Birkaç süsleme işlemi

ßeLeN

Paylaşımcı Melek
Üye
Birkaç süsleme işlemi
şapka süslemeleri süpürge süslemeleri
Melişler çok cici şeyler bunlar tek tek bakalım :)
Sizlere çok değişik ve dekoratif bir ev aksesuarı göstermek istiyorum. Evet, bu gördüğünüz süslü püslü şey bir saksı kılıfı…


copy-of-100_7699yeni1-93471-9305.jpg

Hacı dedelerin takkelerinden yapılıyor, böyle büyük olması için de takkenin kenarlarından örülüyor, gereken ebatlara gelince de volan veriliyor. Örülmesi bittikten sonra bir güzel kolalanıyor, bir kalıpta bekletiliyor ve volanları vermek için de mandalla tutturuluyor, kuruyup şekil aldıktan sonra kalıptan çıkarılıp sasılarımıza süs oluyor…
Bu kılıfa uygun saksım olmadığı için sizlere nasıl durduğunu gösteremiyorum, ama ileride olursa tabi ki sizlere fotoğraflarla gösteririm. Çok değişik duruyor ve evin havasını değiştiriyor. Dantel örmesini bilen arkadaşlarımız için bir model olsun, eminim sizlerde çok değişik şekillerde ve renklerde yaparsınız, hadi kolay gelsin.
copy-of-100_7701yeni1-67061-9457.jpg



Birde sizlere örgü süsleme şapkadan biraz bahsetmek istiyorum;
copy-of-img_0377yeni1-24051-4644.jpg



Bu şapka hoşuma gitti , çok zarif ve güzel bir şapka . sizlerinde duvarımı süslesin diye yapabileceginiz bir model. sizde sade bir şey kullanmayı sevmiyorsanız üzerini evdeki yapma çiçeklerle süsleyebılırsınız.Çok değişik ve güzel bir dekor bence , tablo gibi.
Böyle şık eşyaları kullanmayı, sade ise süslemeyi seviyorum. Sizlerin de evinde böyle el emekleri varsa, bu şekilde değerlendirebilirsiniz. Belki de bir fikir vermişimdir, ne mutlu bana…


Elimizdeki şapkadan Farklı bir Şapka yapalım mı şimdide ;
img_6799_sibel1-2696.jpg

Önce uygun renklerde organze kurdele alalım, şapkaya yuvarlak çizip (madeni 1 lira ile de oluyor) 3 adet örümcek gül yapalım, yanlarına kurdeleden küçük çiçekler ve yapraklar yapalımyapamazsak tuhafiyelerde hazırı mevcut bunuda hatırlatalım:)
img_6801_sibel1-7551.jpg

Gördüğünüz gibi şapka yenilendi, sade şapkası olanlara bu tekniği tavsiye ederim. Sanki yeni bir eşya almışsın gibi oluyor.
img_6802_sibel1-3483.jpg


Ve bu son .. tablomuz melişler..
copy-of-img_67381-94811-8616.jpg




Bu panom da BEL-MEK kursundan. Bakıyorum da kursta ne kadar çok işler yapmışım, çok hoş, kullanışlı ve gösterişli şeyler üretmişim, güzel ve eğlenceli günlerim geçmiş. İyi ki gitmişim, şimdi vaktim olsa kursa devam ederdim, neyse 2-3 sene sonra inşallah…
copy-of-img_6737-detay2-80061-3984.jpg



Bu panomu nasıl yaptığımı anlatayım sizlere:
Elimde, bir örtümden kalma üçgen bir kumaş vardı, rengini de çok severim, hocamıza (Ayla hanım, çok zevkli bir öğretmendir) götürüp “ben bunu kurdele tekniği ile işlemek istiyorum” dedim. Hocamız bir fikir verdi, ben düşüncemi söyledim ve ortaya bu pano çıktı.
Önce kumaşın üstüne seçtiğimiz deseni çizdim, kasnağa geçirdim ve tek tek yapmaya başladım. Öncelikle menekşeleri hazırladım; bu menekşeler suda eriyen tela ile yapıldı, 3 boyutlu görünüm olsun diye.
Çiçekleri organze kurdeleden, çiçek sapı ve yaprak kısımlarını da muline iplerden yaptım. Yani 3 çeşit teknik uygulanmış bir çalışma oldu.
En sonunda da çerçeve şeklinde kasnağa geçirdim, arkasını da atmasın diye iyice yapıştırdım.


Melekler mekanının güzel bayanları eminimsizlerin yaptıgı yada üreteceği fikir bu kadarla sınırlı kalmayacağından eminim sizler bunların üstüne koyarsınız birşeyler daha :)

Sevgiyle kalın canlarım…

Modeller alıntıdır..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst