Muhabbet Kuşlarında Banyo Yapımı

Bilge Gökçen

Yeni Üye
Üye
Muhabbet Kuşlarında Banyo Yapımı
muhabbet kuşu yıkanır mı muhabbet kuşu yıkamak kuşları yıkanırmı yıkanırmı banyo yapımı
Muhabbet Kuşlarında Banyo

kuslarin banyosu-280.jpg

Bir muhabbet kuşu ne kadar sıklıkta banyo yapmalıdır. Bu soruyu mutlaka her kuş bakıcısı kendisine sormuştur. Fakat bunun için ideal bir cevap bulunabilmiş değil. Önemli bir nokta da her kuşun gerçekten banoya ihtiyaç duyuduğu ve banyo yapmanın onun sağlığı için önemli olduğudur. Bu sorulara cevap vermeden önce kuşların neden banyo yaptığını incelememiz gerekir. Doğada hayatta kalabilmek için tüylerin temiz ve bakımlı olması gereklidir. Temiz olmazsa onu soğuktan veya sıcaktan koruyamaz ve uçmasına engel olur. İnsanların bakımındaki kuşlar bu kadar çok kirlenmez, ve fazla engel

yaratmaz. Ve böylece insan tarafından hazır yem alan kuş hayatta kalmayı başarır çünkü yem bulabilemk için gün içinde kilometrelerce uçmak zorunda değildir. Yani bu demek oluyor ki, ille de hergün banyo yapmak zorunda değildir,ama banyo yapmak kuşlara yine de iyi gelir ve eğlendirir.

Muhabbet Kuşları Ne Sıklıkta Banyo Yapabilir ?

Bunun için de verilmiş katı kurallar bulunmamaktadır. Bu daha çok kuşunuzun banyo yapmayı sevmesine ve isteklerine bağlıdır. Fakat bir kuş sahibi kuşunu eğer suluğun daracık ağzında yıkanmaya zorluyor ve inatla bir banyoluk veya çanak koymuyorsa , bence kendinden utanmalıdır. Çünkü ona yetersiz banyo imkanı sağlamıştır.
Muhabbet Kuşları Nasıl Yıkanır?

Kuştan kuşa göre değişir. Bazı muhabbet kuşları çanağın kenarına tüneyerek bazılarıda çanağın içinde yatarak yıkanmayı sever. Kuşunuzun nasıl yıkanmayı sevdiğini kendiniz bulacaksınız. Bazıları geniş kaplara bayılır, bazılarıda etrafı korunaklı bir banyoluğu sever.

Yeşillik Banyosu

Bazı kuşlar marul yaprakları arasında yıkanmayı severler. Ve yıkanırken taklalar atarak kendilerini ıslatmaya çalışırlar. Dışarda toplayacağınız otlar hafifçe ıslatılarak da aynı görevi görebilir. Bu kuşların sabah neminde çimenlerdeki çiğlerde yıkanmasına yakın bir ortam oluşturur.

Tam Banyo

Bazı kuşlar tam bir banyodan hoşlanır. Bunun için plastik bir banyoluk uygundur. Bu banyolar kafesin dışına asılabilir fakat çoğu yine de büyük kapları ve açık alanı tercih edecektir. Banyo suyuna eklenecek mineraller hiç gerekli değildir. Temiz ve ılık bir su yeterlidir.

Duş Altında Banyo

Akan su altında banyo yapmak da muhabbet kuşlarının sevdiği bir yöntemdir. Bunun için sahibinin eline oturur ve akan musluk altında yıkanabilir. Bu yöntem de de kuş etrafın ne kadar ıslandığı ile ilgilenmez ve yanlızca keyfine bakar. Suyun çok sert akmadığına dikkat edin, ve kuşu zorla elinizle tutarak suyun altına sokmayın. Suyu sıcak yapmayın ama buz gibi de olmasın.

Yağmur Yöntemi

baden01.jpg
Kuşların en sevdiği yöntemdir. Kuşları kafesin tel kısmıyla birlikte küvete koyunuz, sonra duş başlığını hafif yağmur çiselemesi gibi akacak şekilde ayarlayınız, sıcak olmasın.​
Kuşların kaçacak yeri yok haşlamayınız.​
Daha sonra kenardan yavaşça akıtmaya başlayın. Kendisi gelecektir, veya hafifce üzerine tutarak bunun zevkini çıkarmasını sağlayabilirsiniz.


Spreyleme Yöntemi

Spreyden uçuşan küçük damlacıkları kuşların pek hoşuna gitmeyebilir,çünkü su zerrecikleri çok ince olmakta ve nefes almalarını zorlaştırmaktadır. Eğer spreylenmeyi seven bi kuşunuz varsa, bu amaçla aldığınız bir spreyi kullanınız, içinde daha önce tarım ilacı böcek ilacı gibi şeyler bulunmamış olsun. Suyu içinde bırakmayınız, çünkü bakteri oluşumu sağlanmış olur, her defasında taze su kullanınız.

Islak Kuş Kurutulmalı Mıdır ?

Hayır, kuşları kendi kendini kurutur. Islak olan kuşları kesinlikle havadar bir yere koymayınız ve korunaklı bir şekilde kurumasını sağlayınız. Bu onları hasta edebilir, bu yanlızca banyo zamanı için değil herzaman geçerlidir, cereyanda kalmamasını sağlayınız. Hassas ve yaşlı kuşları ısıtıcı bir lambanın yanına koyabilir ve ısınmasını sağlayabilirsiniz.


muhabbetkusu.org
 
Cevap: Muhabbet Kuşlarında Banyo Yapımı

benim vardı bi tanem öldü o günden beri almamda beslememde o gün çok üzülmüştüm bilgi için saol
 
Cevap: Muhabbet Kuşlarında Banyo Yapımı

ayy vardı bi muzip imz:((( dalinle yıkıyodum onu bn:D kuruyunca tugleri kaparıyodu sisko oluyodu:D yaa kactı bizi bıraktı unutamıyorum onu:((
 
kuş

ayy vardı bi muzip imz:((( dalinle yıkıyodum onu bn:D kuruyunca tugleri kaparıyodu sisko oluyodu:D yaa kactı bizi bıraktı unutamıyorum onu:((

merak etme bence benim 1 kuşum stresten öldü diğeri ise kapıya vurdu ya beyin kanaması yada içi kanama geçirdi
 
Kuş dalinle yıkanır mı ya hayvana yazık kendi kendine yıkanır zaten musluğu hafif açın elinizi tutun yeterli
 
kuşları bırakın sabunla şampuanla DALİNLE yıkamayı bırakın kendısı yıkansın nasıl sevıyorsa öyle yıkansın belki sevmiyo sabunu şampuanı DALİNİ nasıl seviyorsa nasıl istiyorsa yıkansın hayvan
 
Gel be yıkanirlikte kuşu yıkayacağız bahanesiyle çok küçükken beni yıkamışlardı :) Kuşuda elimden bırakmamıştım benimlmıştı üzüldüm şimdi hayvana :puha:
 
benim muhbbetkuşımu şimdi yıkadım tüylerikötü gözüküyor ölürs e hep kendimi suclarım
 
Geri
Üst