Geçsin artık nolur!!!

*Gizemli Kıs*

Yeni Üye
Üye
Geçsin artık nolur!!!
Ben bıktım artık bu parmak agrılarımdan ya tam geçti dedim 2 gün önce gene başladı hem 1 parmağıma daha yayıldı şimdi daha kötü şiş ve parmaklarımı eğme gibi bir şansın yok dün kelebekte gördü gerçekten bıktım artık şimdi internette bir yazı okudum bana kan tahlili yapılmıştı geçen hafta biliyorsunuz ama sadece romatizma başlangıcı ve kemik kayması olmuş dedi peki bu internette yazan yazı aynı benim parmaklarımda olan sorun bendemi böyleyim ya ne biçim dr gittim ben ozaman :S:S:S


özellikle el bilek ve ayak bilek eklemleri ile parmak eklemleri gibi ufak eklemlerde meydana gelen şişlik , ağrı , sıcaklık ve hareket kısıtlığı gibi şikayetler ; sizde tıpta "romatoid artrit " olarak bilinen iltihaplı romatizmal bir hastalığın varlığını göstermektedir.
Romatoid artrit eklemlerin iç yüzlerini etkileyen iltihabi bir hastalıktır. Uzun süreli ve tekrarlayıcı bir hastalık olan romatoid artrit zamanla ilerleyerek kötüleşme gösterebilir. Romatoid artrit yalnız eklemleri değil bütün vücudu da etkileyebilir. Şekil bozukluğuna neden olabildiği için çeşitli sakatlıklara yol açabilir. Hastalık bütün eklemleri etkileyebilir, ancak en çok el ve ayak bileklerinin küçük eklemlerinde gözlenmektedir.


Romatoid artrit genelde aniden başlar ve hastalığın erken döneminde, genel yorgunluk, eklemlerde hassasiyet, ağrı, şişkinlik ve sıcaklık (inflamasyon/iltihap) vardır. Ağrı ve şişlik vücudun her iki tarafındaki aynı eklemlerde gözlenir. Romatoid artrit uzun süreler boyunca devam eder ve bu sebeple etkilenen eklemlerde kalıcı bozukluklara yol açabilir. Romatoid artitin diğer bir özelliği ise, dirsek gibi daha çok basınca maruz kalan bölgelerde deri altında yumruların oluşmasıdır.

Doktorlar hastalığın teşhisini, belirtilere, hastaların tıbbi geçmişine, muayene sonuçlarına ve yapılan tahlillerin neticelerine göre koyar.

Romatoid artrit tanısı koymada dikkat edilen yedi nokta vardır:

1) Sabah sertliğinin olması; hastalar uyandıktan sonraki en az bir saat boyunca ellerini rahatça kullanamazlar. Hastalara sabahları avuçlarını yumruk yapıp yapamadıkları sorulur.
2) Üç ya da daha fazla eklem bölgesinde aynı zamanlı artrit (eklem iltihabı)
3) El eklemlerinde artrit
4) Artritin görüldüğü eklemlerin vücudun her iki tarafında da simetrik olması
Bu dört kriterin en az 6 hafta boyunca devam etmesi gerekmektedir.

Ayrıca;

5) Doku yumruları
6) Kan tahlillerinde RF (romatid faktör) bulunması
7) Röntgende eklemlerde değişikliklerin gözlenmesi

Bu yedi kriterden en az dört tanesinin var olması durumunda romatoid artrit tanısı konabilir.

Romatoid artrit hastalığının belirtileri eklemlerde iltihaplanma, şişme, harekette zorluk ve ağrıdır. Hastalık sürecinde gözlenen diğer belirtiler ise:
• İştah kaybı
• Ateş
• Güç kaybı, yorgunluk
• Kansızlık
• Elleri kullanmada zorluk
• Bazen deri altında doku yumruları



:cry:
 
bitanem sen başka doktora yine git iyice bi araştırılsın kıyamam sana kuzum:kiamam:çok kötü olmuş parmakların ihmal etme canım benim
 
Farklı doktorlarada görün öyle bir doktora bağlı kalma moralınıde bozma u aralar dıkkat et yedıgıne içtiğine kesinlikle acı ekşi falan da yeme sakın deterjandan uzak dur krem falanda sürme eline falan dr. kontrolunde kullan ne kullanacaksan canım.. Bak ciddi birşeye benziyor ona göre..

 
Farklı doktorlarada görün öyle bir doktora bağlı kalma moralınıde bozma u aralar dıkkat et yedıgıne içtiğine kesinlikle acı ekşi falan da yeme sakın deterjandan uzak dur krem falanda sürme eline falan dr. kontrolunde kullan ne kullanacaksan canım.. Bak ciddi birşeye benziyor ona göre..





Öyle yapcam valla ya korkmaya başladım çok :S:S pazartesi gitcem gene bir dr inş kötü birşey çıkmaz :(
 
İnş. çıkmaz seni çok iyi anlıyorum bende elimden( parmağımdan ) ameliyat oldum gerçekten cok zor zor oldugu kadarda insanı korkutuyor biran önce atlatırsın inş.
 
offf:((( kıyamam ben sana birtanem benim yaa tek doktoro gitmekle iş bitmiyor kuzum sen başka dr git bakalım o inş derdine derman olurr hayatımm cok gecmiş olsun cokk üzüldüm ya wallaa :(((
 
Geri
Üst