Abdest Alırken Hangi Duaları Okumak Gerekir?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Abdest Alırken Hangi Duaları Okumak Gerekir?
abdest alırken okunacak dualar
abdest alırken hangi dualar okunur
abdest alırken okunması sevap dualar


Müslümanlara farz kılınan namaz için ön hazırlık olan abdest alma esnasında okunması oldukça sevap olan bazı dualar vardır. Abdest alırken bu dualar okunmasa da yine de abdestimiz kabul olur ama okunduğu takdirde faziletlerinden çok daha iyi bir şekilde yararlanabiliriz. Sırası ile abdest esnasında okunacak dua bilgilerini sizlerle paylaşıyoruz.

abdest.jpg


Elleri yıkarken;

"Elhamdü lillâhi'llezi ceale'l-mâe tahûran ve'l-İslâme nûran"


Ağza Su Verirken;

"Allahümme e'inni alâ tilâveti'l-Kur'an ve zikrike ve şükrike ve hüsni ibâdetike''


Burna Su Verirken;

"Allahümme erihnî râihate'l-Cenneti velâ turihnî râihate'n-nâr"


Yüzü yıkarken;

"Allahümme beyyid vechî yevme tebyaddu vücûhün ve tesveddü vücûh"


Sağ kolu yıkarken;

"Allahümme a'tinî kitâbî biyemînî ve hâsibni hisâben yesîrâ"


Sol kolu yıkarken;

"Allahümme lâ tu'tinî kitabî biyesârî velâ min verai zahrî"


Başı Meshederken;

"Allahümme Ezillenî tahte zilli arşike yevme lâ zılle ilâ zıllü arşik"


Kulakları meshederken;

"Allahümme'c alnî mine'llezîne yestemiûne'l-kavle feyettebiûne ahseneh''


Boynu Meshederken;

"Allahümme a'tik rakabetî mine'n-nâr"


Ayakları yıkarken;

"Allahümme sebbit kademeyye alâ's-sırati yevme tezillu fîhi'l-akdâm"

Abdest aldıktan sonra ;

Abdest bittikten sonra kıbleye dönülerek 1, 2 veya 3 kere ''Kadr Suresi'' okumalidir.

Abdest aldiktan sonra 3 defa Kadr Suresini okuyanin, peygamberlerle hasrolunacagi haber verilmistir.
 
ben abdest alırken bildiğim duaları okuyorum kabul olur mu ki öyle :S
Aslında konuda da belirtildiği gibi abdest alırken dua okumasak da yine de kabul oluyor. Ama okunması oldukça sevap olan duaları okuduğumuz da faziletlerinden daha çok faydalanabiliriz. Önemli olan bana göre niyettir. Kalbin doğru bir şekil de zaten ibadete yönelip niyet ettiğinden itibaren Rabbim ona göre de sevaplarını verecektir. Yapabiliyorsan yukarıdaki duaları ezberleyebilirsin yapamıyorsan da yine de hak yolun da olduğun için Allah mutlaka bununla ilgili faziletlerden sen ve senin gibi kullarını mahrum bırakmıyacaktır.
 
Aslında Dini konularda gerçek olanı kesinlikle uygulamak lazım ama bilmiyorsanız ettiğiniz dualarda olur diye düşünüyorum. Herşey insanın içindeki salih düşünceler ile olur bakın size bir hikaye anlatayım. Benimki olmaz az verdim ama olur mu ? Ya bi tek bismillah dedim içimden de şu olay için bişey yaptım kabul olur mu ?

Sultan Süleyman ismini şimdi hatırlayamadığım çok ünlü ve büyük bir Cami inşasına girişir. İnşaatta çalışan kişilere " bu inşaatta tek bir tuğlayı bile kimseye aldırmayacak, parasını kesinlikle almayacaksınız" der. O civarlarda oturan 70 yaşında ve çok fakir ninemde bu işçiler inşaatta çalışırken karşılarına geçer ve, " Alllah'ım bana bişey vermediki bir tuğla alayım şu camiye" der. Neyse yaşlı kadın akşamda bir tane olan keçisinin sütünü sağar ve sabaha yoğurt olarak oradaki işçilere götürür.

İşçiler " nenem alamayız hiç birşey yapamayız, yiyemeyiz " demişler, Ninemde bunun üzerine inanılmaz şekilde üzülmüş ve " Ey oğullar, ben camiye bişey yapmıyorum ki, çalışıyorsunuz yorulmuşsunuzdur şu yoğurdu yeyin " deyince bakmışlarki nine çok üzülmüş ve yoğurdu yemişler. Akşamına Sultan Sülayman öyle bir rüya görüyor ki; Terazinin bir kefesinde yeni yaptırılan cami öbür kesesinde ise bir çingil yoğurt.... Yoğur camiden ağır geliyor. Sabahı gitmiş caminin yapıldığı yere sormuş soruşturmuş ve işçiler ona " Sultanım tek tuğla başkasına ait değil, kimseden bişey almadık ama sadece bir nine vardı onun yoğurdunu çok istediği için kıramadık yedik " demişler.

Evet Melekler, kıssadan hisse şudur, Hiç kimse, bir kişiye yardım yaparken büyük mü küçük mü diye bakmasın. Canı gönülden ve salih düşünce ve kalp ile yapılan her türlü yardım mutlaka Rab nazarında çok değerlidir.

Hayırlı Ramazanlar.
 
çok teşekkür ederim Mawim doğru diyorsun sonuçta niyetimiz belli inşallah Rabbim de kabul eder. Sadmin hikaye beni çok etkiledi gerçekten çok güzeldi teşekkür ederim
 
Geri
Üst