sesin bir enerji türü olduğunu nasıl açıklarız

  • Konbuyu başlatan ilayda tezcaN
  • Başlangıç tarihi
I

ilayda tezcaN

Forum Okuru
sesin bir enerji türü olduğunu nasıl açıklarız
sesin enerji olduğunu nasıl açıklarız sesin bir enerji türü olduğunu nasıl açıklarız bir türü ses türüdür
ses bir enerji türümüdür, ses bir enerjimidir, ses, nasıl bir enerji türüdür,
Sesin bir enerji türü olduğunu nasıl açıklarız? acil cevabınızı bekliyorum.

14d7d1f64d0b96.jpg



Bütün sesler titşerek çıkar.Kendi sesimizde titreşerek çıkar.Örneğin uzaktaki bir arkadaşımıza bağırmak istiyoruz ses tellerimiz titreşir,dalgalar halinde yayılır ve arkdaşımıza gider.Ses tellerinin titreştiğini şöyle kanıtlayabiliriz konuşurken elimizi gırtlağımıza koyalım ses tellerinin titreştiğini hissedeceksiniz.Ses ayrıca bir enerji türüdür.Bunuda şöyle kanıtlayabiliriz:hopörlörün önüne bir mum koyalım ve mumu yakalım hopörlörn sesini açalım.Mumun titreştiğini göreceksiniz.
 
Ses, nesnelerin titreşiminden meydana gelen ve uygun bir ortam içerisinde (hava,su vsvs gibi...) bir yerden başka bir yere, sıkışma ve genleşmeler şeklinde ilerleyen bir dalgadır.Kısaca ses, bir basınç dalgasıdır.Ses dalgaları, mekanik dalgalar olduklarından yayılmak için maddesel bir ortama ihtiyaç duyarlar.

Ses Enerjisi
Ses bir tür enerjidir ve enerji kaybolmaz. Enerji kaybolmaz ama entropi(madde içindeki düzensizlik) artar. Ses enerjisi zaman içinde farklı enerji türlerine dönüşebiliyordur(ses enerjisinin ısıya dönüşmesi gibi...)
 
Ses bir enerji türüdür çünkü başka enerji türlerine dönüştürülebilir..Örneğin;hareket ve ısı enerjisine. Ayrıca bu konuda maket yapıcaksanırz en basiti pin pon toplarını masaya bırakın ve hoperlörü yanına bırakıp sesi açın yada konuşun pin pin topu hareket eder..ama konuşurken dikkat edin nefesiniz gitmesin..
 
ses enerjimi

evet ses bir enerjidir mesela bardağı önünüze alın ve yüksek sesle bağırın eyer gerçekten çok güçlü iseniz bardak kırılacaktır eminim :)))
 
ses bir enerjidir.bunu nasıl anlatırız?

ses bir enerji türümüdür, ses bir enerjimidir, ses, nasıl bir enerji türüdür,
Sesin bir enerji türü olduğunu nasıl açıklarız? acil cevabınızı bekliyorum.

14d7d1f64d0b96.jpg

ses enerji türüdür.ses enerji olmasaydı bizim konuştuğumuzda sadece titreşim duyardık anlayamzdık ne dediklerini.
 
sesin bir enerji türü olduğunu nasıl açıklarız? sorusunun cevabını alamadım...
 
Geri
Üst