20lik dişimiz neden geç çıkar ?

AuSSie-AnGeL

Daimi Üye
Üye
20lik dişimiz neden geç çıkar ?
20 lik diş kaç tane çıkar 20 lik diş kaç günde çıkar belirtileri yaşında dişin faydaları
Off uzun zamandır benimde 20lik dişim ağrımakta ama korkumdan dişciye gidemiyorum... acaba bu diş neden geç çıkar ve neden bu kadar ağrılı ???
331232e3161c45eb9b2b228426654b25-6501.jpg
20_lik1-4906.gif



https://www.meleklermekani.com/vbimghost.php?do=displayimg&imgid=48610

İnsan vücudundaki bazı organların günümüzde pek işlevleri olmamasına rağmen insanlık tarihinin başlangıcında önemli roller oynadıkları sanılıyor. Vücudumuz sanki başka şeyler de yapabilmek için yaratılmış gibidir. Örneğin çok ilginç yerlerimizde kıllar vardır dizlerimiz olması gerekenden çok büyüktür ayaklarımızda bu kadar parmağa ihtiyaç var mıdır apandisitimiz vücudumuzda ne arıyor?
Kılların nedeninin ilk insanların duygularını sadece sesle değil hareket ve koku ile de iletmeleri olduğu sanılıyor. Vücudumuzun bazı bölgelerinde bulunan tüy ve kılların ana görevleri koku üretip özellikle erkek ve dişi arasında iletişim kurmaktı. Aynı şekilde apandisitin de başlangıçta ot yiyen atalarımızın otlarını sindirmede kullandıkları ama zamanla otlanmaktan vazgeçtikleri için körelen bir organ olduğu sanılıyor.
Yabancıların "akıl dişi" de dedikleri yirmi yaş dişleri geç çıktıkları gibi çoğu kez problem de yaratırlar ve diş hekimlerince derhal çekilmeleri önerilir. Aslında çiğnemede pek fonksiyonu da olmayan bu dişler bize henüz yiyeceği pişirerek yemeyi keşfedemeyen atalarımızın mirasıdır. Onların çiğ yiyecekleri yemek için daha kuvvetli bir çeneye ve dişlere ihtiyaçları vardı.
Zaten diğer bütün dişlerimiz de aynı anda çıkmaz. Önce süt dişleri çıkar. Onlar döküldükten sonra ön dişler ve köpek dişleri çıkar sonra da azı dişleri. Yirmi yaş dişleri bu sırayı biraz gecikerek takip eder. Bütün bu olaylar olurken de çenemiz gelişmeye devam eder ancak 20 yaşını geçtikten sonra yirmi yaş dişlerine çene kemiğimizde yer açılır.
İnsanlık geliştikçe yirmi yaş dişine de çenemizde o kadar az yer kalıyor yani insanın evriminde çene gittikçe küçülüyor. Bu nedenle bazı insanlarda bu dişler hiç çıkmadan gömülü olarak kalabiliyor. Yerine tam oturamadığından çürüyebiliyor iltihap yapabiliyor. Bir fonksiyonu olmadığından da diş hekimleri çekip almayı tercih ediyorlar.
Görevleri sadece çiğnemek olmasına rağmen dişlerimizin içinde sinirler de vardır. Bu sinirler dişlerimizle ilgili acı ağrı ve ısıyı beynimize iletirler. Yani dişimiz çürürse sinir bir problem olduğu konusunda beynimizi ikaz eder ama nedense bu ikazı diş çürüdükten iş işten geçtikten sonra yapar diş hekimleri de o dişi kurtarmak için önce sinirini alırlar.
 
evet cnm yazını okudum şunuda unutmamak lazım bence allah hiç bir uzvu boşa yaratmamıştır bunu unutmamak lazım bence ,
mutlaka onunda insan vücudunda bir faydası vardır haksızmıyım cnm,
birde şu gerçek var ki insanlar işten güçten kendilerine pek vakit ayırmazlar buda haliyle bazı uzuvlarımızla lgilenmediğimizi gösterir , tabiki haliyle vucudumuzla ilgilenmezsek zamanla vücüt bazı işaretler verecektir ama şöyleki iş işten geçtikten sonra tabiki ,ben mesela 20lik dişim hiç bir sorunu yokken çektirdim niyeki diyeceksin sırf ağzımda hafifte olsa bir koku hissettim sırf bu sebebten dişimi çektirdim , ama emin olll çektiren biri olarak söyliyim diğer diş çekimlerine benzemiyor haliyle zor artı birde çektirdikten sonraki ağrıları varr ama dediğim gibi mutlaka vucudumuzla ilgilenecezki iş işten geçmeden çaresine bakalım ,
artı bu diş konusu başka konularada benzemez , çok önemli biliyorsunuzki en ufak bir ihmalkarlık geri dönülemiycek tahribatlar yaratır bedenimizde ,her zaman vucudumuzu dinlemeliyiz her zaman olmasada arada bir dinleyelimki kendi teşhimizi kendimiz koyalım ön tedbirlerimizi alalım değilmi cnmm
 
çok şükür ağrı sızı olmadı benim 20lik dişler çıkarken.korkudan çürüyen azı dişlerimi çektirmiştim,onların yerine çıktı 20likler,işimi görüyolar çok şükür:D
tşkler paylaşım için.
 
Benımde 20 yas dısım cıkıyor yaşım 15 ne kadar surer bu dısın cıkması?
 
Geri
Üst