İnsan Neden Kendini Gıdıklayamaz?

ASİMELEK

Daimi Üye
Üye
İnsan Neden Kendini Gıdıklayamaz?
gelişim, gıdıklanmak, kendini gıdıklamak, tepki, tepkime, tikler
insan hayatı,gülmek,kahkaha bir hastalık mıdır,gülen insanlar,mutlu insanalar.



392124db7b904883d7.jpg



bazı insan çok kötü gıdıklanır hatta bu tik boyutuna kadar gelir bazı insanlarda ne yaparsanız yapın hiç gıdıklanmazlar:D:D ben çok gıdıklanırımm acaip derecede gıdıklanma huyuna sahibim. peki ben neden kendimi gıdıklayamıyorum ? :D:D eğer sizde benim gibi kendinize bu soruyu soruyorsanız buyrun konumuzu okuyalım meleklerim :D:D

Dünyanın her yanındaki mazoşistler buna üzülebilir fakat insan beyni kendini gıdıklamaya karşı programlanmıştır.

Hareketi kontrol eden beyin olduğundan siz bir şey yapmadan ne yapacağınız o bilir. Bu yüzden gıdıklamanın ne miktarda bir güçle yapılacağı, nerenin gıdıklanacağı ve gıdıklamanın hızı beklenilenler arasındadır. Bu bilgileri de kendi ellerinize karşı kendinizi hissiz kılmak için kullanır. Peki neden gıdıklanma tepkisi verilir? Bunun sebebi, mağaralarda yaşayan atalarımızın sürüngen yaratıklara karşı dikkatli olmasını sağlayabilmekmiş. Gıdıklanınca beraberinde gelen gülme krizi de aslında bir panik tepkisi. Bir başkasının gelip karnınızı gıdıklayacağını bilseniz bile bu tepkiyi durduramazsınız çünkü a) beyniniz tam olarak nasıl ve nerenizin gıdıklanacağını bilemez ve b) birinin sizi gıdıklayacağını bilmek panik alıcılarını açık tutmaya yeter de artar bile.
 
hmmm teşekkürler bilgiler için.. ya hani beynimiz gıdıklanmaya karşı programlanmış ya kendimizi gıdıklayamıyoruz, keşke kendimize ağda yaparken de beyin kendini programlamış olsaydı hiç acı hissetmeseydik ne güzel olurdu...:)
 
oooo ağdaya kadar daha neler var mesela beyin kendini programlasa da doğum yaparken spor yapıyomuş gibi hissetsek ne güzel olur du demi :haha:
 
Vay be bu beyin nası yaratılmışl böyle aslın asrın icadı filan diyolar yaa bence bu dünyanın en büyük icadı insan vücudu mükkemmel bi tasarım.Yüce yaradan eksiksiz yaratmış .
Bende gıdıklarınım çokk :D:D:D:D Ayağımın üstünden altından bacaklarımdan ve daha bi çok yerimden
 
Geri
Üst