Para lazım nereden bulabilirim?

B

biniki

Forum Okuru
Para lazım nereden bulabilirim?
Benim eğitim kredisine ihtiyacım var lakin 15 yaşındayım.Haftasonları çalışıyorum ama okul masraflarım boyumu aştı.Nereden,nasıl bulabilirim?Ailemin maddi durumu yok.Sizce ne yapmalıyım?Ek iş olarak başka neler önerirsiniz?
 
Yazayım mı yazmayayım mı diye kararsız kaldım :)
Size tavsiyem burs vs.yardım peşinde koşmak yerine çalışabileceğiniz işler bulmanızdır. Yaşınız çok genç olmasına rağmen "kredi" peşinde koşmanız beni gerçekten üzdü. Muhakkak sebepleriniz vardır, hepimizin olduğu gibi :) Masraflar çok, yetişmiyor vs.ama emin olun kredi, burs gibi dışarıdan alacağınız her yardım sizi anlık olarak kurtarıyor olabilir fakat uzun vadede çok güçsüz yapar. Çevrenizden de bunu görebilirsiniz net olarak. Size tavsiyem hafta içi de ders programlarınızın boş olduğu zaman dilimlerini tespit edip part-time olarak çalışmanız. O da olmadı eğer yazma yeteneğiniz varsa editörlük, yazarlık yapın makale başına para alın. Belki yazdıklarım sizin için iç karartıcı, can sıkıcı gelebilir ama eğer bir borcunuz varsa inanın bunun çaresi sizsiniz dışarıdan bir yardım değil. Sizi düşünmesem derim ki git amcandan, dayından, arkadaşından borç iste, kredi kartı çıkart vs. gibi yollar söylerim ama bu yollar inanın sizi şuan ki durumdan daha kötü hale getirecektir. Sözü fazla uzattım sanırım Rabbim yardımcınız olsun, dua edin kendinize...
 
Organizasyon işleri yapabilirsin. Belki çok bir getirisi olmaz ama en azından harçlığını çıkarırsın. Bu yaşta bu kadar büyük sorumlukların altına girdiğin için de takdir ettim seni. Umarım her şey gönlünce olur :)
 
Arkadaş doğru söylüyor 25 tl olmasa da günde 15 tl veya 10 tl kazanıyordum bir ara
 
Geri
Üst