waffle hamuru yapmayı bilen varmı?

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
waffle hamuru yapmayı bilen varmı?
Dışarda bayıla bayıla waffle yiyoruz ama artık evde kendim yapmak istiyorum melekler, nasıl yapıldığını bilen varmı acaba aranızda?
 
Waffle Hamurunun Tarifi

2 tane yumurta
1 Yemek kaşığı şeker
1/4 Su bardağı kadar tuzsuz yağ
2 bardağa yakın un
1,5 Su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


Waffle Hamuru Nasıl Hazırlanır?
Malzemelerimiz hazırsa hemen waffle hamurumuzu yapmaya başlayalım. İlk olarak derin bir kasenin içinde unu, kabartma tozu, şeker ve vanilyayı çırpma teli ile kısa bir süre karıştırın. Kabartma tozu, vanilya ve unun iyice karıştığından emin olduktan sonra bu karışımın içine sütü ekleyin.

Waffle hamurumuzu hazırlarken mikser kullanmamaya özen gösterin sadece çırpma teli yeterli olacaktır. Sütü ekledikten sonra yaklaşık olarak 1,5 dakika karıştırın. Hemen arkasından sırasıyla yumurta ve yağıda ekleyin.

Hamurumuzun malzemeleri tamamdır. Şimdi hamurumuzun kıvamından bahsedelim... Hamurumuz ne çok katı, nede su gibi akışkan olacak. Kulak memesi kıvamı dediğimiz kıvamdan daha sulu bir karışım olmalı.

Kepçe yardımı ile hazırlanan hamurumuzu waffle makinesine döküp yaklaşık olarak 4-5 dakika pişiriyoruz. Lütfen burada makinemizin çok sıcak yada soğuk olmamasına dikkat edin.
 
waffle aynı krep olarak hazırlanır içine sadece ayrıyetten çok az şeker vanilya ve kabartma tozu konur :)
 
Bir de resim koyalım of of :D:D



waffle-2f2.jpg
 
Geri
Üst