bir hastanin son sözleri..

J

jupiter

Forum Okuru
bir hastanin son sözleri..
bir hastanin son sözleri..

Kanser hastahanesinde bashekim iken serap adinda bir kadin hastam vardi..bu hastam gögüs kanserine yakalanmis ve tedavi icin yurtdisina gitmek istemesine ragmen,bazi formaliteler icabi o imkani bulamamisti..

Serap i özel bir ilgiyle ben tedavi altina aldim.Ve kisa bir süre sonrada Allah in izniyle iyilestigini gördüm..Ancak serap inda diger kanser hastalari gibi bu 5 yillik süreci cok dikkatli gecirmesi gerekiyordu..

Bir is kadini olan serap 4 yil sonra is icabi bi ihale icin Izmir e gitmesi gerekiyordu..Bunu ucakla gitmesi karsiliginda kabul ettim.Ancak ucakta yer bulamadigindan benden izinsiz otobüle gitmek istemis, fakat bindigi otobüsün kaza yapmasi sonucu 6 saat kadar mahsur kalmisti..

Dönüsünden kisa 1 süre sonra kanser kemik ve akcigerlerine yayildi.bacak kemiklerindeki metasaz nedeniyle yürüyemez hale gelirken,hastaligin akcigerdeki tezahürü sebebiyle desürekli olarak oksijen aleti kullaniyor ve söyledigi her kelimeden sonra cihazi agzina kapatarak nefes almak zorunda kaliyordu...

Evine gittigim gün, yine güclükle konusarak:

-Doktor bey,ben size darginim..dedi.

-Nicin? diye sordum..

-Siz dindar bir insanmissiniz..neden bana da, Allahi ölümü ahireti anlatmiyorsunuz?

Dini inanclari zayif oldugunu bildigim icin, bu teklifi karsisinda cok sasirdim..onu üzmemeye calisarak:

-Doktora ulasmak kolaydir dedim, parayi bastirdinmi hangi doktoru istersen getirtirsin. Ancak iman tedavisi icin gönülden istek duymalisin..

Konusmaya mecali olmadigindan.."ben o istegi duyuyorum" manasinda basini salladi..

Artik ümitsiz bir tedavinin yani sira,ebedi saadetin ve hayatin recetesi olan iman derslerimiz baslamis ve son günlerini yasayan serap icin bu dersler hizlanddirilmis egitime dönüstürülmüstü..

-doktor bey dedi ..ben ölürken ne söylemeliyim..

-senin durumun cok özel dedim, kelime-i sehadet sana uzun gelir. o ani fark edince Muhammet (s.a.v) sana yete..

O, haliyle tebessüm ederek basini salladi. Cok istirabi oldugu icin acilarini dindirmek icin morfinle uyutmaya calisiyorduk..

Ben bir müddet is seyahati nedeniyle 1 hafta kadar ziyaretine gidememistim. Dönüsümde annesi telefon ederk:

-Serap 1 haftadir morfin yaptirmiyor.. Sabahlara kadar inliyor aci cekiyor..

Hemen evine ziyarete gittim. neden igne yaptirmadigini sordum ve aldigim cevabi ahtirladikca hala icim ürperiyor..

-Ya morfinin etkisiyle ölüme uykuda yakalanir ve Muhammed diyemezsem..

Iste serap böyle bir hanimdi. Benden istihareye yatmami ve eger birkac gün daha ömrü varsa son günü uyanik gecirmesi sartiyla morfin yaptirilmasini rica etti..

Ben hic adetim olmamasina ragmen cuma gününe denk gelen o gece istihareye yattim. serap in acizligi hürmetinden midir onun sali gününe kadar yasayacagina dair isaret sezdim..

Ertesi gün o na :

-Hic korkma igneyi yaptir dedim.. ve serap bir veda niteliginde olan bu son görüsmemizde son sorusunu sordu:

-Dr bey Azrail bana nasil görünecek??

-Kizim dedim:
O bir melek degilmi? hic merak etme o sana yakisikli bir prens gibi görünecek..

Sali günü serap in agirlastigini duyunca hemen evine gittim.. ancak vefatine yetisemedim. ailesi perisandi.. Sadece uzun müddet kendisine bakan dindar bir bayan akrabasi aykata idi ve beni görerek yanima geldi ve:

-Biliyormusunuz dr bey.. Bu evde biraz önce bir mucize yasandi dedi ve devam etti..
-Serap 1 saat kadar önce oksijen aletini atti. Ayaga kalkmasi mümkün bile degilken ayaga kalkti abdestini aldi ve iki rekat namaz kildi. Bizler hayretten donup kaldik . Ve kelime-i sehadetini getirerek vefat etmeden önce de:

-Dr beye söyleyin Azrail onun söyledigndende güzelmis.....
 
Geri
Üst