Mekanım Dar diyenlere

HaYaL

Daimi Üye
Üye
Mekanım Dar diyenlere
Mekanınızın dar olduğunu düşünüyorsanız bu öneriler çok işinize yarayacak emin olun...

1.Duvarlarda kullanılacak beyaz renk ve geniş aynalar her iki mekânı da daha geniş gösterir. İşte ferah bir banyo ve mutfağa kavuşmanın 15 pratik yolu. 1. Mekânı daha iyi kullanabilmek ve depolama ünitelerine daha fazla yer ayırabilmek için dolaplarınızı tavana kadar yükseltin.
2. Mutfaktaki atıl alanları raf ya da çekmeceli dolaplarla değerlendirebilirsiniz. Bu üniteler hem dağınıklığı ortadan kaldırmanıza yardımcı olur hem de sıcak ve samimi bir atmosfer yaratır.
3. Küçük bir mutfağı geniş göstermenin en etkili yolu depolama ünitelerinde duvarlarda ve zeminde beyaz rengi tercih etmektir.
4. Tezgâhta davlumbaz evye ve bataryalarda paslanmaz çelik ya da krom elemanları kullanmak ışığı yansıttığından mekâna daha aydınlık bir görünüm kazandıracaktır. Dolap kapaklarındaki cam yüzeyler ve ayna efektleri de aynı etkiyi verir.
Tavana kadar dolap
5. Klozet rezervuarınızın üzerini ahşap bir üniteyle kapatabilir ve tavana kadar yükselteceğiniz üniteyi de dolap olarak kullanabilirsiniz.
6. Dolaplarınızın içine monte edilebilen pratik ve işlevsel çözümler yer kaybınızı önleyecektir. Örneğin tencerelerinizi ve tabaklarınızı düzenli bir biçimde dizebileceğiniz metal üniteler çok işinize yarayabilir.
7. Dolaplarınızı akıllıca yerleştirmeye özen gösterin. Tabaklar tencereler ya da daha farklı elemanlar için ayrı bölümler yaratın ve kullanmadığınız eşyalardan bir an önce kurtulun.
8. Tezgâhtaki notlar yazılar vs. mutfakta kalabalık bir görünüm yaratır. Bunu önlemek için mutfak kapısının hemen arkasına bir pano asın ve ortalığa dağılmış ıvır zıvırdan kurtulun.
9. Mutfağınızın ışıktan mümkün olduğunca fazla yararlanabilmesi için pencerelerinizde ışık geçirgen stor perdeler ya da jaluzi gibi açık renklerde ve sade bir tasarım tercih edin.
10. Duvara monte edilen bir lavabo ve asma klozetler banyonuzu kesinlikle olduğundan daha geniş gösterecektir. Banyoda ağır ve kalın hatlı mobilya ve dolaplar yerine daha hafif ve ince hatlı olanları tercih edin.
Açık renk ferahlıktır
11. Banyonuzu olduğundan daha geniş göstermek için açık renklerden faydalanın. Duvarlarınızda ve dolaplarınızda beyaz tonlarını tercih edebilirsiniz. Banyoya hareket ve canlılık kazandırmak istiyorsanız banyoyu çevreleyen renkli bir bordür kullanın.
12. Banyonun bir bölümünü ya da bir duvarı çarpıcı bir renkle ön plana çıkarabilirsiniz. Bu mekâna derinlik kazandıracağından mekânın olduğundan daha geniş görünmesini sağlar. Örneğin banyonuzun duvarlarında 30x30 cm. büyük karolar tercih ettiyseniz duş bölümünün duvarlarını mozaikle kaplayın. Duş bölümü bu şekilde farklı algılanarak daha geniş görünecektir.
13. Yuvarlak hatlı bir lavabo küçük bir mekânda hem yer kaybını önler hem daha rahat kullanım sağlar.
14. Banyonuzun daha geniş ve ferah görünmesini istiyorsanız düşük voltajlı ve dimerli halojen lambaları deneyin.
15. Cam krom veya parlak seramik gibi yüzeyler ışığı yansıtacağından banyonuzu daha ferah algılatacaktır. Duş kabininiz mümkün olduğunca sade bir biçimde düzenlenmeli. Bunun için yere yakın ve yükseltisi olmayan bir duş teknesi tercih etmelisiniz. Bu arada kabin kapaklarının da alçak olmasına özen gösterin.
 
anam mutfağım çok küçük sana dediğim alt katıda yapamıyoz nolcak bilmim bu halim acıların çocuğuyum ahhh ahhhhh ahhhhhhhh offfffffff offffff offfffff fenalık geçirecem yaw :uhu:
 
Geri
Üst