Erkekler İçin Çok Şık Atkı Modeli ve Yapılışı

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Erkekler İçin Çok Şık Atkı Modeli ve Yapılışı
atkı modelleri ve yapılışları erkek atkı örnekleri ve yapılışları
Sevdiğiniz erkeğe kendi ellerinizle ördüğünüz atkıyı hediye edip hem ona jest yapmak hemde soğuk havalarda onu hastalıklara karşı yaptığınız atkıyla korumak istermesiniz?O halde erkekler için çok şık atkı modelimiz ve modelimizin açıklamalı yapılışını sizlerle paylaşıyorum.
atki modeli1-332.jpg

1. İşlem : Örneğin şişe 100 ilmek atarak başlayalım.

2. İşlem : Örneğin erkek atkısının boyunun 1,5 metre olmasını istiyoruz. Şişteki 100 ilmeği düz örgü örerek başlayalım. Arkadan hep haroşo örülecek. Önden hep düz örgü. Böyel 1,5 metreye kadar örelim.

3. İşlem. Erkek atkımızı ödük ve bitti. Atkımızın genişliği baya oldu. Şimdi sıra geldi bunun için nasıl bir örgü tekniği uygulayacağımıza. Atkımızın boyu 1,5 metre , eni de diyelim yarım metre olsun.

4. İşlem : Ördüğümüz atkıyı haroşo kısmını çevirerek yanlarından yukarıya kadar aynı renk iplikle dikelim. Bir kenarınıda dikelim. Diğer kenarı açık kalsın ve oradan atkımızın yüz kısmını çevirelim. Yalnızca kullanılacak iplik biraz ince olsun. Çünkü ikiye katladığımız için atkımız çok kalın olabilir.

5. İşlem : Atkımızın yüz kısmını çevirdik. Ve bu dikilmeyi bekleyen kenarıda dışarıdan çok belli etmeden dikkatlice dikelim.

6. İşlem : Erkek atkılarında genellikle pek püskül tercih edilmez. Ama çocuklarınıza örnek istiyorsanız atkınıza püskül uygulayabilirsiniz.
 
Geri
Üst