Zeytinyağı, susam yağı ve badem yağı mucizesi

BeyazMelek

Daimi Üye
Zeytinyağı, susam yağı ve badem yağı mucizesi
bu konu;cilt bakımında kullanılan yağlar,cilt bakımında zeytin yağı hakkında bilgiler vermektedir


mucizevi-yaglar-14e.jpg



Mucizevi Yağlar

Zeytinyağı, susam yağı ve badem yağı ev kozmetiğinde önemli bir yere sahip... Ama bir şartla: İşe yaramaları için saf ve katkısız olmalılar.

Zeytinyağı, susam yağı ve badem yağı... Üçü de ev kozmetiğinde önemli bir yere sahip... Zeytinyağı kırışıklıkara iyi gelirken, badem yağı cildinizi nemlendirip canlandırır. Susam yağı ise, içerdiği antioksidanlar sayesinde gençleştirici özelliğe sahip. Ama bir şartla: İşe yaramaları için saf ve katkısız olmalılar.
Kış mevsiminde cildinizle çok sorun yaşıyorsunuz Cildiniz kuruyor, çatlıyor, pul pul dökülüyor. Bu riskli durumlarda onu nemlendirmek ve beslemek gerekir; çünkü nemsiz bırakılan ve bakımsız kalan bir ciltte, sadece çatlama değil, kırışıklık da oluşur. Şunu unutmayalım, kuru cilt erken yaşlanır. Doğal ürünlerin güzellikteki etkileri saymakla bitmez. Bütün bu risklere karşı doğal yağlardan nasıl yararlanmak gerektiğini bilmek gerekir.

Bademyağı
Kuru ciltlerin en büyük doğal ilacı... Acı ve tatlı badem çekirdeğinin karışımından elde edilir. Cildi yumuşak tutar. İnce ve duyarlı ciltler için çok yararlı. Tatlı bademyağı, tarih boyunca güzellik için kullanılmış. Hala en çok aranan ve kullanılan maddelerden biri. Yüzdeki lekelere, siyah noktalardan dolayı gözenekleri genişlemiş, kuru, ihmal edilmiş, pullanmış ciltlere çok yararlı. E vitamini ve mineraller bakımından zengin olan bu yağı, hem cildin hem de saçların (E) vitamin gereksinimini giderir. Özellikle soğuk havalarda dış etkenlerden kolayca etkilenen kuru ciltlerin özel bakıma ihtiyacı var. Hava soğudukça cilt daha da kurulaşıyor. Bu etkileri yok etmek için en iyi ürün bademyağıdır. Her gece yüzünüze badem yağı sürebilirsiniz.

Ayrıca pratik başka yararları da var. Birkaç damla bademyağını bir parça pamuk üzerine damlatıp akşamları makyaj temizlemede de kullanabilirsiniz. Makyajı çıkarma, cildi temizleme açısından oldukça idealdir.

Susamyağı
Susam yağının en büyük özelliği vitaminler, mineraller, antioksidanlar ve lesitin açısından çok zengin olması... Özellikle E, A ve B kompleks vitaminleri içerir. Mineral olarak demir ve kalsiyumca zengindir. Sesamol, besamolin ve sesamin antioksidanları da yer alır. İçerdiği Omega 9 oranı ve antioksidanlar nedeniyle ısıya, tere ve ışığa karşı dayanıklıdır. Cilde sürülmesinden sonra güneş ışığı altında uzun süre bozulmadan kalabilir. İçindeki doğal lesitin ve antioksidan maddeler yağın derinlere kadar emilmesini sağlar. Böylece cildin yaşlanmasını engellenir.

Muhtelif cilt sorunlarının yanı sıra, mantar enfeksiyonlarını da engeller. Saç ve tırnak için de etkilidir. Doğrudan saç diplerine ve tırnaklara tatbik edilebilir. Saçlar bu yolla güçlenir ve beslenir. Özellikle kepekli ve mantar enfeksiyonlu saçlara çok iyi gelir. İçindeki kalsiyum dolayısıyla, vitamin eksikliği olan ve kırılan tırnakların dostudur.

Kozmetik ve masaj amaçlı kullanımlarda ise allerji riski yok denecek kadar azdır.

Zeytinyağı

Antik çağlardan bu yana zeytinyağı ile güzellik arasında yakın bir ilişki göze çarpıyor. Eski dönemlere ait belgelerde de bu özellikler ortaya çıkar. Eski toplumların belgelerirde cilde iyi gelmesi, kırışıklıkları önlemesi, sivilceleri tedavi etmesi, deriyi yumuşatması ve saçları gürleştirip parlaklık vermesi gibi bilgilere sık sık rastlanır. Sağlık ve güzellik kaynağı olan bu yağ hem yemeklerde tüketilerek yarar sağlıyor hem de cilde tatbik edilerek güzellik kazandırıyor. Genel olarak doku ve organlar üzerinde önemli etkilere sahip. Bu yağın yararlarını şöyle sıralayabiliriz:

• Cilde ve saçlara çok faydalı. Besler, korur ve yumuşatır. Saç dökülmesini durdurmak için 1 yumurta sarısı karıştırılır. Bu karışımı, saç diplerine sürüldükten 1 saat sonra yıkanır.
• Dövülmüş sarımsak ile karıştırılmış zeytinyağı, kuruyan, sertleşen derinin yumuşamasını sağlar.
• Saçlara canlılık kazandırmak için birkaç kaşık zeytinyağı ile saç diplerine masaj yapılır. Daha sonra ılık havluya sarıp, yarım saat beklenir ve yıkanır.
• Dişlere yapılan masaj, dişlere sağlamlık ve beyazlık kazandırır.
• Birkaç damla limon-bal karışımı kırışıklıkları önler. (Haftada iki kez yapılabilir.)
• Kaya tuzu ile karıştırılır. Pürüssüz bir cilt elde etmek için, bu karışımla kol ve bacaklar ovulur.
• Zeytinyağı limon ile karıştırılarak cilde sürülür, cildi korur. Güneşle birlikte böyle bir ten iyi bir renk alır.
• Ciltteki kuruluğu gidermek için bir elma ezilir. Zeytinyağı ile karıştırılarak on dakika yüzde tutulduktan sonra ılık suyla yıkanır.
 
Bunu hamilelerin çatlak kremi olarak kullandıklarını duydum hatta kayısı yağıda katanlar var ben zeytin yağı kullanmıştım kendimde güreşçiler gibi yağlanıyordum hamileyken
 
evet zeytinyağı,zeytin ,incir ve daha bir sürü nimet şifa iksiri.Zeytinyağının faydası çok az biliniyor.Nelere iyi gelir nerelerde kullanılır.İyi hakiki zeytinyağı nasıl anlaşılır çeşitleri nelerdir bunlarla ilgili bilgilendirmek gerekiyor insanları .ülkemizde zeytinyağı bol ve de çeşitleri de aynı şekilde çok şanslıyız
 
Geri
Üst