başı olmadan iki yıl yaşayan tavuk

büşra.shid

Yeni Üye
Üye
başı olmadan iki yıl yaşayan tavuk
başı olmayan tavuk başsız 2 sene yaşayan tavuk

Melekler evet ilginç bir konuyla karşı karşıyayız.Ben okuyunca baya bir güldüm bu yaşama sevinci dolu tavuğa.Umarımm sizlerinde beğeneceği bir konu olur :)


28861d1331749652-bassiz-horoz.jpg



1945'de Colorado'da Mike adlı bir horoz, kafası kesilmesine rağmen 2 yıl daha yaşamını sürdürmüştür.

Lloyd Olsen adlı bir çiftçi, kaynanası için kızartmak amaçlı olarak horozun kafasını kesmiş, fakat horoz buna rağmen ayağa kalkıp normal yaşam fonksiyonlarını sürdürmüştür.

Horozun bir hafta boyunca kafasız haliyle yaşamına devam ettiğini gören Olsen, hayvanı bilimadamları tarafından incelenmek üzere üniversiteye götürmüştür.


28855d1331749433-bassiz-horoz-1.jpg


İncelemeler sonucunda, baltanın hayvanın şahdamarına isabet etmediği ve bir pıhtının kanamayı ve dolayısıyla ölümü engellediği, ayrıca normal fonksiyonların yerine getirilmesi için gerekli olan beyin sapının zarar görmediği anlaşılmıştır.

Olsen Mike'ı besinler açıkta olan yemek borusuna girecek şekilde bir damlalıkla beslemiştir.

Bu aziz mübarek gecede hey Allah'ım sen nelere kadirsin demekten kendimi alıkoyamıyorum doğrusu :D tuhaflık arasak derya deniz,bizlerde bir balık olabilsek ne mutlu :)
 
aa ne kadar ilginnçç vee korkunç duruyorrr öyle bi tavuk yada horoz görsemm korkudan ölürdüm heralde:D:D ilginç bilgi içim teşekkürler büşracım
 
Geri
Üst