Çamasir Makinasi Temizligi !!

karakuzu

Daimi Üye
Üye
Çamasir Makinasi Temizligi !!
Beyaz renkli 60° de yikanan camasirlarin birinde siyah noktalar gördüm!
Bunu 2.kez görünce çamasir makinamin bakima, temizlige ihtiyaci oldugunu anladim. 250gr'lik kutuda bi deterjan satiliyo ve bu makinanin borularina kadar temizlenmesini sagliyo. Aldim fakat eve geldikten sonra aklima geldi!!
Kimyasal içerikli olmayan birseyle makinami temizlemem mümkünmü acaba ?? :hıms:
 
Ben herseferinde calgon kullanıyorum şimdiye kadar hiç sorun çıkmadı :)

Bende daha hic calgonsuz calistirmadim. Benim bahsettigim deterjan o degil.ya hani bulasik makinasi nasil ayda 1 kez bosken bi deterjanla calistitiliyor onun makina icin olanindan bahsediyorum ben.
 
İlk olarak dış aparat olarak görebileceğimiz deterjan çekmecesinin temizliği yapılabilir. Deterjan artıklarının zamanla birikerek kir oluşturması ile kirlenen bu çekmeceler hafifçe yukarı ve dışarı doğru çekilerek çıkartılarak lavabo veya küvette temizlenebilir. Yine bu çekmece içindeki bir parça olan sifonun temizlenmesi de ihmal edilmemelidir. Bu sifonun tıkanması çamaşırların sağlıklı şekilde yıkanmasını etkileyebilir.

Bir diğer parça olarak su giriş filtrelerinin temizliğinin yapılması önemlidir. Makinenin ihtiyaç duyduğu suyu temiz bir şekilde alabilmesi için görev yapan filtreler zaman içinde üzerinde ayırt ettiği malzemelerin birikmesi ile tıkanma yaşarlar. Bu kirler bir fırça ile temizlenebilir. Bu filtrelerin devamındaki hortumların da su kaçırma veya çatlama yapması gibi durumların kontrol edilmesi de çok önemli bir bakım işlemidir. Bu hortumlar gerekirse çıkartılarak daha rahat bir şekilde temizlenmeli ve boşaltılmalıdır.

Yıkama işlemlerinde ortaya çıkan yabancı maddelerin pompadan geçmesini engelleyen pompa filtreleri de aynı şekilde temizlenmelidir. Bu filtrenin tıkanması makine içerisindeki pis suyun atılamamasına ve çamaşırlarının kirli kalmalarına sebep olur. Olası bir durumda bu pis suların makineden taşarak dışarı çıkması eviniz için bir felaket anlamına gelebilir.

Makinenin dış malzemesinin temizlenmesi de hafifçe bir bez yardımıyla yapılabilir. Yine iç malzemelere gelecek olursak çamaşırların döndürüldüğü alan olan tamburun içinde unutulan metal malzemeler içeride pas oluşumuna sebep olabilir. Bu lekeler yumuşak bir bez yardımıyla temizlenebilir. Son olarak çamaşır makinelerinin en önemli sorunlarından olan kireç problemine karşı deterjan içerisine atılabilecek kireç çözücüler rezistansın iletim yapamaması ile birlikte fazla elektrik sarfiyatı yapmasını engelleyebilir.
 
Geri
Üst