en büyük hatanız

Güzel bir söde var ben seviyorum yanı bu hata ile ilgili olabilir keskin bir bıçak olmak için çok çekiç yemek gerekir.Hata olmadan da insan doğrunun tadını anlayamaz derim ben :)
 
ben buna kendi hatalarım değilde güzel bir örnekle yorum katmak isterim


Sırrı-i Sekati Hazretleri'ne:

- "Ya şeyh, sizin hiç hatanız olmadı mı?" diye sordular.

- "Kardeşlerim, bir hata işledim ki ateşi otuz yıldır yüreğimi yakmaktadır. Hatırladığımda kalbim duracak gibi oluyor" dedi. Müslümanlar merak ettiler:

- "O hata ne idi?"

- "Otuz yıl önce Bağdat'ta büyük bir yangın çıktı. Benim dükkanımın da bulunduğu büyük bir çarşı yandı. O sırada ben orda değildim. Bana bütün komşuların dükkanının yan-dığını, benimkine bir şey olmadığını haber verdiler. Sevindim, "Elham-dülillah" diyerek Rabb'ime hamdettim. Fakat hemen aklıma diğer Müs-lümanları bırakıp sadece kendimi düşündüğüm geldi ve çok utandım. Derhal tövbe istiğfar ettim. Kefaret olarak dükkanımdaki bütün malları fakirlere dağıttım. Lakin otuz yıldır, o bir anlık bencilliğim kalbimden hiç çıkmadı, ateşi beni hep yaktı." dedi.

canımmm lavişimm ya harikaydı ellerine sağlıkk seni çook seviyorum :kiss:
 
Hatasız insan yoktur kesinlikle... Önemli olan hatalarından ders çıkartıp, tecrübe edinmek ve doğruyu bulmaktır. Çok şükür, benim bu güne kadar pişman olduğum hatam olmadı ama elbette ki bende hatasız değilimdir :)
 
küçük yaşta büyük sorumluluk altına girmem benim en büyük hatam dı :(:yakala:yani tutamıcanı bilsen bile peşinde koşmak gibi :(
 
Geri
Üst