Prezervatif Yırtılırsa Veya Çıkarsa Ne Yapmalı?

Uzman SühaN

Administrator
Prezervatif Yırtılırsa Veya Çıkarsa Ne Yapmalı?
yırtılan prezervatifle hamile kalınırmı,ilişkide prezervatif yırtıldı ne yapmalıyım,ilişkide prezervatif çıktı hamile kalırmıyım,ilişkide yırtılan çıkan prezervatifle hamile kalmak mümkünmü ,kondom hakkında bilgiler
pr.jpg



Prezervatif kullanımı CYBH (Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar) önlemede ve doğum kontrolü amacı ile kullanılmaktadır. Kullanım amacı nedeniyle her ilişkide prezervatif kullanılmasını gerektirir. Güvenilirliğini tam olarak sağlamak amacıyla prezervatif kullanımı hakkında bazı temel bilgiler gereklidir. En öncelikli bilinmesi gereken çoğu prezervatifin latex kullanılarak üretildiğidir. Eğer latex alerjisi mevcutsa non-latex yani latex olmayan prezervatif kullanılması gereklidir. Nadiren de olsa latex alerjisi ile karşılaşılmaktadır.

Prezervatif kullanılmadan önce son kullanma tarihinin geçmemiş olduğundan ve uygun koşullarda saklanmış olmasına dikkat edilmelidir. son kullanma tarihi geçmiş, sıcak ortamda ya da güneşte kalmış prezervatifler yırtılma ve delinme gibi olumsuz hasarlar görebilirler. Bu nedenle son kullanma tarihi ve saklanma koşulları önemlidir.
Prezervatif nasıl kullanılır? Etkin bir korunma için prezervatif herhangi bir cinsel organ teması gerçekleşmeden önce takılmalıdır. Sürtünme sonrası ya da boşalmadan hemen önce takılan prezervatif etkin koruma sağlayamaz. Doğum kontrolü açısından da boşalma öncesi salgılanan penis sıvıları sperm içerebildiğinden, prezervatif kullanımı kesinlikle cinsel organ temasından önce başlanmalıdır.
Prezervatifin folyosundan çıkarılması esnasında delici, kesici aletler kullanmak yerine; folyo işaretli yerinden elle yırtılarak çıkarılması daha uygundur. Folyodan çıkarılan prezervatifin tırnak vb. diğer zarar unsurlardan zarar görmeyecek şekilde kullanma talimatına uygun takılması gerekmektedir.
Kullanım esnasında herhangi bir rahatsızlık duyulması durumunda prezervatifin değiştirilmesi ya da başka bir korunma yöntemi tercih edilmesi gerekmektedir. Kullanım kolaylığını arttırmak bakımından prezervatifle birlikte su bazlı kayganlaştırıcılar kullanılabilir. Su bazlı kayganlaştırıcılar prezervatifin yapısına kesinlikle zarar vermemektedir. Aksine kuru ortam etkilerinden koruduğu için su bazlı kayganlaştırıcı jel kullanımı tavsiye edilmektedir.
Boşalma sonrasında prezervatif içindeki meni dökülmeden prezervatifin çıkarılması gerekmektedir. Her cinsel ilişki için yeni bir prezervatif kullanılması gerekmektedir.

Prezervatif yırtıldığında ne yapmalıyım?
Prezervatif yırtıldığında acil korunma yöntemlerinden birisine başvurmak gerekir. Bunun için acil korunma hapları yani ertesi gün hapı (ertesi sabah hapı) kullanılabilir. Diğer bir acil korunma yöntemi de ilişkiden sonra spiral taktırmaktır ancak hap kullanımı daha pratiktir daha çok tercih edilir. Bu acil korunma yöntemleri hakkında ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bu yöntemlerle gebeliğin kesin olarak engelleneceği garanti edilemez ancak %95 civarında yüksek oranda korunma sağlarlar. Bu hapları aldıktan sonra düşük ihtimal de olsa gebelik olabileceği akılda tutulmalıdır ve adet gecikmesi yaşanırsa gebelik testi yapılmalıdır. Adet gecikmesi bu hapların kendi etkisinden dolayı da meydana gelebilir.

Prezervatifin yırtılma riskini en aza indirmek için üzerine gliserin ve özel kayganlaştırıcışar dışında başka şeyler sürülmemelidir. bebek yağı, vazelin, el kremi gibi maddeler sürülmemelidir. Prezervatifin son kullanma tarihine dikkat edilmelidir ve aşırı sıcak, güneş gören yerlerde muhafaza edilmemelidir. Normal oda ısısında serin yerde muhafaza edilmelidir
 
Selamlar kızlar malum dün 14 şubattı ve sevgilimle birlikte olduk korunma yöntemi olarak ta prezervatif yöntemini seçtik te sıkıntı şu ilişki sırasında yırtılmış şimdi ya içime kaçtıysa ya yumurtlama dönemimse ve hamile kalırsam tavsiyelerinizi alabilir miyim ?

Ne yapacağım şimdi ben kızlar olası hamileliğin önüne nasıl geçebilirim of yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
 
Ertesi gün hapı kullanarak gebelik riskini ortadan kaldırabilirsiniz. Ertesi gün hapları %85-90 istenmeyen gebeliklerden korur. İlacı kullanmadan önce hekime yada eczacıya danışın.
 
Geri
Üst