milföyden külah pasta (resimli)

G

gullu_23

Forum Okuru
milföyden külah pasta (resimli)
külah pasta
külah pasta, külah, pasta, külahlı işte bunuda yaptım, pastayı külaha koydum..


Uzun zamandır denemek istediğim bir tarif bu.. Açıkcası beceremem diye cesaret etmiyodum.. AMA BUDA ACEMİ ŞANSI GI GÜZEL OLDU :)


KÜLAH PASTA




yemek_resimleri_033[1]-189.jpg



Bütün marifet kalıplarda.. Kalıpları pasta malzemeleri satan mağazalardan temin edebilirsiniz.. Ben milföy hamuruyla yaptım. Milföyleri merdane yardımıyla inceltip 1 cm. lik şeritler hazırladım. iyice yağladığım kalıplara sardım.kalıp yoksa bile yağlı kağıtları kare şeklinde küçük kesin ve külah haline getirin ve üzerine sarın penbelesinceye kadar pişirdim.. Soğuyunca kolayca zedelemeden külahları kalıptan çıkardım.. İçlerine ara kreması doldurdum. ve fıstığa batırdım.. çok kolay ve sunumu muhteşem.. Ha burada üzerlerine pudra şekeri serptim……
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
hem kolay hem basit aniden cikip gelen misafirler icin harika bi tarif ..deneycemm kaliplari nerde bulcamm :S

canım kalıplar yoksa kendin evde kalıp yap yağlı kağıdı küçük kareler halinde kes ve onları hani küçükken külah yaprdık onlar gibi bi külah yap be milföyleri ona sar kalıp gibi ve pişince zedelemeden hafifçe çıkar :)
 
yapmaya çalıştımmm amaa maalesefff olmadı..yağlı kağıda sardığım milföy hamuru piştikten sonra çıkaramadım..ayrıca küllahlarım yatsı oldu ölee resimdeki gibi silindir içi geniş olmadı.. sevgili güllü mesajıı okursan detay hakkında bilgiyi özelden gönderirsen sevinirim.tarifinin görüntüsünü çok beğendim eminim tadıda bi okadar güseldir.mutlaka yapmak istiyorum.denedim ama başarılı olamadım lütfen yardımcı olurmusun..
 

Benzer Diğer Konularımız !

Geri
Üst