Erkekler en çok neden utanır ???

*Gizemli Kıs*

Yeni Üye
Üye
Erkekler en çok neden utanır ???
erkekler neden utanır
Meleklerim erkeklerin en çok hangi konuda utandığını biliyormusunuz bilmiyorsanız eğer gelip hep birlikte öğrenelim ona göre önlemlerimizi alalım :) :)


utangaclik-64.jpg


Onların açıklamaktan çekindiği en önemli problem…
Bir yanda kariyer yapma arzusu, diğer yanda kişisel ve ekonomik nedenler çiftlerin çocuk sahibi olma planlarını erteletiyor. Yaş ilerledikçe yumurta rezervinin ve sperm sayısının azaldığına dikkat çeken Dr. Hakan Özörnek’e göre kısırlığın yüzde 60′ı erkeklerden kaynaklanıyor ve çiftlerin mutlaka birlikte hekime gitmesi gerekiyor.E vli çiftlerin yüzde 15′i kısırlık sorunuyla karşı karşıya kalıyor.
Uzmanlara göre çiftler bir yıllık uğraşları sonucunda bebek sahibi olamamışlarsa, mutlaka doktora başvurmaları gerekiyor. Eurofertil Medikal Direktörü Dr. Hakan Özörnek, bu aşamada kadın ve erkeğin beraber hekime başvurmasını tavsiye ediyor. Kısırlığın yüzde 60′ının erkeklerden kaynaklandığını söyleyen Özörnek “Ülkemizde genelde ilk planda kadın değerlendiriliyor. Sonrasında erkek doktora başvuruyor. Hatta yıllarca yumurtlama tedavisi olduktan sonra, spermi olmadığı anlaşılan erkeklere de rastlıyoruz. Bu yüzden tedaviye erken başlamak önemli”uyarısında bulunuyor.
KISIRLIĞIN NEDENLERİ
Tahliller sonucunda kısırlığın anlaşılabildiğini aktaran Özörnek, erkeklerdeki kısırlığının sebeplerinin farklı olduğunun da altını çiziyor. Özörnek o sebepleri de şöyle açıklıyor: “Yumurtalık damarlarında varisleşme hormonal sebepler, genetik-ailevi sebepler, geçirilmiş iltihabi hastalıklar, geçirilmiş ameliyatlar, doğumsal anormallikler, çevresel ve kimyasal etkenler.” Kısırlık tedavisinde erkeğin hikayesine başvurduklarını belirten Özörnek, spermi olmayan erkeklerde hormon değerlendirilmesi yapıldıktan sonra ameliyata gerek kalmadan sperm elde edilebileceğini belirtiyor.
YAŞ ÖNEMLİ
Kısırlık sorunuyla karşı karşıya kalan çiftlerin yaş faktörünü göz önünde tutmalarını öneren Özörnek, “Kısırlık sorunu varsa erken karşılaşmak ve tedavi şansını artırmak için bazı basit tetkiklerin mutlaka yaptırılması gerekiyor. Gelişen teknoloji getirdiği yöntemler bir çok olanak sunuyor” uyarısında bulunuyor.
Aşılama ve tüp bebeğin son yıllarda en çok başvurulan 2 yöntem olduğunu aktaran Özörnek, sperm sayısı hafif – orta derecede azalmış ise aşılama uygulandığını, aşılamanın tek uygulama sonucundaki başarısının da %10-15 olduğunu söylüyor, Özörnek üç – dört denemeden sonra gebelik oluşmamışsa tüp bebek tedavisine geçildiğini belirtiyor ve erkekleri uyarıyor “Lütfen eşinizle birlikte hekime gidin ve siz de gerekli testleri yaptırın!”
 
Geri
Üst