruluyor. Roma'daki Sapienza Üniversitesi'nin bir araştırmasına göre özellikle 35-45 yaş grubu kadınlar arasında futbolseverlik oranı artıyor. Bu grup son derece fanatik bir biçimde düzenli olarak futbol maçlarını izliyor. Aşk için maçlara giden Eva Langoria gibi isimler de bu trendi körüklüyor.

• Puro içiyorlar: Psikolog Ivano Castoldi, kadınların erkeklerin kötü huylarını da taklit ettiklerine dikkat çekiyor. Puro içen kadınlar arasında en çekici olanıysa ünlü manken Heidi Klum.

• Motosiklete biniyorlar: Alanis Morisette gibi yıldızları çoğu zaman motosikletleriyle görmek mümkün. İtalya'da 200 bin kadın motosiklet kullanıcı var. İstanbul'da son dönemde motosiklet kullanan kadınların sayısında gözlemlediğimiz artış da dikkat çekici.

• Sıkılgan değiller: Kadınlar geçmişteki nesillerin aksine, giderek her alanda kendilerini ispatlamayı istiyor. Trend dergisine göre, artık her on dj'den birisi kadın. Utanma duygusuna pek önem vermeyen Lindsay Lohan davranışlarıyla trendlere yön veren isimlerden birisi durumunda.

• Tüylerini almıyorlar: Berberlere koşan erkeklerin tersine, Mick Jagger'in kızı Elizabeth Jagger gibi bazı genç kadınlar, kendilerine duydukları güveni koltuk altlarındaki tüyleri uzatarak ortaya koyuyor. Bir tür tabu olarak algılanan uzun tüy konusunu da güç sembolü olarak ele alıyorlar.

• Boks yapıyorlar: Bir zamanların aerobik, step ve son dönemin yoga akımlarının karşısında, boks dersleri almak için spor salonlarına giden kadınların sayısında da artış var. Teri Hatcher en iyi örnek olarak görülüyor.


 
Ce: küresel ısınmayla birlikte roller mi değişti??

ya hepsi bir yana da şu kadınların koltukaltı tüylerini uzatma işi sakat olmuş biraz..:stop:
 
Geri
Üst