Çift Görme Teşhis ve Tedavisi Hakkında Bilgiler

T

TİTAN

Forum Okuru
Çift Görme Teşhis ve Tedavisi Hakkında Bilgiler
çift görme nedir teşhisi tedavisi belirtileri tedavi süreci ile ilgili bilgiler burada melekler
Göz hastalıklarından biri olan Çift Görme rahatsızlığı hakkında daha önce sizinle bilgiler paylaşmıştık melekler :) Şimdi de çift görme rahatsızlığının teşhis ve tedavisi ile ilgili bilgiler sunmak istiyoruz sizlere;


ciftgorme-e7.jpg



Gözlerdeki bir sinir veya adale sorunu nedeniyle bir göz diğerine göre sapma gösterebilir. Gözlerin bir arada odaklaması ve beynin gözlerden aldıgı imajlar birbirinden farklı olur. Bu duruma çift görme denir.
Eger göz ve beyin baglantıları iyi yerleşmişse (ki bu durum genellikle 1-2 yaşına kadar olur) gözlerde bir uyumsuzluk meydana geIdiginde beyin sinyalleri aynen aldıgı gibi yorumlar ve iki ayrı grup imaj yaratır. Strabismus (şaşılık) sapma yapan gözleri tanımlamak için kullanılan tıbbi terimdir. Bunun etkisi akıı karıştırabilir ve davranışlarda zorluk yaratabilir, çünkü cisimler görüş alanında iki defa belirir.

Bazen çift görmek şeker hastalığı myastenia gravis, multiple skleroz ve graves hastaılığı gibi daha ciddi bir hastalığın belirtisi olabilir.

Bu durumlarda, bunayol açan hastalık beyinle göz adaleleri arasındaki sinirleri etkiler veya göz adalelerinin kendi sinirlerini etkiler. Çift görme genellikle bu rahatsızlıktan herhangi birinin çeşitli belirtilerinden biridir. Eger çift görmeye başlarsanız tam bir muayene yapması için doktorunuzia temasa geçin. Bu arada bir gözün üzerini kapatmakla bu duyguyu geçici olarak hafifletebilirsiniz. Buna neden olan rahatsızlığın tedavisi çift görmeyi düzeltebilir. Eger düzeltmezse durum bazen reçeteli gözlükle düzeltilebilir. Bazen adale uyumsuzlugunu düzeltmek için cerrahi yoldan tedavi gerekli olur
 
Geri
Üst