Hamiş melekler dikkat!

sılam_nisa

Hamiş Melek
Hamiş melekler dikkat!
hamilelikte çarpıntı olurmu
Sevgili melekler hamileliğin ilk dönemlerinde baş dönmesi,nefes darlığı,baş ağrısı gibi sıkıntılarla karşılaşılabilmektedir.Özellikle hamişliğe bedenin hazırlanması çok önemlidir.Hamiş meleklerim bebeğinize kavuştuğunuz şu zamanlarda elbette sıkıntılarda yaşayacaksınız fakat; bu sıkıntılar içinde birçok çözüm yöntemi bulunmakta.Bakın bu yazıdaki minik notlar işinize yarayacak mı? :bebeğim:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:eek:ffice:eek:ffice" /><o:p></o:p>
Kalp ve Nefes Boruları Rahatsızlıkları, Baş Dönmesi ve Çarpıntılar
hamilelik-62.jpg

Özellikle hamileliğin başında veya hamilelik sırasında sık görülür. Anne olacak bir kadında bazı rahatsızlıklar meydana gelir, birkaç dakika süren baş dönmesi, ender olarak da bayılmaya rastlanır.
Kendinizi iyi hissetmediğiniz an, kanın başa gidebilmesi için ayaklar baştan daha yüksek bir yerde kalacak şekilde uzanın.
Bu rahatsızlıklar hamilelikte çok görülen kansızlıktan (anemi) meydana gelir. Çoğu zaman sinir bozuklukları da bunlara yol açabilir, çünkü hamilelik az veya çok sinir sistemi üzerinde etki yapar.

Nefes Darlığı

Daha çok hamileliğin ikinci yarısında ortaya çıkar. İki kat merdiven çıkmak anneyi, normal zamanda dağ sporu yapmaktan daha çok yorar. Nefes almadaki bu zorluk, rahmin büyüyerek karın boşluğunu yukarı doğru itmesinden, böylece göğüs kafesine yapılan basınçtan meydana gelir. Anne boğulur gibi olur. Bu his çocuğun basene inmesi ile ortadan kalkar.
İlk iki ay içinde ortaya çıkan bu rahatsızlıktan kurtulmak için. mümkün olduğu kadar fizik hareketlerini azaltmanız gerekir. Nefes almadaki bu zorluk büyürse doktorunuz size daha iyi nefes almak için bir yatıştırıcı ilaç verir.
Böyle bir nefes darlığı anında şu hareketi tavsiye ederiz: Sırt üstü yatın, bacaklarınızı bükün, kollarınızı yukarı kaldırırken nefes alın; bu hareket göğüs kafesinin genişlemesini sağlar. Sonra kollarınızı vücudunuzun yanına indirirken nefes verin. Bu hareketi yavaş yavaş ve düzenli bir şekilde, nefesiniz normal duruma gelinceye kadar tekrarlayın.

Baş Ağrıları

Hamile kadınların çoğu baş ağrısından şikâyet ederler. Genellikle bu, merak edilecek bir durum değildir. Fakat sürekli olursa doktora haber vermek gerekir. Az miktarda aspirin alın ve doktorunuza danışmadan başka ilaç almayın.
Kramplar
Bacaklarda ve kalçada kramplar özellikle gece meydana gelir. Kramp girdiği zaman ayağa kalkın ve bacağınızı oğuşturun.
Kramplar vitamin eksikliğinden olur. Daha çok da B vitamini eksikliğinden meydana gelir.
<o:p></o:p>
 
bas agrisi icin yazilan bolumde aspirin icebilirsiniz diyor ama benim doktorum kesinlikle aspirin kullanma dedi
bence ilacin hangisi olursa olsun dr a sormadan icmek iyi degil hamilelik doneminde
 
bas agrisi icin yazilan bolumde aspirin icebilirsiniz diyor ama benim doktorum kesinlikle aspirin kullanma dedi
bence ilacin hangisi olursa olsun dr a sormadan icmek iyi degil hamilelik doneminde
tabiki tatlım doktora danışmadan hiçbir ilaç kullanmayalım aspirin kanı sulandırcı özelliğe sahip olduğundan dolayı sanırım doktorun önermedi çok ağrı olduğu zamanlarda kullanmayı tavsiye eden doktorlarda bulunmakta ama :D
 
Geri
Üst