Kendi Kendimi Nasıl Hipnoz Ederim

HaYaL

Daimi Üye
Üye
Kendi Kendimi Nasıl Hipnoz Ederim
kendimi nasıl mutlu edebilirim kendimi nasıl hipnoz edebilirim hipnoz ederim
Bir insanın kendi kendini hipnoz edebileceği hiç aklıma gelmezdi ama oluyormuş.Ben deneyeceğim blki olur meleklerim.Merak ediyorsanız eğer siz de deneyin...

hipnoz-8496.jpg


Tanım olarak, bir konuya yüksek seviyede konsantre olma ve bu konuda talimatları yerine getirme isteğine hipnoz deniyor.

Sigara içme, obezite gibi sorunlarda, duygusal gerilimlerde ve bazı tıbbi durumlarda işe yarayabiliyor.

1.Gözlerinizi kapatıp düşüncelerinizden kurtulmayı deneyin. Başlangıçta düşünmemenin zor olduğunu göreceksiniz. Kafanızda sürekli fikirler dolaşacak. Dikkatinizi toplayın. Bir süre sonra düşünceler çıkıp gidecektir.

2.Parmaklarınızdaki basıncı hissedin. Bu basıncın dokunulabilir olduğunu, belli bir rengi ve şekli olduğunu düşünün. Sonra bu şekillenmiş basıncın vücudunuzdan ayrılıp sizden uzaklaştığını hissedin. Bu uzaklaşma sürecinde bir sis hayal edebilirsiniz. Bu sayede gerginliğiniz azalır.

Yavaş yavaş ve teker teker vücudunuzun bütün bölümlerini serbest bırakın. Vücudunuz ve kafanızdaki her şey bir anda serbest kalacaktır.

3.Yavaş ve derin nefesler alın. Nefes verirken vücudunuzdaki gerginliğin siyah bir bulut içinde sizi terkettiğini hayal edin. Nefes alırken, havanın hayat ve enerjiyle dolu ışıklı bir güç olarak size döndüğünü düşünün.

4.Şu anda tamamen sakinleşmiş durumdasınız. 10'dan geriye doğru sayacağınızı kendinize söyleyin. Her numarayı beyninizde iyice resimleyin. Numaralar büyük olabilecekleri gibi, altın renginde veya aklınıza gelen başka şekillerde de olabilirler. Her numaradan sonra kendi iç dünyanıza gireceksiniz. İsterseniz bütün çevreyi de hayal ederek 10 basamaklı bir merdivenden indiğinizi düşleyebilirsiniz.

5.(Altın kural) İşte şimdi sizi etkileyen problemi çözmenin zamanı. Kendinizle konuşmaya başlayın. İstediğiniz kadar bu konuda kendinizle konuşabilirsiniz ama devamlı pozitif cümleler kurarak. Çünkü iç dünyanız olumsuz cümleleri umursamaz.

6.Yeterince konuştuğunuzda, kendinize O'dan 10'a kadar sayacağınızı söyleyin. Saymayı tamamladığınız zaman yavaş yavaş normal halinize döneceksiniz. Sayarken numaraları yine detaylı biçimde resimleyerek hayal edin.
 
Yukkk anam ben almıyım korkarım tatlışş ben üle şeylerden abee:p
kız bide normale dönmedini düşün abowwwww :)
 
cok ilginç bi paylaşım olmus sekerim sağol ellerine saplık.ama ya geri normale dönemezsek:S
 
ben denedim başta bir yorgunluk oluyo sanki beynin yerinde değilmiş gibi oluyo,bende yeni yaptım inşallah kötü birşey olmaz :)
 
ben yaptım aynı dediği gibi oluyo insan ara sıra kendinden geçiyo ama iyi hissetiriyo:26:
 
ben buaralar çok yalnız hissediyorum kendimi çok mutsuzum herşeye alınıyor ve sanki heşey üsteme geliyor en kötüsüde güvene bileceğim ardaşım da yok ve sevdiğimin başkasıyla olduğunu görmem beni çok kötü duruma koyuyor kısacası çok mutsuzum ama sadece sabrediyorum ve bütün erkeklere güvenmiyorum hatta nefret ediyorum:):eek:o_O:(:bathbaby::kiss:
 
Geri
Üst